Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor 7x bakken met amandelen

7x bakken met amandelen

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze zeven favoriete recepten met amandelen bij elkaar. Ga jij met amandelen bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met amandelen

Bakken met noten is altijd een goed idee. De zachte smaak van amandelen past perfect bij veel baksels. De combinatie met chocolade, jam of banaan maakt het zelfs nog beter!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Zachte chocolade-amandelrepen

Deze repen zijn naar een recept van cooking queen Donna Hay. Volgens haar gaat er niets boven een voorraadje lekker gezonde snackrepen voor als je plots zin hebt om te snoepen. “Deze verbazend eenvoudige, heerlijke raw slice is het ideale antwoord op alle zoete verlangens.”

bakken met amandelen

2. Chinese amandelkoekjes

Wist je dat ze tijdens het Chinese nieuwjaar traditioneel amandelkoekjes eten? In China geloven ze dat de ronde koekjes geluk brengen. Doordat de ronde vorm van de koekjes lijkt op muntjes, zouden de koekjes zorgen voor een dikkere portemonnee in het aankomende jaar.

fonq styling

3. Kiwi-amandeltaartje

Staat het bezoek voor de deur maar heb je niks meer in huis? Geen nood! Deze kiwi-amandelkoekjes maak je in een handomdraai. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Bijkomend voordeel: je huis ruikt gelijk heerlijk.

bakken met amandelen

4. Pruimenbeignets met amandel

Appelbeignets kennen we allemaal maar heb je wel eens pruimenbeignets geprobeerd? Strooi voor het bakken wat amandelschaafsel over de beignets, zo krijgen ze een gruwelijke lekkere crunch.

bakken met amandelen

5. Amandel-citroentaart

Wat een plaatje is deze taart he? De citroensmaak is heerlijk fris en komt duidelijk naar voren door de toevoeging van limoncello. De prachtige versiering dankt de taart aan het amandel schaafsel en de schijfjes citroen.

6. Amandel-jamkoekjes

Dit weekend nog niks gepland? Ga gezellig samen koekjes bakken. Deze amandel-jamkoekjes zijn perfect als je samen wilt bakken met amandelen. De een maakt de kuiltjes in het deeg en de andere kan gaan kliederen met jam. Have fun!

amandel-jamkoekjes

7. Amandel-banaanmuffins

Bakken met amandelen doen wij het allerliefste met banaan. Met deze twee ingrediënten maak je zelf de lekkerste muffins. Snel, makkelijk en warm uit de oven op z’n best.

Amandel-banaanmuffins

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!