Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
nutellacake

Bakken met Baileys: 7x leuke recepten

Advertentie

Baileys is in vele families een geliefd drankje waar je aan het eind van de dag van nipt, onderuitgezakt in je luie stoel. Maar wist je dat je het likeurtje ook heel goed kan verwerken in de lekkerste baksels? Daarom hebben wij zeven leuke recepten verzameld om te bakken met Baileys.

Bakken met Baileys

Op een koude winterdag is er niks lekkerder dan bakken met Baileys. Het likeurtje heeft een kenmerkende romige smaak dat goed past in veel verschillend gebak. Zo gaan de vanilletonen mooi samen met Oreo-koekjes, chocolade of Nutella. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan de onderstaande recepten om te bakken met Baileys!

Wil je gratis iedere week bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Oreo-Baileys-taart

Wat een gouden combinatie: Oreo & Baileys! Dit is een huwelijk voor in de archieven, zeker als ze samenkomen in deze onweerstaanbare taart. Wie een stukje neemt, is er zeker van later nog meer te willen.

> naar het recept: Oreo-Baileys-taart

De lekkerste no-bake taarten: Oreo-Baileys-taart

Baileys-wittechocolade-fudge

Zelf fudge maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig voor het basisrecept. Deze versie met Baileys en witte chocolade is net wat specialer. Probeer maar!

> naar het recept: Baileys-wittechocolade-fudge

Baileys-wittechocolade-fudge

Baileys-pecanblondies

Een glaasje zal nog lekkerder smaken met een blondie, overgoten met ganache van baileys en gekaramelliseerde witte chocolade. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, het meeste heb je waarschijnlijk al in huis.

> naar het recept: Baileys-pecanblondies

Baileys-pecanblondies

Chocoladeshortbread met Baileys

Heb jij al wel eens zelf shortbread gemaakt? Dit is de Britse variatie op het klassieke zandkoekje. We pimpen hem met chocolade en Baileys. Dat ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook erg goed.

> naar het recept: chocoladeshortbread met Baileys

Chocoladeshortbread met Baileys

Nutellacake met Baileysroom

Een cake waar je maar niet vanaf kunt blijven, dat is de cake met het Italiaanse goud: Nutella! Deze Nutellacake maak je in een handomdraai en zo eet je ‘m ook op. Doordat ze beide tonen van chocolade bevatten gaan de smaken van Nutella en Baileys ontzettend goed samen.

> naar het recept: Nutellacake met Baileysroom 

Nutellacake met Baileysroom

Speculaascakerol met Baileysroom

Over geen enkel recept kregen we zoveel reacties als deze! In het originele recept in Foodies Magazine staat geen Baileys bij de ingrediënten. Dat klopt, door de overige ingrediënten krijgt de room een lichte Baileyssmaak. Zo is deze cakerol geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Liever toch een scheutje Baileys? Geen probleem, voeg dit toe aan de room voor je deze opklopt.

> naar het recept: speculaascakerol met Baileysroom

Bakken met kerst: speculaascakerol met Baileysroom

Meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Probeer deze truffels eens wanneer je écht wat lekkers bij de koffie wilt. Dus handjes uit de mouwen en beginnen maar! Bewaar de truffels tot gebruik in de koelkast en serveer ze het liefst op dezelfde dag, anders wordt de meringue door de room zacht.

> naar het recept: meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Bakken met kerst: meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Lees ook: De favoriete recepten met Baileys van Roberta Pagnier & Petit Gâteau

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!