Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor De beste tips om je drinken koud te houden zonder koelbox

De beste tips om je drinken koud te houden zonder koelbox

Advertentie

Het is hartje zomer en het is heet. Er is op dit moment niks verfrissender dan een ijskoud drankje om mee af te koelen. Maar hoe doe je dat onderweg? Wij geven de beste tips om je drinken koud te te kunnen houden zonder koelbox!

Drinken koud houden

De zinderende zomerdagen vragen om wat verkoeling. Je kunt dan natuurlijk zwichten voor ijskoude toetjes of zelf ijs te maken maar een koud drankje is minstens net zo verfrissend. Als ‘ie tenminste lekker koel is. Niks zo vervelend als een flesje vol lauwwarm water. Daarom geven wij de beste tips om je drinken koud te kunnen houden zónder koelbox. Handig voor uitstapjes, vakanties of je gewoon voor onderweg naar werk. Deze trucs komen altijd van pas!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gekoeld drinken

Geen koelbox? Geen probleem! Met deze tips kun jij jouw drinken koud houden:

Slim wikkelen

Door slim te wikkelen houd jij jouw drinken eenvoudig lekker lang koel. Pak bijvoorbeeld een vochtige doek en wikkel deze stevig om je flesje. De verdamping van het water zorgt voor een verkoelend effect, waardoor je drankje langer koud blijft. Je kunt hiervoor een theedoek gebruiken, maar ook keukenpapier of zelfs een natte krant. Wikkelen met aluminiumfolie heeft hetzelfde effect, maar werkt net even anders. Aluminiumfolie heeft namelijk een isolerende werking waardoor hetgeen waarmee je het omwikkelt lekker koel blijft. Ik hoef vast niet uit te leggen dat je hiervoor de folie dus niet nat hoeft te maken maar enkel om je drankje hoeft te wikkelen. Met deze truc blijft je drinken lang koud zónder koelbox.

Invriezen

Je kent deze truc waarschijnlijk wel: je drinken invriezen. Hierdoor word je drankje logischerwijs lang koud. Leg je flesje drinken bij voorkeur de avond van tevoren al in de vriezer zodat het genoeg tijd heeft om te koelen. Let er wel op dat je het flesje niet te vol giet want door het vriezen gaat het vocht uitzetten en je wilt natuurlijk niet dat je flesje knapt. De volgende dag haal jij je flesje weer uit de vriezer. Je zult merken dat je drinken lang koud blijft voor onderweg.

Fresh & fruity

Een andere truc is om je drinken te koelen met fruit. We tipten eerder al dé tip om je glas wijn te koelen, namelijk met bevroren druiven. Maar je kunt natuurlijk elk type bevroren fruit nemen om je drankje koel te houden zonder het te verdunnen. Het grote voordeel? Na het drinken kun je het bevroren fruit lekker oppeuzelen als een heerlijke, gezonde snack. Een smaakvolle én verfrissende traktatie! Hiervoor voeg je simpelweg wat bevroren fruit aan je flesje drinken toe om het lekker fris te maken.

wijn koel houden

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!