
Yes, het is eindelijk zomer! Maar nu het warm is, heb je vast geen zin in zware gerechten en met je snuit boven het fornuis. Maak daarom deze verfrissende recepten met watermeloen, ben je zo weer afgekoeld!
Lees verder na de advertentie
Recepten met watermeloen
Wij krijgen maar geen genoeg van dit heerlijke zomerfruit, zeker als het lekker warm is. Natuurlijk kun je ‘m gewoon uit het vuistje eten, maar probeer ook eens deze heerlijke recepten met watermeloen!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Watermeloen-tomaatsalade met rozemarijn op burrata
Burrata in combinatie met watermeloen, daar kun je toch geen nee tegen zeggen?

Tomaten-watermeloengazpacho
Je kunt de gazpacho precies zo pittig maken als je zelf wilt. Voeg het pepertje in delen toe en blijf vooral goed proeven.

Halloumi-watermeloenspiesjes
Steek je maar al te graag de BBQ aan met mooi weer? Maak dan eens deze heerlijke spiesjes!

Thaise watermeloensalade
Eet de pepertjes niet op, tenzij je een liefhebber bent; ze zijn heet! En zo koel je natuurlijk nooit af…

Gegrilde watermeloen met munt en gefrituurde kappertjes
Deze salade met gegrilde watermeloen is niet alleen erg lekker, dit recept staat ook nog eens zo op tafel!

Watermeloen met feta, rucola en zwarte olijven
Deze klassieke salade zet je op tafel als bijgerecht of eet je tijdens de lunch, lekker dippen met brood en je hebt de siësta weer overleeft!
Nog meer recepten met watermeloen:

Watermeloensalade met palmsuiker en basilicum
Watermeloen combineert erg goed met verse basilicum of munt, dat haalt namelijk het zoete en frisse in elkaar naar boven.

Garnalensalade met watermeloen en sperziebonen
Mocht je nou toch een beetje proteïne binnen willen krijgen zonder al teveel hitte, dan is deze salade iets voor jou!

Yoghurtijs met watermeloen
Oké, ijs is altijd een goed idee zodra de thermometer zomerse temperaturen aangeeft, of niet?
Meer over watermeloenen? Lees ook:
Ons favoriete watermeloen recept:

Watermeloen-tomaatsalade met rozemarijn op burrata
Burrata in combinatie met watermeloen, daar kun je toch geen nee tegen zeggen?
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de schil van de watermeloen. Snijd de watermeloen in grove stukken (ca. 2×2 cm). Verwijder eventuele pitten. Meng de watermeloen met de tomaat. Meng voor de rub de rozemarijn,
de peper, het zout en het maanzaad.Verdeel de burrata over 4 borden of 1 grote schaal. Verdeel de watermeloen en de tomaat eroverheen. Bedruppel royaal met olijfolie. Strooi de rub over de salade. Garneer eventueel met rozemarijnbloemetjes.
Foto’s en foodstyling: Willem van Santen Styling en receptuur: Anne Heesink
Onze tips

Dit zijn de lekkerste gerechten met kip

Slaap je slecht van de hitte? Dit moet je vanavond eten (of juist niet)

Zomerse stoofpot: 7x verrassende recepten

Zomerse taarten: 5x lekkere recepten

11x recepten voor zomerse salades: licht & lekker

15x maaltijdsalade recepten: van couscous tot krieltjes

15x snelle salades die je binnen een kwartier op tafel zet

Avondeten uit de airfryer? Deze recepten zijn elke dag een succes
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.