Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bapao met spicy varkensgehakt

Eten stomen: 5x heerlijke recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Heb je wel eens met stoom gekookt? Met zo'n handig stoommandje op de pan bereid je de lekkerste gerechten. Van bapao's tot gestoomde groente, zalm of kip. Stuk voor stuk succesnummers!

Eten stomen

Garen met stoom is heel makkelijk en je behoudt op die manier alle aroma’s en smaak. Wij stomen je klaar voor het toepassen van deze bijzondere kooktechniek met vijf recepten.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip: stoommandjes

Stoommandjes zijn in verschillende maten verkrijgbaar bij verschillende websites en de toko. Ze zijn niet duur dus het geen kwaad er een in de kast te zetten. Ga je bapao’s maken? Kijk dan meteen even voor handige stoommandpapiertjes. Deze zorgen ervoor dat het deeg niet aan het mandje blijft plakken.

Recepten met stoom

Heb je zo’n handig stoommandje in huis gehaald? Tijd om aan de slag te gaan met deze Aziatische stoomrecepten!

Gestoomde knoflook-paksoi met sesam en krokante uitjes

Gestoomde knoflook-paksoi met sesam en krokante uitjes

Paksoi leent zich heel goed voor stomen, omdat de groente veel vocht bevat. Met knoflook, sesam en uitjes geef je hem extra veel smaak.

Naar het recept
Gestoomde eiercustard met paddenstoelen en crispy chiliolie

Gestoomde eiercustard met paddenstoelen en crispy chiliolie

Is het soep? Is het gepocheerd ei? Wij zijn er nog niet uit, maar weten wel dat het ontzettend lekker is. Probeer het zelf!

Naar het recept
Bapao met spicy varkensgehakt

Bapao met spicy varkensgehakt

Bapao kennen we allemaal. Je zou het in de supermarkt kunnen kopen, maar het is veel leuker om de bekende broodjes zelf te maken. Met dit recept lukt dat iedereen.

Naar het recept
Gestoomde zalmblokjes met gember, bosui en jasmijnrijst

Gestoomde zalmblokjes met gember, bosui en jasmijnrijst

Ook zalm is heel geschikt om te stomen. Met gember, bosui, limoen en sojasaus als smaakmakers geef je er een Aziatisch tintje aan.

Naar het recept
Salade met gestoomde sojakip en mango

Salade met gestoomde sojakip en mango

Ben je meer een kipliefhebber? Dan is deze gestoomde sojakip echt iets voor jou. Kip blijft lekker mals wanneer je hem in een stoommandje gaart.

Naar het recept

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!