Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
gerechten uit blik of pot

Deze gerechten maak je met producten uit blik of pot

Advertentie

Wij zijn voorstander van vers, maar soms is koken uit blik gewoon lekker makkelijk. Wij hebben meestal wel wat blikken kikkerertwten en verschillende soorten bonen in onze voorraadkast staan. Om bijvoorbeeld deze heerlijke gerechten uit pot of blik mee te maken:

Borlottibonenstoof met savooiekool

We schreven eerder een blog over wat je allemaal kunt maken met borlottibonen. Deze stoof met savooiekool is ongetwijfeld ons favoriete recept. Door de gremolata krijgt de stoof superveel smaak. Serveren in een grote kom met lekker veel stoofvocht!

Borlottibonen met savooiekool

Prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto

Van die grote dikke witte reuzenbonen; wat maak je daar eigenlijk mee? Deze prei-minestrone bijvoorbeeld! Zorg dat je een lekkere grote portie pesto maakt zodat je ook nog wat overhoudt om over heerlijk knapperig geroosterd bruinbrood te smeren.

prei minestrone

Groene bonensalade met rode pesto

Trek voor dit gerecht je blikken met bonen maar open! Wij gebruiken witte bonen, sperziebonen, tuinbonen en doperwten maar varieer gerust met wat je in huis hebt. (Knapperig gebakken) kikkererwten zijn er ook lekker door bijvoorbeeld.

groene bonensalade met rode pesto

Gebakken feta met bietjes en mandarijn

Ik weet niet of we gebakken feta nog verder moeten uitleggen, want hopelijk klinkt dit gerecht jou als muziek in de oren. Aan gebakken kaas kan weinig mislukken. Een salade van bietjes en mandarijntjes uit blik erbij en je makkelijke en heerlijke maaltijd is klaar.

Filohapjes met kikkererwten en mangochutney

Dit is een van de eerste gerechten die foodies’ Yvonne maakte voor haar eetclubje. Het gerecht is heel makkelijk om (vooraf) te bereiden en qua smaken een dikke hit. Vooral de mangochutney met rode peper en creme fraiche viel in de smaak. Haar tafelgenoten vragen er regelmatig om!

Filohapjes met kikkererwten

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!