Borlottibonenstoof met savooiekool

We schreven eerder een blog over wat je allemaal kunt maken met borlottibonen. Deze stoof met savooiekool is ongetwijfeld ons favoriete recept. Door de gremolata krijgt de stoof superveel smaak. Serveren in een grote kom met lekker veel stoofvocht!

Borlottibonen met savooiekool

Prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto

Van die grote dikke witte reuzenbonen; wat maak je daar eigenlijk mee? Deze prei-minestrone bijvoorbeeld! Zorg dat je een lekkere grote portie pesto maakt zodat je ook nog wat overhoudt om over heerlijk knapperig geroosterd bruinbrood te smeren.

prei minestrone

Groene bonensalade met rode pesto

Trek voor dit gerecht je blikken met bonen maar open! Wij gebruiken witte bonen, sperziebonen, tuinbonen en doperwten maar varieer gerust met wat je in huis hebt. (Knapperig gebakken) kikkererwten zijn er ook lekker door bijvoorbeeld.

groene bonensalade met rode pesto

Gebakken feta met bietjes en mandarijn

Ik weet niet of we gebakken feta nog verder moeten uitleggen, want hopelijk klinkt dit gerecht jou als muziek in de oren. Aan gebakken kaas kan weinig mislukken. Een salade van bietjes en mandarijntjes uit blik erbij en je makkelijke en heerlijke maaltijd is klaar.

Filohapjes met kikkererwten en mangochutney

Dit is een van de eerste gerechten die foodies’ Yvonne maakte voor haar eetclubje. Het gerecht is heel makkelijk om (vooraf) te bereiden en qua smaken een dikke hit. Vooral de mangochutney met rode peper en creme fraiche viel in de smaak. Haar tafelgenoten vragen er regelmatig om!

Filohapjes met kikkererwten