
Of het nu Sinterklaas is of niet, er is altijd wel een reden voor een lekker stuk gevulde speculaas als je het ons vraagt. Heerlijk voor bij de koffie, na het eten of gewoon als tussendoortje. En wist je dat het heel makkelijk is om zelf gevulde speculaas te maken? Wij vertellen je hoe!
Lees verder na de advertentie
Gevulde speculaas maken
Heb je zin om een middag lekker te bakken? Dan is zelf gevulde speculaas maken echt een aanrader. Het is wel even een werkje, maar dan heb je ook wat. En de amandelspijs? Die maak je natuurlijk ook zelf. Zo heb je de ideale traktatie voor een feestelijke gelegenheid of gewoon zelf als lekker tussendoortje!
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Gevulde speculaas recept
Amandelspijs klaar? Bakken maar! Gevulde speculaas maken is misschien nog wel veel makkelijker dan je denkt. Laat voor het beste resultaat het deeg wel goed rusten. Zo heb je in ieder geval de lekkerste baksels om op tafel te zetten.
Om jouw gevulde speculaas compleet te maken, raden we je aan om je eigen amandelspijs te maken. Dit duurt eventjes maakt jouw baksel nog vele malen lekkerder dan de variant uit de supermarkt.

Zelf amandelspijs maken in drie simpele stappen
Zelf spijs maken is niet alleen leuk om te doen, maar het maakt jouw gevulde speculaas, bitterkoekje, gevulde koek of stol ook aanzienlijk lekkerder. Aangezien een goed begin het halve werk is, delen we eerst het recept voor amandelspijs met je. Maar wees gewaarschuwd: begin op tijd met het maken van de amandelspijs, want deze lekkere vulling moet één week rijpen in de koelkast.
Voeg lekker veel citroenschil aan je amandelspijs toe. Dit maakt jouw vulling éxtra smaakvol.
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50

Gevulde speculaas recept
Of je nu kiest om dit voor pakjesavond te maken met Sinterklaas of jezelf of je gasten trakteert op een lekker tussendoortje, gevulde speculaas is altijd goed!
Ingrediënten
- 150 g koude boter
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g bruine suiker
- 1 el speculaaskruiden
- 3 el melk
- zout
- 250 g amandelspijs
- 1 ei
- 50 g blanke amandelen
- 1 eidooier
Bereiding
Snijd de koude boter in blokjes. Kneed van het bakmeel, de basterdsuiker, de boter, de speculaaskruiden, 2 eetlepels melk en een snuf zout een soepel deeg. Vorm twee ballen van het deeg en laat ze afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.
Verkruimel het amandelspijs en meng het met het ei tot een gladde massa. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2).
Rol het deeg uit tot 2 rechthoekige plakken. Bekleed een ingevette en met bloem bestoven bakblik met 1 van de plakken. Verdeel het amandelspijs over het deeg en druk het goed aan. Leg de andere plak deeg erbovenop, druk hem voorzichtig aan en snijd de randen netjes bij.
Druk de blanke amandelen in het deeg. Meng de eidooier met 1 eetlepel melk en bestrijk de bovenkant van de speculaas met dit mengsel. Bak de speculaas 40-45 minuten in de oven.
Onze tips

6x bakken met speculaaskruiden

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

5x bakken met amandelspijs

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



