Dit maak je met Sinterklaassnoepgoed

In aanloop van het heerlijk avondje zitten de koektrommels vol speculaas en de schoenen bij de schoorsteen vol pepernoten. Maar wat doe je met al dit snoepgoed als Sinterklaas straks weer op de boot naar Spanje zit? Met deze tips en recepten verspil jij dit jaar niks van jouw leftover Sinterklaassnoepgoed! Voor meer inspiratie en recepten ga je naar onze Pinterest-pagina.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Leftover Sinterklaassnoepgoed: speculaas

Met speculaas is er misschien wel veel meer mogelijk dan je denkt. De ochtend na het heerlijk avondje is er niks lekkerder dan wakker worden met een vleugje speculaas in je smoothie. Zo kan je nog iets langer genieten van deze gezellige tijd. Maal in je blender 1 banaan, 50 g leftover speculaas, 30 g havermoutvlokken, 1 tl vanille-extract en 250 ml melk (naar keuze) tot een gladde smoothie. Aftoppen met speculaaskruiden en je bent klaar voor de dag!

Zie je speculaas voor ontbijt niet zo zitten, maak dan een heerlijk dessert van je leftovers. Voor een speculaastiramisu vervang je de lange vingers in dit recept door speculaas en klaar ben je. Smullen!

leftover sinterklaassnoepgoed tiramisu

Leftover Sinterklaassnoepgoed: pepernoten

Wat kan je beter doen met leftover pepernoten dan er granola van maken? Meng 150 g havermoutvlokken, 120 g pepernoten (grof gehakt), 50 g amandelschaafsel en 50 g hazelnoten met 1,5 tl koekkruiden en 0,5 tl kaneel. Meng er 4 el neutrale olie en 3 el honing of ahornsiroop doorheen. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola in een voorverwarmde oven op 175 graden 20-25 minuten. Schep regelmatig om. Laat de granola helemaal afkoelen en bewaar dan ca. 1 week in een luchtdichte container.

    Chocoladeletter

    Met je laatste stukjes chocoladeletter maak je de lekkerste rockyroads. Vervang in dit recept de paaseitjes door grof gehakte chocoladeletters. Extra leuk als je verschillende smaken chocoladeletter in huis hebt. Maak het lekker bont qua smaken en kleuren. Voor wat meer crunch kun je er ook leftover speculaas of pepernoten in doen. Of wat denk je van stukjes schuimpjes?

    Lees ook: Weet jij waar pepernoten vandaan komen?