
Lees verder na de advertentie
Klassieke gerechten uit Australië
Van één van de mooiste taarten allertijden tot een wereldwijde pubklassieker: dit zijn dé klassieke gerechten uit Australië.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Recepten Australische klassiekers:
Fish ‘n’ chips
Dit gerecht is natuurlijk oorspronkelijk Brits, maar deze pubklassieker kom je werkelijk overal ter wereld tegen. Ook in Australië kun je geen pub binnenstappen zonder dat er fish ‘n’ chips op de kaart staat. In plaats van mayonaise erbij te serveren, giet men azijn over de chips.
> naar het recept: fish ‘n’ chips
Chicken parmigiana
Chicken parmigiana – in Italië beter bekend als polla alla parmigiana – staat in Australië op de kaart als chicken parm, parma of parmi. Het is hét nummer één pubfood in Australië. Heel soms wordt het geserveerd met een plak perfect uitgebakken spek erbovenop.
> naar het recept: chicken parmigiana
Pavlova
We maakten al eerder een lijstje met de 7 lekkerste recepten voor pavlova, en daar kunnen we dit prachtige exemplaar nu aan toevoegen. Pavlova is een taart van meringue, vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het dessert werd in de jaren 1920 gemaakt ter ere van haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland. Traditioneel serveer je hem met rood fruit, maar hij kan ook met ander seizoensfruit.
> naar het recept: pavlova
Lees ook: 7x typische gerechten uit Australië die je móet proberen
Onze tips

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

Sinterklaas toetje: dit zijn de lekkerste recepten

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Van romig tot pittig: heerlijke recepten voor zoete aardappelsoep

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.






