Lees verder onder de advertentie
Mac ’n cheese recepten
Lees verder onder de advertentie
Wie houdt er nu niet van een smeuïge, kaasrijke portie puur comfort? Voor sommigen is het een guilty pleasure, terwijl anderen het met trots hun favoriete gerecht noemen. Ben je op zoek naar inspiratie? Dan zijn deze Mac ’n Cheese recepten precies wat je nodig hebt. Zelfs als je nog nooit van deze klassieker hebt genoten, zullen deze varianten je gegarandeerd overtuigen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Het klassieke mac ‘n’ cheese recept
Mac ‘n’ cheese
Als iemand vraagt wat hét ultieme comfortfood is, dan is er maar één antwoord mogelijk: mac ‘n’ cheese. Deze Amerikaanse all-time favoriet verwarmt je zelfs op de guurste winterdagen. Nog meer goed nieuws: je maakt ‘m met maar 5 ingrediënten.
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
à la Jamie Oliver
Mac ’n Cheese met groente van Jamie Oliver
Jamie Oliver gaf het gerecht zijn eigen twist en maakte een groene variant. Meer groenten eten was nog nooit zo’n feestje! Wil je de pasta liever veganistisch? Dan kan je het beste de parmezaan vervangen door vegetarische harde kaas.
Met spinazie
Mac ‘n’ cheese-schotel met spinazie
Een andere manier om de welbekende ovenschotel een gezonde twist te geven is door spinazie toe te voegen. Zo sterk worden als Popeye was nog nooit zo lekker.
Italiaanse variant
Mac ‘n cheese met een Italiaanse twist
Al kent de ovenschotel zijn oorsprong in Amerika, je kunt dit gerecht ook gemakkelijk met een Italiaanse twist maken. Laat het ze in Italië niet horen maar met smaakmakers als venkelzaad, tomaten en balsamico is deze pasta in no-time helemaal op Italiaanse smaak!
Vegan variant: macaroni met ‘kaas’ en kokosbacon
Vegan mac & cheese: macaroni met ‘kaas’ en kokosbacon
Liever vegan? Probeer deze plantaardige versie dan eens. De ovenschotel is ongelooflijk romig en lekker. De kokosstukjes hebben een heerlijke gerookte baconsmaak en voegen een geweldige textuur toe.
American Mac ’n cheese
American mac & cheese
De basis van mac ’n cheese recepten bestaat uit pasta (vaak macaroni), bechamelsaus en flink veel kaas. Om het helemaal gemakkelijk te maken, gebruiken de Amerikanen het liefste ongezoete koffiemelk om de bechamelsaus mee te maken. Say what?
Met paddenstoelen
Mac & cheese met paddenstoelen
Voor een mega knapperige bovenkant voegen wij panko als topping toe. Dit Japanse paneermeel kun je tegenwoordig bij elke toko vinden en maakt het gerecht helemaal af.
Mac ‘n’ cheese
Als iemand vraagt wat hét ultieme comfortfood is, dan is er maar één antwoord mogelijk: mac ‘n’ cheese. Deze Amerikaanse all-time favoriet verwarmt je zelfs op de guurste winterdagen. Nog meer goed nieuws: je maakt ‘m met maar 5 ingrediënten.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim kokend water en wat zout. Giet af.
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoorheen en bak 3-4 minuten. Voeg de melk al kloppend met een garde beetje bij beetje toe, zodat er geen klontjes ontstaan. Breng aan de kook en kook 2-3 minuten zodat de saus wat indikt. Voeg 200 g cheddar toe en laat hem al roerend smelten. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de macaroni door de saus. Schep alles over in een ovenschaal (20×30 cm) en bestrooi met 2 el cheddar. Bak in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Polly Webster Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann
Lees ook:
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie