Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Mac 'n cheese

7x mac ’n cheese recepten: the American dream

Advertentie

Als iemand vraagt wat hét ultieme comfortfood is, dan is er maar één antwoord mogelijk: mac ‘n cheese. Deze Amerikaanse all-time favoriet zouden wij het liefst elke dag eten. Beleef thuis the American dream door deze mac ‘n cheese recepten op tafel te zetten!

Mac ’n cheese recepten

Wie houdt er nu niet van een smeuïge, kaasrijke portie puur comfort? Voor sommigen is het een guilty pleasure, terwijl anderen het met trots hun favoriete gerecht noemen. Ben je op zoek naar inspiratie? Dan zijn deze Mac ’n Cheese recepten precies wat je nodig hebt. Zelfs als je nog nooit van deze klassieker hebt genoten, zullen deze varianten je gegarandeerd overtuigen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Het klassieke mac ‘n’ cheese recept

Mac 'n' cheese

Mac ‘n’ cheese

Als iemand vraagt wat hét ultieme comfortfood is, dan is er maar één antwoord mogelijk: mac ‘n’ cheese. Deze Amerikaanse all-time favoriet verwarmt je zelfs op de guurste winterdagen. Nog meer goed nieuws: je maakt ‘m met maar 5 ingrediënten.

Naar het recept

à la Jamie Oliver

mac n cheese

Mac ’n Cheese met groente van Jamie Oliver

Jamie Oliver gaf het gerecht zijn eigen twist en maakte een groene variant. Meer groenten eten was nog nooit zo’n feestje! Wil je de pasta liever veganistisch? Dan kan je het beste de parmezaan vervangen door vegetarische harde kaas.

Naar het recept

Met spinazie

Mac ‘n’ cheese-schotel met spinazie

Mac ‘n’ cheese-schotel met spinazie

Een andere manier om de welbekende ovenschotel een gezonde twist te geven is door spinazie toe te voegen. Zo sterk worden als Popeye was nog nooit zo lekker.

Naar het recept

Italiaanse variant

Mac ‘n cheese

Mac ‘n cheese met een Italiaanse twist

Al kent de ovenschotel zijn oorsprong in Amerika, je kunt dit gerecht ook gemakkelijk met een Italiaanse twist maken. Laat het ze in Italië niet horen maar met smaakmakers als venkelzaad, tomaten en balsamico is deze pasta in no-time helemaal op Italiaanse smaak!

Naar het recept

Vegan variant: macaroni met ‘kaas’ en kokosbacon

Vegan 100_p.125_Mac & Cheese

Vegan mac & cheese: macaroni met ‘kaas’ en kokosbacon

Liever vegan? Probeer deze plantaardige versie dan eens. De ovenschotel is ongelooflijk romig en lekker. De kokosstukjes hebben een heerlijke gerookte baconsmaak en voegen een geweldige textuur toe.

Naar het recept

American Mac ’n cheese

weekmenu: Mac & cheese

American mac & cheese

De basis van mac ’n cheese recepten bestaat uit pasta (vaak macaroni), bechamelsaus en flink veel kaas. Om het helemaal gemakkelijk te maken, gebruiken de Amerikanen het liefste ongezoete koffiemelk om de bechamelsaus mee te maken. Say what? 

Naar het recept

Met paddenstoelen

wintergerechten

Mac & cheese met paddenstoelen

Voor een mega knapperige bovenkant voegen wij panko als topping toe. Dit Japanse paneermeel kun je tegenwoordig bij elke toko vinden en maakt het gerecht helemaal af.

Naar het recept
Uitgelicht recept
Mac 'n' cheese

Mac ‘n’ cheese

Als iemand vraagt wat hét ultieme comfortfood is, dan is er maar één antwoord mogelijk: mac ‘n’ cheese. Deze Amerikaanse all-time favoriet verwarmt je zelfs op de guurste winterdagen. Nog meer goed nieuws: je maakt ‘m met maar 5 ingrediënten.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

400 g macaroni
zout en peper
30 g boter
2 el bloem
300 ml volle melk
200 g + 2 el geraspte cheddar

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim kokend water en wat zout. Giet af.

  2. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoorheen en bak 3-4 minuten. Voeg de melk al kloppend met een garde beetje bij beetje toe, zodat er geen klontjes ontstaan. Breng aan de kook en kook 2-3 minuten zodat de saus wat indikt. Voeg 200 g cheddar toe en laat hem al roerend smelten. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Roer de macaroni door de saus. Schep alles over in een ovenschaal (20×30 cm) en bestrooi met 2 el cheddar. Bak in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Polly Webster Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!