1. Mac ‘n cheese recepten
De basis van mac ‘n cheese recepten bestaat uit pasta (vaak macaroni), bechamelsaus en flink veel kaas. Om het helemaal gemakkelijk te maken, gebruiken de Amerikanen het liefste ongezoete koffiemelk om de bechamelsaus mee te maken. Say what?
Wil jij voortaan de lekkerste pasta recepten in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
2. à la Jamie Oliver
Jamie Oliver gaf het gerecht zijn eigen twist en maakte een groene variant. Meer groenten eten was nog nooit zo’n feestje! Wil je de pasta liever veganistisch? Dan kan je het beste de parmezaan vervangen door vegetarische harde kaas.
3. Met spinazie
Een andere manier om de welbekende ovenschotel een gezonde twist te geven is door spinazie toe te voegen. Zo sterk worden als Popeye was nog nooit zo lekker.
4. Vegan variant: macaroni met ‘kaas’ en kokosbacon
Liever vegan? Probeer deze plantaardige versie dan eens. De ovenschotel is ongelooflijk romig en lekker. De kokosstukjes hebben een heerlijke gerookte baconsmaak en voegen een geweldige textuur toe.
5. Met paddenstoelen
Voor een mega knapperige bovenkant voegen wij panko als topping toe. Dit Japanse paneermeel kun je tegenwoordig bij elke toko vinden en maakt het gerecht helemaal af.
6. De classic mac ‘n cheese
Deze Amerikaanse all-time favoriet verwarmt je zelfs op de guurste winterdagen. Wij lepelen ‘m het liefste zo uit de pan. Nog meer goed nieuws: je maakt ‘m met maar 5 ingrediënten. En het beste? De oven doet het meeste werk.
7. Italiaanse variant
Al kent de ovenschotel zijn oorsprong in Amerika, je kunt dit gerecht ook gemakkelijk met een Italiaanse twist maken. Laat het ze in Italië niet horen maar met smaakmakers als venkelzaad, tomaten en balsamico is deze pasta in no-time helemaal op Italiaanse smaak!