Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Marmercake met chocolade en tahin

5x marmercake bakken: heerlijke recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor cake met zo'n mooi marmereffect bij elkaar. Ga jij een marmercake bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Marmercake bakken

Een marmercake is zo’n cake met (meestal) twee kleuren beslag, licht en donker. Om zo’n marmercake te bakken, swirl je de twee soorten heel licht door elkaar heen met bijvoorbeeld een satéprikker, vork of dun mesje en creëer je het zogenaamde ‘gemarmerde’ effect.

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor marmercake bakken

Vaak bestaat zo’n cake uit de smaken vanille en chocolade, maar ook andere smaken zijn mogelijk. We doken in de archieven en vonden vijf verschillende recepten voor marmercake. Je vindt ze hier onder elkaar.

Gemarmerde amandeltulband

Zo’n traditionele – maar o-zo-lekkere – tulband zie je vaak ook in een gemarmerde variant. Deze maak je extra smaakvol door marsepein en amandelen in het beslag te verwerken. Ouderwets lekker!

> naar het recept: gemarmerde amandeltulband

Cheesecake met gezouten karamel en chocolade

Ook in cheesecake kun je goed van die mooie swirls maken. Deze heeft een gezouten karamel en chocolade topping wat ‘m echt fan-tas-tisch lekker maakt.

> naar het recept: cheesecake met gezouten karamel en chocolade

Cheesecake met gezouten karamel en chocolade

Marmercake met chocolade en tahin

Een traditionele marmercake bakken, maar dan net even anders? Ga voor deze versie met tahin en sesamzaad. Dat maakt het net even wat meer bijzonder.

> naar het recept: marmercake met chocolade en tahin

Marmercake met chocolade en tahin

Bramen-yoghurtcake

Ook met room en fruit kun je een prachtig marmereffect maken. Kijk maar naar dit mooie plaatje, of beter gezegd, bak ‘m meteen zelf!

> naar het recept: bramen-yoghurtcake

Bramen-yoghurtcake

Baked citroen cheesecake van Jamie Oliver

Nog zo’n prachtige cheesecake, maar dit keer met frisse, fruitige smaken. Frambozen en citroen zijn een topcombinatie. Niet alleen qua smaak, maar ook qua kleur doen ze het goed.

> naar het recept: baked citroen cheesecake van Jamie Oliver

Baked citroen cheesecake

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!