
Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hĆ©t moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor cake met zo’n mooi marmereffect bij elkaar. Ga jij een marmercake bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!
Lees verder na de advertentie
Marmercake bakken
Een marmercake is zo’n cake met (meestal) twee kleuren beslag, licht en donker. Om zo’n marmercake te bakken, swirl je de twee soorten heel licht door elkaar heen met bijvoorbeeld een satĆ©prikker, vork of dun mesje en creĆ«er je het zogenaamde ‘gemarmerde’ effect.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten voor marmercake bakken
Vaak bestaat zo’n cake uit de smaken vanille en chocolade, maar ook andere smaken zijn mogelijk. We doken in de archieven en vonden vijf verschillende recepten voor marmercake. Je vindt ze hier onder elkaar.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Gemarmerde amandeltulband

Gemarmerde amandeltulband
De tulband heb je inmiddels onder de knie, maar met deze gemarmerde amandeltulband maak je pas echt de blits. Houd je hoofd koel en dan wordt het bakken van je eerste gemarmerde tulband een feestje!

Cheesecake met gezouten karamel en chocolade
Ook in cheesecake kun je goed van die mooie swirls maken. Deze heeft een gezouten karamel en chocolade topping wat ‘m echt fan-tas-tisch lekker maakt.

Marmercake met chocolade en tahin
Een traditionele marmercake bakken, maar dan net even anders? Ga voor deze versie met tahin en sesamzaad. Dat maakt het net even wat meer bijzonder.

Bramen-yoghurtcake
Ook met room en fruit kun je een prachtig marmereffect maken. Kijk maar naar dit mooie plaatje, of beter gezegd, bak ‘m meteen zelf!

Baked citroen cheesecake van Jamie Oliver
Nog zo’n prachtige cheesecake, maar dit keer met frisse, fruitige smaken. Frambozen en citroen zijn een topcombinatie. Niet alleen qua smaak, maar ook qua kleur doen ze het goed.
Lees ook:
Onze tips

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeƫn

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?