Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Bavette

Menu met sterke smaken

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit menu maak je gegarandeerd indruk.

Sterke smaken

Dit menu met sterke, diepe smaken is perfect voor in het weekend, als je wat meer tijd hebt om te koken. Dit keer geen 3-gangen menu maar een prachtige steak met bijgerecht en een zoet toetje na. Tegen deze klassieke combinatie kan weinig op, toch?

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoofdgerecht

Een hoofdgerecht met steak; veel klassieker wordt het niet. Bavette wordt gesneden uit de flank van het rund en bevat weinig vet. Hierdoor is het slim om dit stukje vlees vooral niet te lang te braden, anders wordt het al gauw droog. Laat het daarna even rusten en snijd dan dwars op de vezel in plakken.

Bijgerecht

En wat serveer je daar dan bij?  Perfect gebakken aardappels natuurlijk! Knapperig van buiten, zacht van binnen; zo horen de ideale aardappeltjes te zijn. Extra lekker met een smoky touch, zoals dit recept laat zien. Zo krijg je die sterke smaken wel.

Nagerecht

Tot slot een tartalette. Dit is een klassiek Frans nagerecht dat we een moderne twist geven door het te combineren met pompoen. De romige crème is een heerlijke tegenhanger van dit kruidige taartje. De specerijen geven het nagerecht die sterke smaken waar we in dit menu op focussen. Denk aan kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel of kort samengevat: de basis van speculaaskruiden.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!