Menu 21-diner

21 jaar is een bijzondere leeftijd, dus alle reden voor een feestje! Veel jongeren geven om deze reden een 21 diner, een feestelijke avond waarin vrienden worden uitgenodigd om heerlijk te komen dineren in het ouderlijk huis. Het is een moment waarin herinneringen worden gedeeld en het volledig draait om de jarige jet of job. Aan de ouders dus de taak om zich te storten op het menu van het 21-diner. En dat kan best een uitdaging zijn! Koken voor een grote groep is niet niks en daarom helpen we je graag een handje. Met dit 21-diner menu wordt het gegarandeerd een succes!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

De romige kaas burrata is waanzinnig populair. Wij snappen goed waarom; wanneer je deze verleidelijke kaas aan je gerecht toevoegt heb je al snel wat bijzonders op tafel staan. Doe er je voordeel mee en verwerk het in je voorgerecht. De combinatie met gegrilde perzik en serranoham is fantastisch. In de zomer kan je de perziken op de BBQ grillen. Toch liever de keuken in? Je grilt net zo makkelijk in een grillpan of koekenpan.

> naar het recept: gegrilde perzik met burrata en serranoham

weekmenu Gegrilde perzik met burrata en serranoham

Tussengerecht

Een spoom is een (tussen)gerechtje om smaak te neutraliseren, Het geeft meteen een feestelijk tintje aan een maaltijd. Je kunt hem ook maken met gekocht sorbetijs, dan heb je zonder veel moeite een luxe gerechtje op tafel. Maar stiekem is dit recept met zelfgemaakte rabarbersorbet wel het lekkerste!

> naar het recept: spoom van rabarbersorbet en cava

menu 21-diner

Hoofdgerecht

Wil jij met het hoofdgerecht hoge ogen gooien? Dan is deze oesterzwam-risone jouw go to gerecht! Risone is vergelijkbaar met orzo. Deze pastasoort neemt eenvoudig smaken op, zoals de toegevoegde saffraan in dit gerecht. Smaakt niet alleen erg lekker maar geeft ook een waanzinnige kleur.

> naar het recept: oesterzwam-risone met saffraan en sinaasappel

Oesterzwam-risone met saffraan en sinaasappel

Nagerecht

Het voordeel aan dit nagerecht is dat je het eenvoudig van tevoren kunt klaarmaken. Zeker als de bramen overal langs de kant van de weg groeien is dit een ideaal dessert om op tafel te zetten. Gebruik kersverse bramen, rijke bloemenhoning en verse munt (liefst uit eigen tuin natuurlijk) om deze minipavlova’s op tafel te toveren.

> naar het recept: minipavlova’s met bramen, honing en munt

Minipavlova’s met bramen, honing en munt

Lees ook: Wie 21 zegt, zegt diner: zo organiseer je een onvergetelijke avond