
21-diner menu
Lees verder na de advertentie
21 jaar is een bijzondere leeftijd, dus alle reden voor een feestje! Veel jongeren geven om deze reden een 21 diner, een feestelijke avond waarin vrienden worden uitgenodigd om heerlijk te komen dineren in het ouderlijk huis. Het is een moment waarin herinneringen worden gedeeld en het volledig draait om de jarige jet of job. Aan de ouders dus de taak om zich te storten op het menu van het 21-diner. En dat kan best een uitdaging zijn! Koken voor een grote groep is niet niks en daarom helpen we je graag een handje. Met dit 21-diner menu met voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht én dessert wordt het gegarandeerd een succes!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Voorgerecht

Gegrilde perzik met burrata en serranoham
De romige kaas burrata is waanzinnig populair. Wij snappen goed waarom; wanneer je deze verleidelijke kaas aan je gerecht toevoegt heb je al snel wat bijzonders op tafel staan. Doe er je voordeel mee en verwerk het in je voorgerecht. De combinatie met gegrilde perzik en serranoham is fantastisch. In de zomer kan je de perziken op de BBQ grillen. Toch liever de keuken in? Je grilt net zo makkelijk in een grillpan of koekenpan.

Feestelijke voorgerechten: 15x recepten
Tussengerecht

Spoom van rabarbersorbet en cava
Een spoom is een (tussen)gerechtje om smaak te neutraliseren, Het geeft meteen een feestelijk tintje aan een maaltijd. Je kunt hem ook maken met gekocht sorbetijs, dan heb je zonder veel moeite een luxe gerechtje op tafel. Maar stiekem is dit recept met zelfgemaakte rabarbersorbet wel het lekkerste!
Hoofdgerecht

Oesterzwam-risone met saffraan en sinaasappel
Wil jij met het hoofdgerecht hoge ogen gooien? Dan is deze oesterzwam-risone jouw go to gerecht! Risone is vergelijkbaar met orzo. Deze pastasoort neemt eenvoudig smaken op, zoals de toegevoegde saffraan in dit gerecht. Smaakt niet alleen erg lekker maar geeft ook een waanzinnige kleur.

Hoofdgerecht
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Nagerecht

Minipavlova’s met bramen, honing en munt
Het voordeel aan dit nagerecht is dat je het eenvoudig van tevoren kunt klaarmaken. Zeker als de bramen overal langs de kant van de weg groeien is dit een ideaal dessert om op tafel te zetten. Gebruik kersverse bramen, rijke bloemenhoning en verse munt (liefst uit eigen tuin natuurlijk) om deze minipavlova’s op tafel te toveren.

Dessert
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Gnocchi: 15+ Italiaanse recepten

Borrelplank maken? Zo doe je dat in 3 simpele stappen

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Paaslunch ideeën: zo zet jij de tafel vol lekkers
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.