Advertentie
21-diner menu
21 jaar is een bijzondere leeftijd, dus alle reden voor een feestje! Veel jongeren geven om deze reden een 21 diner, een feestelijke avond waarin vrienden worden uitgenodigd om heerlijk te komen dineren in het ouderlijk huis. Het is een moment waarin herinneringen worden gedeeld en het volledig draait om de jarige jet of job. Aan de ouders dus de taak om zich te storten op het menu van het 21-diner. En dat kan best een uitdaging zijn! Koken voor een grote groep is niet niks en daarom helpen we je graag een handje. Met dit 21-diner menu wordt het gegarandeerd een succes!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Gegrilde perzik met burrata en serranoham
De romige kaas burrata is waanzinnig populair. Wij snappen goed waarom; wanneer je deze verleidelijke kaas aan je gerecht toevoegt heb je al snel wat bijzonders op tafel staan. Doe er je voordeel mee en verwerk het in je voorgerecht. De combinatie met gegrilde perzik en serranoham is fantastisch. In de zomer kan je de perziken op de BBQ grillen. Toch liever de keuken in? Je grilt net zo makkelijk in een grillpan of koekenpan.
Tussengerecht
Spoom van rabarbersorbet en cava
Een spoom is een (tussen)gerechtje om smaak te neutraliseren, Het geeft meteen een feestelijk tintje aan een maaltijd. Je kunt hem ook maken met gekocht sorbetijs, dan heb je zonder veel moeite een luxe gerechtje op tafel. Maar stiekem is dit recept met zelfgemaakte rabarbersorbet wel het lekkerste!
Hoofdgerecht
Oesterzwam-risone met saffraan en sinaasappel
Wil jij met het hoofdgerecht hoge ogen gooien? Dan is deze oesterzwam-risone jouw go to gerecht! Risone is vergelijkbaar met orzo. Deze pastasoort neemt eenvoudig smaken op, zoals de toegevoegde saffraan in dit gerecht. Smaakt niet alleen erg lekker maar geeft ook een waanzinnige kleur.
Nagerecht
Minipavlova’s met bramen, honing en munt
Het voordeel aan dit nagerecht is dat je het eenvoudig van tevoren kunt klaarmaken. Zeker als de bramen overal langs de kant van de weg groeien is dit een ideaal dessert om op tafel te zetten. Gebruik kersverse bramen, rijke bloemenhoning en verse munt (liefst uit eigen tuin natuurlijk) om deze minipavlova’s op tafel te toveren.
Lees ook hoe je onvergetelijk 21-diner organiseert:
Onze tips
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.