Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Picknickplank met snelle ingelegde groenten

Menu met makkelijke recepten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu met makkelijke recepten maak je gegarandeerd indruk.

Makkelijke recepten

Weinig moeite, groots effect. Het enige talent dat je voor dit menu met makkelijke recepten moet hebben, is geduld. Heb jij dit weekend wel even de tijd? Gebruik het dan goed en maak deze moeiteloze maaltijd.

Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Groenten inleggen duurt normaal gesproken lang, maar deze zijn in dertig minuten klaar. Je kunt dus snel aan tafel gaan. Ook kun je ze heel gemakkelijk van te voren bereiden. In een luchtdicht bakje blijven ze tot wel drie dagen houdbaar in de koelkast. Lekker voor op deze picknickplank.

> naar het recept: picknickplank met snelle ingelegde groenten

Picknickplank met snelle ingelegde groenten

Hoofdgerecht

Een pastei maken klinkt moeilijk, maar dat is het helemaal niet. Net als het voorgerecht, kun je ook dit hoofdgerecht goed van tevoren maken. Zo kun je het deeg de dag ervoor al maken en de pastei de volgende dag afbakken. Zo heb jij op de dag zelf meer tijd voor gezelligheid!

> naar het recept: kippastei met mosterd

Kippastei met mosterd

Nagerecht

Een syllabub is een zoete pudding gemaakt van room en een zure alcoholische drank zoals wijn of cider. Bij ons is dit toetje relatief onbekend maar in Groot-Brittannië is het erg populair. Zodra je het eens gemaakt hebt, snap je waarom. Het is waanzinnig lekker én staat al binnen tien minuten op tafel.

> naar het recept: grapefruit-muntsyllabub

Grapefruit-muntsyllabub

Lees ook: Dit zijn de lekkerste recepten voor eenpansgerechten

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!