Advertentie
Messen van WÜSTHOF
Met de messen van de WÜSTHOF Classic Series wordt snijden een nog groter feest, het zijn namelijk echte klassiekers in een nieuw jasje. Geïnspireerd op de kleuren van de wereld van de gastronomie, die niet alleen een tijdloze kwaliteit, maar ook een flinke dosis stijl naar de keuken brengen. Kies de juiste kleur die bij jouw persoonlijkheid past. Kijk op de website van WÜSTHOF voor meer informatie en het dichtstbijzijnde verkooppunt.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten met WÜSTHOF
Uiteraard doken we maar al te graag de keuken in met de messen van WÜSTHOF. We bedachten vier heerlijke recepten voor de feestdagen, van een kerstige sangria als aperitief tot aan een fancy doradefilet met salsa verde. Wil je jezelf uitdagen? Maak dan de homemade beef pastrami, succes gegarandeerd!
1. Gevulde flespompoen met noten en champignons
Afhankelijk van je pompoen houd je misschien wat vulling over. Lekker om er los bij te serveren of te bewaren en te gebruiken in een simpele pasta. Wist je overigens dat het broodmes van WÜSTHOF ideaal is om de pompoen mee te snijden?
> naar het recept: gevulde flespompoen met noten en champignons
2. Doradefilet met salsa verde
Haal een verse doradefilet (met huid) bij de lokale visboer, dan hoef je deze alleen nog maar te snijden. De frisse salsa verde past perfect bij de ziltige smaak van de vis. Houd je wat salsa verde over? Deze smaakt ook erg lekker op een boterham met kaas, bij gegrild vlees of bij gebakken krieltjes.
> naar het recept: doradefilet met salsa verde
3. Homemade beef pastrami met waldorfsalade
Oké, eerlijk is eerlijk: als je deze beef pastrami op tafel wil zetten met kerst moet je er al vroeg bij zijn. De pastrami maak je namelijk helemaal zelf, maar daar heb je wel acht dagen voor nodig. Gelukkig hoef je het vlees alleen maar één keer per dag om te draaien, terwijl het rust in de koelkast. Het resultaat? Om je vingers bij af te likken!
> naar het recept: homemade beef pastrami met waldorfsalade
4. Kerstige sangria
Of je deze sangria nu op tafel zet als aperitief of als afsluiting van het kerstdiner, deze cocktail zal gegarandeerd in de smaak vallen bij je gasten. Maak ‘m alvast een dag van tevoren, dan smaakt ‘ie nóg lekkerder.
> naar het recept: kerstige sangria
Lees ook:
Paprika snijden: doe jij dit al je hele leven verkeerd?
Kerstmenu van Jamie Oliver
Verschillende soorten pompoen en wat je er mee kunt doen
Onze tips
Tarte Tatin: heerlijke variaties op de Franse klassieker
Recept tarte tatin: tips voor de perfecte taart
5x de lekkerste brownie recepten
Vegan favorieten: 11x snelle recepten
5x zoete recepten met mascarpone
9x de beste plaattaart recepten
Budget recepten: 11x goedkoop avondeten voor iedere dag
Noedel recepten: 12x de lekkerste variaties
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.