Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
recepten met messen van Wüsthof

Vlijmscherp: recepten met de messen van WÜSTHOF

In samenwerking met WÜSTHOF
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Sterk spul, die messen van WÜSTHOF! Dat ondervonden we toen we de keuken indoken om vier heerlijke recepten te maken voor kerst - mét de vlijmscherpe messen van WÜSTHOF.

Messen van WÜSTHOF

Met de messen van de WÜSTHOF Classic Series wordt snijden een nog groter feest, het zijn namelijk echte klassiekers in een nieuw jasje. Geïnspireerd op de kleuren van de wereld van de gastronomie, die niet alleen een tijdloze kwaliteit, maar ook een flinke dosis stijl naar de keuken brengen. Kies de juiste kleur die bij jouw persoonlijkheid past. Kijk op de website van WÜSTHOF voor meer informatie en het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

messen van wüsthof

Recepten met WÜSTHOF

Uiteraard doken we maar al te graag de keuken in met de messen van WÜSTHOF. We bedachten vier heerlijke recepten voor de feestdagen, van een kerstige sangria als aperitief tot aan een fancy doradefilet met salsa verde. Wil je jezelf uitdagen? Maak dan de homemade beef pastrami, succes gegarandeerd!

1. Gevulde flespompoen met noten en champignons

Afhankelijk van je pompoen houd je misschien wat vulling over. Lekker om er los bij te serveren of te bewaren en te gebruiken in een simpele pasta. Wist je overigens dat het broodmes van WÜSTHOF ideaal is om de pompoen mee te snijden?

> naar het recept: gevulde flespompoen met noten en champignons

gevulde pompoen met messen van Wüsthof

2. Doradefilet met salsa verde

Haal een verse doradefilet (met huid) bij de lokale visboer, dan hoef je deze alleen nog maar te snijden. De frisse salsa verde past perfect bij de ziltige smaak van de vis. Houd je wat salsa verde over? Deze smaakt ook erg lekker op een boterham met kaas, bij gegrild vlees of bij gebakken krieltjes.

> naar het recept: doradefilet met salsa verde

Doradefilet met salsa verde

3. Homemade beef pastrami met waldorfsalade

Oké, eerlijk is eerlijk: als je deze beef pastrami op tafel wil zetten met kerst moet je er al vroeg bij zijn. De pastrami maak je namelijk helemaal zelf, maar daar heb je wel acht dagen voor nodig. Gelukkig hoef je het vlees alleen maar één keer per dag om te draaien, terwijl het rust in de koelkast. Het resultaat? Om je vingers bij af te likken!

> naar het recept: homemade beef pastrami met waldorfsalade

homemade beef pastrami

4. Kerstige sangria

Of je deze sangria nu op tafel zet als aperitief of als afsluiting van het kerstdiner, deze cocktail zal gegarandeerd in de smaak vallen bij je gasten. Maak ‘m alvast een dag van tevoren, dan smaakt ‘ie nóg lekkerder.

> naar het recept: kerstige sangria

Recepten met Wüsthof: kerstige sangria

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!