Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Schelvis gepocheerd in anijsbouillon met roseval aardappeltjes

Mooi stukje vis met het MSC keurmerk

In samenwerking met MSC
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Schelvis met het MSC keurmerk is duurzaam gevangen en smaakt daarom nóg beter. Samen met de klassieke Franse choronsaus lik jij je vingers gegarandeerd af!

Het MSC keurmerk

Een derde van alle visbestanden is wereldwijd overbevist. Marine Stewardship Council (MSC) zet zich al 25 jaar in om overbevissing tegen te gaan en ecosystemen te beschermen. Als het blauwe MSC keurmerk op de verpakking staat dan weet je zeker dat de vis duurzaam gevangen is en steun je duurzame gecertificeerde visserijen.

Variatie is één van de oplossingen om het leven in de oceanen en de onderwaternatuur te beschermen en ook overbevissing te voorkomen. Er zijn genoeg alternatieven voor de bekende vissen zoals kabeljauw en wilde zalm. Als we wat vaker kiezen voor alternatieve vissoorten, komt er minder druk op de populaire soorten en kunnen de overbeviste vispopulaties weer aangroeien.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Een mooi stukje vis

We zijn aan de slag gegaan met een mooi stukje vis, en niet zomaar één. We maakten gepocheerde schelvis, uiteraard mét het MSC keurmerk. Door de vis te pocheren blijven alle smaken behouden, in combinatie met de anijsbouillon, choronsaus en roseval aardappeltjes zet je zo een feestelijk gerecht op tafel.

MSC keurmerk schelvis

Schelvis gepocheerd in anijsbouillon met roseval aardappeltjes

Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Haal snel een mooi stukje vis in huis, uiteraard met het MSC keurmerk, en duik de keuken in. Bijvoorbeeld met dit heerlijke recept met schelvis.

> naar het recept: schelvis gepocheerd in anijsbouillon met roseval aardappeltjes

Schelvis gepocheerd in anijsbouillon met roseval aardappeltjes

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!