Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
recepten met tonijn: vitello tonnato

Zilte smaakbom: 7x recepten met ansjovis

Advertentie

Ansjovis is misschien wel een van de meest gebruikte smaakmakers van de Italiaanse keuken. Niet zonde reden, want het kleine vis geeft onwijs veel smaak. Voeg hem dus vooral eens toe aan je pasta of pizza. Ter inspiratie delen wij onze favoriete recepten met ansjovis.

Recepten met ansjovis

In pesto, door de pasta of op een pizza; in de Italiaanse keuken is ansjovis overal. Het kleine visje smaakt lekker zout en ziltig en maakt daarmee elk gerecht net wat specialer. Weet jij niet goed hoe je deze smaakbom het beste kunt verwerken? Laat je dan inspireren door deze heerlijke recepten met ansjovis!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Cover voor

Focaccia met ansjovis

Focaccia is een van de bekendste broden van Italië. Lekker voor bij de borrel, of als onderdeel van een Italiaanse maaltijd. Het grote voordeel van zelf focaccia maken is dat je het brood kunt maken met smaakmakers naar eigen keuze. Wat denk jij bijvoorbeeld van ansjovis?

Naar het recept
Cover voor

Andijvie alla monachina

Al denk je bij andijvie al gauw aan Hollandse pot, ook in andere keukens doet de groente het goed. Dat bewijst dit heerlijke recept wel!

Naar het recept
Pasta met ansjovis en zwarte olijven

Pasta met ansjovis en zwarte olijven

Naast ansjovis zijn olijven een bekende smaakmaker. Combineer beiden en maak er een smaakvolle pasta van. Wat denk jij van dit recept?

Naar het recept
recepten met tonijn: vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato is hét voorbeeld van Italiaanse eenvoud. De klassieker bestaat uit dungesneden kalfsmuis en tonijnsaus met daarin een vleugje van het zilte visje voor extra smaak.

Naar het recept
Spitskool, anchoïade en knapperig broodkruim

Spitskool, anchoïade en knapperig broodkruim

Anchoïade is een saus – of eigenlijk een dikke crème – van ansjovis en knoflook. Het is perfect als starter van je diner met wat knapperig brood, maar je kunt hem gebruiken als smaakmaker in dit mooie gerecht met geroosterde spitskool en knapperig ansjovis-broodkruim.

Naar het recept
Spaghetti in citroen botersaus

Spaghetti met citroen-botersaus, ansjovis, parmezaan en broodkruim

Jadis: “Het ziltige van de ansjovis met het frisse van de citroen en het romige van de parmezaan met kookvocht en de structuur van de spaghetti die je om je vork bindt. In één woord: hemels! Het gerecht vraagt om een strakke timing. Vanaf het moment dat de spaghetti in de pan begint te koken, heb je ongeveer 10 minuten om het hele gerecht te maken. Zet dus alles van tevoren klaar, dan heb je tijd genoeg! Tip: als je de ansjovis-smaak te pakken hebt, zet dan wat extra op tafel om erbij te serveren.”

Naar het recept
pizza napoletana

Pizza napoletana

We sluiten het lijstje met ansjovis recepten af met een persoonlijke favoriet. Rond Rome en buiten Italië is deze pizza met ansjovis bekend als napoletana, in de rest van Italië heet hij pizza romana. Hoe je het ook noemt, lekker is het zeker.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!