Recepten met ansjovis

In pesto, door de pasta of op een pizza; in de Italiaanse keuken is ansjovis overal. Het kleine visje smaakt lekker zout en ziltig en maakt daarmee elk gerecht net wat specialer. Weet jij niet goed hoe je deze smaakbom het beste kunt verwerken? Laat je dan inspireren door deze heerlijke recepten met ansjovis!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Focaccia met ansjovis

Focaccia is een van de bekendste broden van Italië. Lekker voor bij de borrel, of als onderdeel van een Italiaanse maaltijd. Het grote voordeel van zelf focaccia maken is dat je het brood kunt maken met smaakmakers naar eigen keuze. Wat denk jij bijvoorbeeld van ansjovis?

> naar het recept: focaccia met ansjovis

recepten met ansjovis

Andijvie alla monachina

Al denk je bij andijvie al gauw aan Hollandse pot, ook in andere keukens doet de groente het goed. Dat bewijst dit heerlijke recept wel!

> naar het recepten: andijvie alla monachina

recepten met ansjovis

Pasta met ansjovis en zwarte olijven

Naast ansjovis zijn olijven een bekende smaakmaker. Combineer beiden en maak er een smaakvolle pasta van. Wat denk jij van dit recept?

> naar het recept: pasta met ansjovis en zwarte olijven

Pasta met ansjovis en zwarte olijven

Vitello tonnato

Vitello tonnato is hét voorbeeld van Italiaanse eenvoud. De klassieker bestaat uit dungesneden kalfsmuis en tonijnsaus met daarin een vleugje van het zilte visje voor extra smaak.

> naar het recept: vitello tonnato

recepten met tonijn: vitello tonnato

Spitskool, anchoïade en knapperig broodkruim

Anchoïade is een saus – of eigenlijk een dikke crème – van ansjovis en knoflook. Het is perfect als starter van je diner met wat knapperig brood, maar je kunt hem gebruiken als smaakmaker in dit mooie gerecht met geroosterde spitskool en knapperig ansjovis-broodkruim.

> naar het recept: spitskool, anchoïade en knapperig broodkruim

Spitskool, anchoïade en knapperig broodkruim

Spaghetti met citroen-botersaus en ansjovis

Jadis: “Het ziltige van de ansjovis met het frisse van de citroen en het romige van de parmezaan met kookvocht en de structuur van de spaghetti die je om je vork bindt. In één woord: hemels! Het gerecht vraagt om een strakke timing. Vanaf het moment dat de spaghetti in de pan begint te koken, heb je ongeveer 10 minuten om het hele gerecht te maken. Zet dus alles van tevoren klaar, dan heb je tijd genoeg! Tip: als je de ansjovis-smaak te pakken hebt, zet dan wat extra op tafel om erbij te serveren.”

> naar het recept: spaghetti met citroen-botersaus, ansjovis, parmezaan en broodkruim

Spaghetti in citroen botersaus

Pizza napoletana

We sluiten het lijstje met ansjovis recepten af met een persoonlijke favoriet. Rond Rome en buiten Italië is deze pizza met ansjovis bekend als napoletana, in de rest van Italië heet hij pizza romana. Hoe je het ook noemt, lekker is het zeker.

> naar het recept: pizza napoletana

pizza napoletana

Lees ook: Getest: 16x pesto uit de supermarkt