
Wil je met kerst het liefst iets anders dan kalkoen, rollade of Beef Wellington? Kies uit deze originele én onweerstaanbare gerechten en start een nieuwe traditie!
Lees verder na de advertentie
Oude tradities met kerst
Waarschijnlijk ken je meer dan genoeg klassieke recepten voor kerst. Kalkoen, Beef Wellington, stoofpeertjes, aardappelkroketjes of een biefstuk. Misschien heb je zelfs al het gourmetstel van zolder gehaald voor de feestdagen en zie je er stiekem zelfs al een beetje tegenop om die gourmetgeur uit huis te verdrijven.
Maar wat ons betreft is het dit jaar tijd voor verandering. Zo delen we in Het Het Grote Kerstnummer een kerstmenu voor twee, gaan we voor makkelijke voorgerechten die tóch indruk maken, leert Sjoerd Kist ons alles over wijn-spijscombinaties en nog veel, veel meer!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Nieuwe tradities met kerst
Is het wat jou betreft ook tijd voor nieuwe tradities met kerst? Zet dan eens een van deze heerlijke recepten op tafel:

Knapperige wontons met varkensvlees
Dit is een heerlijk recept dat geschikt is voor meerdere momenten tijdens de feestdagen. Zet deze smaakvolle wontons op tafel als voor- of bijgerecht bijvoorbeeld. Of maak ze speciaal voor de kerstborrel. Hoe dan ook, met dit recept heb je gegarandeerd succes.

Ducana – Antiguaanse zoeteaardappeldumpling
Dumplings van zoete aardappel? Jazeker! Perfect voor de nieuwe tradities met kerst. Haal verse bananenbladeren bij de toko om de dumplings in te garen. Ook dit recept doet het goed als voorgerecht bij het kerstdiner. Deze zoete aardappelbol of pudding komt oorspronkelijk uit Antigua, een Caribisch eiland met ongeveer 68.000 inwoners.
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2024€ 12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Inclusief Jamie Oliver recepten


Geglaceerde seitan-ham
Eerder maakten we al geglaceerde groenten met granaatappelmelasse, een heerlijk bijgerecht. Vandaag gaan we een stapje verder met dit recept. Geglaceerde seitan-ham! Seitan is een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwitten. De vezelstructuur doet denken aan vlees. Begin vroeg met dit recept, en oefen alvast een keer voor de feestdagen. Je hebt namelijk best wat tijd nodig, daarnaast is het een uitdagend recept. Nieuwe tradities voor kerst mogen best wat werk kosten, het resultaat is een prachtig pronkstuk!

Galbi-jjim – Koreaanse gestoofde short ribs
Bij short ribs denken we meteen aan ontzettend mals vlees dat haast van het bot valt. Elke hap smelt weg op je tong. En dat is precies wat er gebeurt bij dit gerecht. Het vlees zit vol heerlijke smaken door de kruidige marinade die je maakt. Klinkt dit recept als muziek in de oren? Wat dacht je van een winterbarbecue als nieuwe traditie met kerst? Wij schuiven graag bij je aan!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeën

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.