Bestel hier Het Grote Kerstnummer van Foodies
Oude tradities met kerst
Waarschijnlijk bedenk je nu meer dan genoeg klassieke recepten voor kerst. Kalkoen, Beef Wellington, stoofpeertjes, aardappelkroketjes of een biefstuk. Misschien heb je zelfs al het gourmetstel van zolder gehaald voor de feestdagen. Over die laatste gesproken; hier lees je de beste tips om een gourmetgeur uit huis te verdrijven. Misschien is het dit jaar wel tijd voor verandering. Eerder maakten we al een geweldig vegan kerstmenu van maar liefst zeven (!) gangen. Nieuwe tradities met kerst, kom maar op!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Nieuwe tradities met kerst
Voordat we vier heerlijke recepten met je delen; er zijn tradities die we niet willen veranderen. Zo blijft kerst voor ons hét moment waarop je samen met familie of vrienden de keuken in duikt, de lekkerste gerechten op tafel tovert en vooral heel veel geniet. Dat kan met een klassieke kerstkalkoen of met z’n allen rond het gourmetstel natuurlijk. Probeer dit jaar eens één van deze vier recepten voor de verandering. Stuk voor stuk heerlijke gerechten.
Knapperige wontons met varkensvlees
Dit is een heerlijk recept dat geschikt is voor meerdere momenten tijdens de feestdagen. Zet deze smaakvolle wontons op tafel als voor- of bijgerecht bijvoorbeeld. Of maak ze speciaal voor de kerstborrel. Hoe dan ook, met dit recept heb je gegarandeerd succes.
> naar het recept: knapperige wontons met varkensvlees
Ducana – Antiguaanse zoeteaardappeldumpling
Dumplings van zoete aardappel? Jazeker! Perfect voor de nieuwe tradities met kerst. Haal verse bananenbladeren bij de toko om de dumplings in te garen. Ook dit recept doet het goed als voorgerecht bij het kerstdiner. Deze zoete aardappelbol of pudding komt oorspronkelijk uit Antigua, een Caribisch eiland met ongeveer 68.000 inwoners.
> naar het recept: ducana – Antiguaanse zoeteaardappeldumpling
Geglaceerde seitan-ham
Eerder maakten we al geglaceerde groenten met granaatappelmelasse, een heerlijk bijgerecht. Vandaag gaan we een stapje verder met dit recept. Geglaceerde seitan-ham! Seitan is een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwitten. De vezelstructuur doet denken aan vlees. Begin vroeg met dit recept, en oefen alvast een keer voor de feestdagen. Je hebt namelijk best wat tijd nodig, daarnaast is het een uitdagend recept. Nieuwe tradities voor kerst mogen best wat werk kosten, het resultaat is een prachtig pronkstuk!
> naar het recept: geglaceerde seitan-ham
Galbi-jjim – Koreaanse gestoofde short ribs
Bij short ribs denken we meteen aan ontzettend mals vlees dat haast van het bot valt. Elke hap smelt weg op je tong. En dat is precies wat er gebeurt bij dit gerecht. Het vlees zit vol heerlijke smaken door de kruidige marinade die je maakt. Klinkt dit recept als muziek in de oren? Wat dacht je van een winterbarbecue als nieuwe traditie met kerst? Wij schuiven graag bij je aan!
> naar het recept: galbi-jjim – Koreaanse gestoofde short ribs