Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Nieuwe tradities met kerst: geglaceerde seitan-ham

Nieuwe tradities met kerst

Advertentie

Wil je met kerst het liefst iets anders dan kalkoen, rollade of Beef Wellington? Kies uit deze originele én onweerstaanbare gerechten en start een nieuwe traditie!

Bestel hier Het Grote Kerstnummer van Foodies

Oude tradities met kerst

Waarschijnlijk bedenk je nu meer dan genoeg klassieke recepten voor kerst. Kalkoen, Beef Wellington, stoofpeertjes, aardappelkroketjes of een biefstuk. Misschien heb je zelfs al het gourmetstel van zolder gehaald voor de feestdagen. Over die laatste gesproken; hier lees je de beste tips om een gourmetgeur uit huis te verdrijven. Misschien is het dit jaar wel tijd voor verandering. Eerder maakten we al een geweldig vegan kerstmenu van maar liefst zeven (!) gangen. Nieuwe tradities met kerst, kom maar op!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuwe tradities met kerst

Voordat we vier heerlijke recepten met je delen; er zijn tradities die we niet willen veranderen. Zo blijft kerst voor ons hét moment waarop je samen met familie of vrienden de keuken in duikt, de lekkerste gerechten op tafel tovert en vooral heel veel geniet. Dat kan met een klassieke kerstkalkoen of met z’n allen rond het gourmetstel natuurlijk. Probeer dit jaar eens één van deze vier recepten voor de verandering. Stuk voor stuk heerlijke gerechten.

pre-order kerstnummer

Bestel Het Grote Kerstnummer van Foodies

Knapperige wontons met varkensvlees

Dit is een heerlijk recept dat geschikt is voor meerdere momenten tijdens de feestdagen. Zet deze smaakvolle wontons op tafel als voor- of bijgerecht bijvoorbeeld. Of maak ze speciaal voor de kerstborrel. Hoe dan ook, met dit recept heb je gegarandeerd succes.

> naar het recept: knapperige wontons met varkensvlees

Nieuwe tradities met kerst: knapperige wontons met varkensvlees

Ducana – Antiguaanse zoeteaardappeldumpling

Dumplings van zoete aardappel? Jazeker! Perfect voor de nieuwe tradities met kerst. Haal verse bananenbladeren bij de toko om de dumplings in te garen. Ook dit recept doet het goed als voorgerecht bij het kerstdiner. Deze zoete aardappelbol of pudding komt oorspronkelijk uit Antigua, een Caribisch eiland met ongeveer 68.000 inwoners.

> naar het recept: ducana – Antiguaanse zoeteaardappeldumpling

Ducana – Antiguaanse zoeteaardappeldumpling

Geglaceerde seitan-ham

Eerder maakten we al geglaceerde groenten met granaatappelmelasse, een heerlijk bijgerecht. Vandaag gaan we een stapje verder met dit recept. Geglaceerde seitan-ham! Seitan is een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwitten. De vezelstructuur doet denken aan vlees. Begin vroeg met dit recept, en oefen alvast een keer voor de feestdagen. Je hebt namelijk best wat tijd nodig, daarnaast is het een uitdagend recept. Nieuwe tradities voor kerst mogen best wat werk kosten, het resultaat is een prachtig pronkstuk!

> naar het recept: geglaceerde seitan-ham

Nieuwe tradities met kerst: geglaceerde seitan-ham

Galbi-jjim – Koreaanse gestoofde short ribs

Bij short ribs denken we meteen aan ontzettend mals vlees dat haast van het bot valt. Elke hap smelt weg op je tong. En dat is precies wat er gebeurt bij dit gerecht. Het vlees zit vol heerlijke smaken door de kruidige marinade die je maakt. Klinkt dit recept als muziek in de oren? Wat dacht je van een winterbarbecue als nieuwe traditie met kerst? Wij schuiven graag bij je aan!

> naar het recept: galbi-jjim – Koreaanse gestoofde short ribs

Galbi-jjim - Koreaanse gestoofde short ribs

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!