Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Nieuwe tradities met kerst: geglaceerde seitan-ham

Nieuwe tradities met kerst

Wil je met kerst het liefst iets anders dan kalkoen, rollade of Beef Wellington? Kies uit deze originele én onweerstaanbare gerechten en start een nieuwe traditie!

Lees verder na de advertentie

Oude tradities met kerst

Waarschijnlijk ken je meer dan genoeg klassieke recepten voor kerst. Kalkoen, Beef Wellington, stoofpeertjes, aardappelkroketjes of een biefstuk. Misschien heb je zelfs al het gourmetstel van zolder gehaald voor de feestdagen en zie je er stiekem zelfs al een beetje tegenop om die gourmetgeur uit huis te verdrijven.

Maar wat ons betreft is het dit jaar tijd voor verandering. Zo delen we in Het Het Grote Kerstnummer een kerstmenu voor twee, gaan we voor makkelijke voorgerechten die tóch indruk maken, leert Sjoerd Kist ons alles over wijn-spijscombinaties en nog veel, veel meer! 

Tip!

Nieuwe tradities met kerst

Is het wat jou betreft ook tijd voor nieuwe tradities met kerst? Zet dan eens een van deze heerlijke recepten op tafel:

Knapperige wontons met varkensvlees

Knapperige wontons met varkensvlees

Dit is een heerlijk recept dat geschikt is voor meerdere momenten tijdens de feestdagen. Zet deze smaakvolle wontons op tafel als voor- of bijgerecht bijvoorbeeld. Of maak ze speciaal voor de kerstborrel. Hoe dan ook, met dit recept heb je gegarandeerd succes.

Naar het recept
Ducana – Antiguaanse zoeteaardappeldumpling

Ducana – Antiguaanse zoeteaardappeldumpling

Dumplings van zoete aardappel? Jazeker! Perfect voor de nieuwe tradities met kerst. Haal verse bananenbladeren bij de toko om de dumplings in te garen. Ook dit recept doet het goed als voorgerecht bij het kerstdiner. Deze zoete aardappelbol of pudding komt oorspronkelijk uit Antigua, een Caribisch eiland met ongeveer 68.000 inwoners.

Naar het recept
Nieuwe tradities met kerst: geglaceerde seitan-ham

Geglaceerde seitan-ham

Eerder maakten we al geglaceerde groenten met granaatappelmelasse, een heerlijk bijgerecht. Vandaag gaan we een stapje verder met dit recept. Geglaceerde seitan-ham! Seitan is een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwitten. De vezelstructuur doet denken aan vlees. Begin vroeg met dit recept, en oefen alvast een keer voor de feestdagen. Je hebt namelijk best wat tijd nodig, daarnaast is het een uitdagend recept. Nieuwe tradities voor kerst mogen best wat werk kosten, het resultaat is een prachtig pronkstuk!

Naar het recept
Galbi-jjim - Koreaanse gestoofde short ribs

Galbi-jjim – Koreaanse gestoofde short ribs

Bij short ribs denken we meteen aan ontzettend mals vlees dat haast van het bot valt. Elke hap smelt weg op je tong. En dat is precies wat er gebeurt bij dit gerecht. Het vlees zit vol heerlijke smaken door de kruidige marinade die je maakt. Klinkt dit recept als muziek in de oren? Wat dacht je van een winterbarbecue als nieuwe traditie met kerst? Wij schuiven graag bij je aan!

Naar het recept

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!