Ghormeh sabzi: het originele recept

Maak kennis met een van de populairste Perzische gerechten met een duizend jaar oude traditie: kruidige bonenstoof op basis van verse kruiden met geurige saffraanrijst. Dit is namelijk een heerlijke stoof boordevol groenten, specerijen en kip. Haal snel alle producten van Valle del Sole in huis en ga aan de slag met het originele recept!

Ghormeh sabzi – Perzische kruidenstoof met kip en bonen

Perzische kruidenstoof x boelansjé

We vroegen De Kokende Zussen om aan de slag te gaan met het recept voor de Perzische kruidenstoof; de ghormeh sabzi. Dit waren direct enthousiast: “Zelf zijn we ontzettend gek op een goed stoofgerecht. Wij moesten gelijk denken aan de Surinaamse boelansjé, ons moeders favoriete gerecht. Het originele recept hebben we een twist gegeven, zo vervingen we de kip door rundvlees. Daarnaast voegden we aubergine en kikkererwten toe als extra groenten. We gingen ook voor zelfgemaakt naanbrood en rijst om erbij te serveren. Het is namelijk heerlijk om alles te mengen en te eten.”

Perzische kruidenstoof van de Kokende Zussen

Lamsvlees in de Perzische kruidenstoof

Ook foodblogger @Sugarlemon__ ging aan de slag met het originele recept. Ze is dol op Indiaas eten: “Deze Perzische kruidenstoof heb ik een Indiase twist gegeven. Ik koos voor lamsvlees. Deze heb ik gemarineerd met Indiase kruiden zoals garam masala en komijn. De smaken vullen elkaar aan en de kruiden geven het een heerlijke twist. Lekker met de zelfgemaakte knoflook naan!”

Perzische kruidenstoof: Sugarlemon twist

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.