
Ghormeh sabzi: het originele recept
Lees verder na de advertentie
Maak kennis met een van de populairste Perzische gerechten met een duizend jaar oude traditie: kruidige bonenstoof op basis van verse kruiden met geurige saffraanrijst. Dit is namelijk een heerlijke stoof boordevol groenten, specerijen en kip. Haal snel alle producten van Valle del Sole in huis en ga aan de slag met het originele recept!
Perzische kruidenstoof x boelansjé
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
We vroegen De Kokende Zussen om aan de slag te gaan met het recept voor de Perzische kruidenstoof; de ghormeh sabzi. Dit waren direct enthousiast: “Zelf zijn we ontzettend gek op een goed stoofgerecht. Wij moesten gelijk denken aan de Surinaamse boelansjé, ons moeders favoriete gerecht. Het originele recept hebben we een twist gegeven, zo vervingen we de kip door rundvlees. Daarnaast voegden we aubergine en kikkererwten toe als extra groenten. We gingen ook voor zelfgemaakt naanbrood en rijst om erbij te serveren. Het is namelijk heerlijk om alles te mengen en te eten.”
Lamsvlees in de Perzische kruidenstoof
Ook foodblogger @Sugarlemon__ ging aan de slag met het originele recept. Ze is dol op Indiaas eten: “Deze Perzische kruidenstoof heb ik een Indiase twist gegeven. Ik koos voor lamsvlees. Deze heb ik gemarineerd met Indiase kruiden zoals garam masala en komijn. De smaken vullen elkaar aan en de kruiden geven het een heerlijke twist. Lekker met de zelfgemaakte knoflook naan!”
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.