Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
prima pomodori met Mutti

Prima pomodori met Mutti: 4x recepten met passata

In samenwerking met Mutti
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Maak een reis door Italië vanuit je eigen keuken met deze heerlijke passata’s die ieder een eigen regio in Italië representeren. Buon viaggio!

Prima pomodori met Mutti

De lekkerste tomaten uit Italië komen uit Toscane, Sicilië, Puglia en Emilia-Romagna. Mutti weet als geen ander dat dit de meest geschikte regio’s zijn voor tomatenteelt en komt daarom met vier verschillende varianten Passata Regionale.

Dankzij samenwerkingen met de beste lokale boeren vind je deze karakteristieke en smaakvolle passata’s nu in het schap van Albert Heijn. Wij doken alvast de keuken in en maakten vier heerlijke recepten met de passata’s van Mutti.

mutti passata

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten met de regionale passata’s van Mutti:

gehakballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

Deze gehaktballetjes in tomatensaus – polpette carne al sugo – zitten boordevol smaak, zeker als je ook nog eens de passata van Mutti uit Sicilië gebruikt.

Naar het recept
Toscaanse bonen in tomatensaus

Toscaanse bonen in tomatensaus

Eigenlijk heet dit gerecht fagioli all’uccelletto, maar van ons mag je ook gewoon Toscaanse bonen in tomatensaus zeggen. Moeilijk recept om te maken? Nee hoor – maar wel héél erg lekker!

Naar het recept
Gegratineerde mosselen met tomatensaus

Gegratineerde mosselen met tomatensaus

Zeker als de Zeeuwse mosselen in het seizoen zijn maken we er maar al te graag iets lekkers mee. Zoals dit Italiaanse recept met passata van Mutti uit Puglia.

Naar het recept
Lasagne met aubergine en parmezaan

Lasagne met aubergine en parmezaan

Een klassieke lasagne melanzane parmigiana kost misschien wat tijd en moeite, maar is het wat ons betreft meer dan waard. Probeer maar eens uit met dit heerlijke recept.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!