Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Recepten met Grana Padano

De lekkerste recepten met Grana Padano volgens foodbloggers

In samenwerking met Grana Padano
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Grana Padano is een echte allemansvriend. In een pasta, risotto of lasagne, deze kaas maakt elk (Italiaans) gerecht éxtra lekker. Wij vroegen drie foodbloggers naar hun favoriete gerechten met Grana Padano. In dit artikel delen wij hun recepten en tips!

Recepten met Grana Padano

Er zijn tal van recepten met Grana Padano te bedenken. Want eerlijk is eerlijk; geen Italiaans gerecht is compleet zonder geraspte kaas. Kaas=baas, toch? Grana Padano is eigenlijk overal voor te gebruiken. Heerlijk op de borrelplank, zalig op een tosti en natuurlijk onmisbaar bij een bordje pasta. Drie foodbloggers deelden hun favoriete recepten met Grana Padano met ons.

Cavolo nero lasagne

José en Mariëlla van Cookingqueens.nl maakten een heerlijke lasagne. Deze lasagne met pesto van cavolo nero is weer net even anders. Natuurlijk met mooie deegbladen en een bijzondere vulling voor een lekkere schaal comfortfood. De pesto van cavolo nero die je voor de lasagne maakt, is ook heerlijk om bruscetta mee te maken. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld rustiek brood. Rooster het even en smeer er daarna een schepje pesto op. En wat extra Grana Padano natuurlijk!

lasagne met cavolo nero en grana padano

Spaghetti met groene saus en Grana Padano

Anne Travel Foodie maakte een heerlijke pasta met Grana Padano. In de saus zit lekker veel groenten verborgen. Ideaal voor kritische eters, want die zullen niet doorhebben dat ze ongemerkt veel spinazie en broccoli binnenkrijgen. Grote trek? Dit gerecht is ook erg lekker met groenteballetjes.

Arancini met truffel en Grana Padano

Dekokendezussen.nl maakten met Grana Padano gefrituurde risottoballetjes, ook wel arancini genaamd. Deze hapjes zijn de perfecte manier om restjes van de risotto op te maken, van bijvoorbeeld jouw kerstdiner. Deze arancini met truffel en Grana Padano zijn vol van smaak en zijn ideaal als borrelhapje of anti pasti.

Arancini met truffel en Grana Padano

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!