Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Flatbreadpizza met bimi

5x de lekkerste recepten met kikkererwten

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Kikkererwten, we love them! De veelzijdige peulvrucht barst van de vitaminen en mineralen en kan in heel veel gerechten worden gebruikt. Heb je in je voorraadkast nog een blikje staan? Ga dan aan de slag met deze lekkere recepten met kikkererwten.

Recepten met kikkererwten

Heb jij steevast een blikje kikkererwten in huis maar weet je niet goed wat je ermee kunt maken? Lees dan snel verder want wij hebben onze favoriete recepten met kikkererwten verzameld. Deze gerechten laten zien dat je er naast hummus nog veel meer mee kunt maken.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Kikkererwtenstoof

De herfst is in volle gang en dat betekent dat het de hoogste tijd is om weer lekker te gaan stoven. Dit fijne gerecht zet je binnen een half uur op tafel en zit ook nog eens boordevol smaak. Het is dan ook niet voor niets één van onze favoriete recepten met kikkererwten!

recepten met kikkererwten: stoof

Foto: Eddy Haitjema

2. Hummus met speltplatbrood

Het is waarschijnlijk een van de bekendste recepten met kikkererwten: hummus! We maken er speltplatbrood bij om nog meer van deze dip te genieten. Op onze website vind je meerdere recepten voor hummus, maar dit is toch wel één van onze favorieten.

Hummus met speltplatbrood

3. Geniale groentetajine uit Jamie Olivers Veg

Dankzij deze overheerlijke groentetajine van Jamie Oliver heb jij geen enkele moeite om aan je dagelijkse portie veggies te komen.

Recepten met kikkererwten: geniale groentetajine

4. Recepten met kikkererwten: flatbreadpizza met bimi

Heb je ooit wel eens pizza gemaakt van flatbread? Het is makkelijker dan je denkt! En pizza is natuurlijk altijd een feestje, zeker met dit fijne recept. Probeer maar eens uit!

Flatbreadpizza met bimi

5. Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Bloemkool uit de oven is zó lekker, en de specerijen in dit gerecht passen perfect bij de tahindressing. Zorg wel voor een grote bakplaat, zodat de bloemkool en kikkererwten lekker krokant worden.

Recepten met kikkererwten: bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!