Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gegrilde-mais-fetasalade

3x recepten met mais

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Met mais kun je alle kanten op. Denk eens aan een gegrilde maiskolf van de barbecue, maiskorrels in een taco of polenta in een cake. Zin in iets nieuws? Hier vind je drie verrassende recepten met mais.

Magische mais

Het hele jaar door kun je verse mais kopen, maar in de maanden augustus en september is Nederlandse suikermais vers verkrijgbaar. Maar de rest van het jaar kun je deze recepten met mais natuurlijk ook maken!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten met mais

Mais is een echte alleskunner, waarmee je alle kanten op kunt. Van een frisse salade tot een zoet taartje: met deze recepten met mais zit je altijd goed.

Gegrilde mais-fetasalade

Mais en feta zijn een heerlijke combi. Als je de mais even grilt wordt ‘ie extra knapperig. Én extra lekker.

> naar het recept: gegrilde mais-fetasalade

Gegrilde-mais-fetasalade

Maisfritters

Pas maar op met deze maisfritters, ze zijn namelijk verslavend lekker. Als je er eenmaal eentje begint te eten… Maak er dus gerust extra veel, ze komen toch wel op!

> naar het recept: maisfritters

Maisfritters

Maiscustardtaartje

Mais in een taartje? Zeker weten. Mais is van zichzelf namelijk lekker zoet, waardoor deze graansoort zich perfect leent voor zoete gerechten. Dit gebak is daar het perfecte voorbeeld van. Lekker om te serveren met een flinke dot crème fraîche erbij voor de romigheid.

> naar het recept: maiscustardtaartje

Maiscustardtaartje

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!