Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gestoofde rodekool met appel en ginger beer

5x verrassende recepten met rode kool

Advertentie

De winter is vooral koud, maar eigenlijk vinden we dat niet zo erg. Het is voor ons namelijk extra reden om te koken met heerlijke, winterse smaken. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze recepten met rode kool?

Recepten met rode kool

Buiten vriezen je oren bijna van je hoofd, is de lucht grauw en grijs en dragen de mensen dikke handschoenen en mutsen. Binnen zit jij onder een dekentje met de verwarming hoog, de kaarsjes aan en een bordje winters eten op je schoot. En wat is er nou winterser dan rode kool? Dit zijn onze favoriete recepten met deze groente, voor dat echte, knusse wintergevoel.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Gekonfijte ganzenbout met gewokte rodekool

Gekonfijte ganzenbout met gewokte rodekool

Gans eet je misschien niet zo vaak, maar het is zó lekker. Met deze paarsrode kool is het een klassieke combinatie, die je zeker vaker gaat willen maken.

Naar het recept
Gestoofde rodekool met appel en ginger beer

Gestoofde rodekool met appel en ginger beer

Op zoek naar een lekker bijgerecht? Voor dit recept hoef je alleen maar alle ingrediënten in een pan te doen en een halfuurtje geduld te hebben. Da’s pas een makkelijke manier voor rode kool koken en bereiden.

Naar het recept
Rodekoolstamppot

Rodekoolstamppot

Dit recept is gemaakt door een échte oma, dus nostalgische smaken gegarandeerd! De stemgember is een heel goede combinatie met de smaakvolle kool.

Naar het recept
spek hartige recepten met appel

Krokant spek met zoetzure rodekool en mosterdpuree

Je moet er een nachtje geduld voor hebben, maar dit spek is dan ook echt oorverdovend krokant. De puree heeft een beetje pit en past goed bij de frisse kool.

Naar het recept
kerstdiner vegetarisch

Gesmoorde rodekool met risotto

Hoe oer-Hollands deze kool ook mag aanvoelen, de risotto waarmee we hem in dit recept serveren is toch echt Italiaans. Buon appetito!

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!