Advertentie
Recepten met rode kool
Buiten vriezen je oren bijna van je hoofd, is de lucht grauw en grijs en dragen de mensen dikke handschoenen en mutsen. Binnen zit jij onder een dekentje met de verwarming hoog, de kaarsjes aan en een bordje winters eten op je schoot. En wat is er nou winterser dan rode kool? Dit zijn onze favoriete recepten met deze groente, voor dat echte, knusse wintergevoel.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gekonfijte ganzenbout met gewokte rodekool
Gans eet je misschien niet zo vaak, maar het is zó lekker. Met deze paarsrode kool is het een klassieke combinatie, die je zeker vaker gaat willen maken.
Gestoofde rodekool met appel en ginger beer
Op zoek naar een lekker bijgerecht? Voor dit recept hoef je alleen maar alle ingrediënten in een pan te doen en een halfuurtje geduld te hebben. Da’s pas een makkelijke manier voor rode kool koken en bereiden.
Rodekoolstamppot
Dit recept is gemaakt door een échte oma, dus nostalgische smaken gegarandeerd! De stemgember is een heel goede combinatie met de smaakvolle kool.
Krokant spek met zoetzure rodekool en mosterdpuree
Je moet er een nachtje geduld voor hebben, maar dit spek is dan ook echt oorverdovend krokant. De puree heeft een beetje pit en past goed bij de frisse kool.
Gesmoorde rodekool met risotto
Hoe oer-Hollands deze kool ook mag aanvoelen, de risotto waarmee we hem in dit recept serveren is toch echt Italiaans. Buon appetito!
Lees ook:
Onze tips
Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
Deze 9 recepten met rabarber wil je maken
15x de lekkerste mozzarella recepten
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
11x recepten voor Koningsdag
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
15x toetjes in een glaasje
Lotus van Overveldt
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.