
Rode kool recepten
Lees verder na de advertentie
Buiten is het koud, grauw en dragen de mensen dikke handschoenen en mutsen. Binnen zit jij onder een dekentje met de verwarming hoog, de kaarsjes aan en een bordje eten op je schoot. En wat past daar nou bij dan rode kool? Dit zijn onze favoriete recepten met deze groente, voor dat ultieme, knusse gevoel.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Gestoofde rodekool met appel en ginger beer
Op zoek naar een lekker bijgerecht? Voor dit recept hoef je alleen maar alle ingrediënten in een pan te doen en een halfuurtje geduld te hebben. Da’s pas een makkelijke manier voor rode kool koken en bereiden.

Rodekoolstamppot
Dit recept is gemaakt door een échte oma, dus nostalgische smaken gegarandeerd! De stemgember is een heel goede combinatie met de smaakvolle kool.

Wraps met pulled shiitakes, rodekoolsalade en muntsaus
Net zoals pulled pork, maar dan wel helemaal plantaardig! De shiitakes worden pittig gekruid en gelakt met barbecuesaus. Je krijgt een heerlijk broodje met heerlijke ‘vleessmaken’.

Krokant spek met zoetzure rodekool en mosterdpuree
Je moet er een nachtje geduld voor hebben, maar dit spek is dan ook echt oorverdovend krokant. De puree heeft een beetje pit en past goed bij de frisse kool.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Gekonfijte ganzenbout met gewokte rodekool
Gans eet je misschien niet zo vaak, maar het is zó lekker. Met deze paarsrode kool is het een klassieke combinatie, die je zeker vaker gaat willen maken.

Gesmoorde rodekool met risotto
Hoe oer-Hollands deze kool ook mag aanvoelen, de risotto waarmee we hem in dit recept serveren is toch echt Italiaans. Buon appetito!

Vegan zalmfilet buddha bowl met quinoa en rode kool
Deze Buddha Bowl is echt comfort food en ook nog eens supergezond én vegan! Een volwaardige maaltijd in een kom boordevol smaak, eiwitten en vitaminen!
Ons favoriete rode kool recept:

Gestoofde rodekool met appel en ginger beer
Op zoek naar een lekker bijgerecht? Voor dit recept hoef je alleen maar alle ingrediënten in een pan te doen en een halfuurtje geduld te hebben. Da’s pas een makkelijke manier voor rode kool koken en bereiden.
Ingrediënten
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een ruime pan met 1 tl zout en een flinke snuf versgemalen peper. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat ca. 20 minuten rustig
stoven.Haal het deksel van de pan, zet het vuur wat hoger en laat het vocht ca. 10 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper en serveer.
© BBC Good Food / Immediate Media
Lees ook:
Onze tips

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.