Spektakelstukken op de kersttafel

De kersttafel wordt dit jaar extra speciaal met deze feestelijke gerechten. Zet dit jaar niet alleen de állerlekkerste maar ook de mooiste gerechten op de kersttafel. Want het oog wil ook wat. Of je nu gaat voor de roastbeef of no meat-loaf, met deze steren van de kersttafel maak jij indruk!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Geglaceerde beenham met whisky en marmelade

Het grote bot en de ingekerfde huid maken van  deze beenham een indrukwekkende centerpiece van je kersttafel. En dan heb je hem nog niet geproefd! Fruitig, rokerig, zoet en zoutig – deze feestelijke beenham zorgt voor een smaakexplosie aan tafel.

> naar het recept: geglaceerde beenham met whisky en marmelade

kersttafel

No meat-loaf van pompoen, linzen, dadels en noten

No meat-loaf, de naam zegt het al. Niet met vlees, maar met geroosterde pompoen, linzen en noten. De sojasaus geeft hem een umamiboost, dankzij de gerookte paprika is hij een beetje smoky en de pompoen maakt ‘m lekker zoet!

> naar het recept: no meat-loaf van pompoen, linzen, dadels en noten

kersttafel

Roastbeef met paddenstoelenjus op de kersttafel

Deze rib roast is de ultieme showstopper – knapperig aan de buitenkant en lekker sappig en rosé vanbinnen. De rijke saus met marsala en paddenstoelen die je erbij serveert maakt het feest compleet.

> naar het recept: roastbeef met paddenstoelenjus

kersttafel

Drooggepekelde kerstkalkoen op de kersttafel

Droog pekelen houdt in dat je het vlees rondom inwrijft met zout en een nacht laat rusten in de koelkast. Het zout breekt het taaie spiereiwit af, waardoor het vlees malser wordt. Ook droogt de gezouten huid in de koelkast uit,  waardoor hij nog knapperiger wordt.

> naar het recept: drooggepekelde kerstkalkoen op de kersttafel

drooggepekelde kerstkalkoen

Lees ook: