
Spektakelstukken op de kersttafel
Lees verder na de advertentie
De kersttafel wordt dit jaar extra speciaal met deze feestelijke gerechten. Zet dit jaar niet alleen de állerlekkerste, maar ook de allermooiste gerechten op de kersttafel. Want het oog wil ook wat, toch? Of je nu gaat voor de roastbeef of no meat-loaf, met deze sterren van de kersttafel maak jij gegarandeerd indruk!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Feestelijke recepten
Nu al zin in het kerstdiner? Dat snappen we helemaal. Laat je inspireren door de onderstaande spektakelstukken en duik de keuken in!
1. Geglaceerde beenham met whisky en marmelade
Het grote bot en de ingekerfde huid maken van deze beenham een indrukwekkende centerpiece van je kersttafel. En dan heb je hem nog niet geproefd! Fruitig, rokerig, zoet en zoutig – deze feestelijke beenham zorgt voor een smaakexplosie aan tafel.
2. No meat-loaf van pompoen, linzen, dadels en noten
No meat-loaf, de naam zegt het al. Niet met vlees, maar met geroosterde pompoen, linzen en noten. De sojasaus geeft hem een umamiboost, dankzij de gerookte paprika is hij een beetje smoky en de pompoen maakt ‘m lekker zoet!
3. Roastbeef met paddenstoelenjus op de kersttafel
Deze rib roast is de ultieme showstopper – knapperig aan de buitenkant en lekker sappig en rosé vanbinnen. De rijke saus met marsala en paddenstoelen die je erbij serveert maakt het feest compleet.
> naar het recept: roastbeef met paddenstoelenjus
4. Drooggepekelde kerstkalkoen op de kersttafel
Droog pekelen houdt in dat je het vlees rondom inwrijft met zout en een nacht laat rusten in de koelkast. Het zout breekt het taaie spiereiwit af, waardoor het vlees malser wordt. Ook droogt de gezouten huid in de koelkast uit, waardoor hij nog knapperiger wordt.
Lees ook:
Onze tips

Of je nu slaagt of zakt: dit gebak met champagne is er voor élke uitslag

15x heerlijke recepten met aardappel

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega

Dit zijn de beste bijgerechten voor de BBQ

Vis op de BBQ: van zalm tot zwaardvis

15x maaltijdsalade recepten: van couscous tot krieltjes
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.