Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Sterren van de kersttafel: feestelijke recepten

Sterren van de kersttafel: feestelijke recepten

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Wij maakten een lijstje van vier heerlijke hoofdgerechten voor kerst om mee uit te pakken. Een upgrade voor bekende klassiekers! Het resultaat: indrukwekkende klapstukken voor het middelpunt van je kersttafel.

Spektakelstukken op de kersttafel

De kersttafel wordt dit jaar extra speciaal met deze feestelijke gerechten. Zet dit jaar niet alleen de állerlekkerste, maar ook de allermooiste gerechten op de kersttafel. Want het oog wil ook wat, toch? Of je nu gaat voor de roastbeef of no meat-loaf, met deze sterren van de kersttafel maak jij gegarandeerd indruk!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Feestelijke recepten

Nu al zin in het kerstdiner? Dat snappen we helemaal. Laat je inspireren door de onderstaande spektakelstukken en duik de keuken in!

1. Geglaceerde beenham met whisky en marmelade

Het grote bot en de ingekerfde huid maken van  deze beenham een indrukwekkende centerpiece van je kersttafel. En dan heb je hem nog niet geproefd! Fruitig, rokerig, zoet en zoutig – deze feestelijke beenham zorgt voor een smaakexplosie aan tafel.

kersttafel

2. No meat-loaf van pompoen, linzen, dadels en noten

No meat-loaf, de naam zegt het al. Niet met vlees, maar met geroosterde pompoen, linzen en noten. De sojasaus geeft hem een umamiboost, dankzij de gerookte paprika is hij een beetje smoky en de pompoen maakt ‘m lekker zoet!

kersttafel

3. Roastbeef met paddenstoelenjus op de kersttafel

Deze rib roast is de ultieme showstopper – knapperig aan de buitenkant en lekker sappig en rosé vanbinnen. De rijke saus met marsala en paddenstoelen die je erbij serveert maakt het feest compleet.

kersttafel

4. Drooggepekelde kerstkalkoen op de kersttafel

Droog pekelen houdt in dat je het vlees rondom inwrijft met zout en een nacht laat rusten in de koelkast. Het zout breekt het taaie spiereiwit af, waardoor het vlees malser wordt. Ook droogt de gezouten huid in de koelkast uit, waardoor hij nog knapperiger wordt.

drooggepekelde kerstkalkoen

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!