Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Cover voor Taart bakken met Zeinab

Taart bakken met Zeinab

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Hoe sluit je die feestelijke decembermaand nu beter af dan met een spectaculaire taart? Precies, dat dachten Willem en Anne ook. Samen met Heel Holland Bakt-finaliste Zeinab doken ze de keuken in om te leren hoe je zo’n spektakelstuk zelf maakt.

Taart bakken met Zeinab

Tijdens de jaarlijkse brainstorm over het kerstnummer ontstond het idee om iets met taarten te doen. En dan niet een gewone oer-Hollandse appeltaart, nee zo’n torenhoge taart met héél véél laagjes. Met een perfect gladgestreken botercrème en natuurlijk ook druppels karamel of chocolade, die langs de zijkant lopen.

Maar hoe maak je nou zo’n goeie botercrème en wat is de beste techniek voor een superstrakke dripcake? We trokken een schort aan, stroopten onze mouwen op en gingen – met een beetje hulp van Zeinab én haar nieuwe bakboek ‘Zoets van Zeinab‘ – de strijd aan voor de titel ‘beste thuisbakker van Foodies’.

Zoets van Zeinab

€ 29,99
zoets van zeinab

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tips voor de taart bakken van Zeinab

Samen met Zeinab bakten we twee taarten. Willem ging aan de slag met een kaneelcake met saffraanroom en Anne bakte een chocoladefudgetaart. Beide recepten vind je hieronder, maar we geven je alvast een paar handige tips:

Tip 1

Ga je de taart vullen? Spuit dan eerst een mooi dijkje van de botercrème op iedere laag cake, zodat de roomvulling niet over de rand stroomt en je de zijkant van de taart netjes met botercrème kunt afsmeren.

Tip 2

Het geheim van de perfecte meringue botercrème? Heb geduld, blijf kloppen en schrik niet als-ie begint te schiften! Blijf zo’n 10-20 minuten mixen, de gladde crème die je wilt zal vanzelf ontstaan.

Taart bakken met Zeinab botercrème

Tip 3

Je kunt de botercrème maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer. Laat de botercrème voor gebruik eerst 1 nacht ontdooien in de koelkast en vervolgens 1-2 uur op kamertemperatuur komen. Klop altijd voor gebruik opnieuw op.

Tip 4

Zorg dat de chocoladeganache goed is afgekoeld tot onder de 30°C. Hij moet koud genoeg zijn om de crème op de taart niet te laten smelten, maar warm genoeg om de drip te laten lopen.

Tip 5

Neem telkens een lepeltje ganache en houd deze schuin boven de rand van de taart. Probeer zoveel mogelijk de ganache zonder hulp van de lepel van de zijkant af te laten lopen.

Taart bakken met Zeinab drip

Recepten voor de taarten van Zeinab

En dan nu: aan de slag! Ben jij team Willem (kaneelcake) of team Anne (chocoladefudgetaart)?

1. Kaneelcake

Deze kaneelcake is gevuld met een verrassende saffraanroom en heeft een prachtige strakke laag botercrème aan de buitenkant. Maak ‘m extra kerstig met gekleurde toefjes botercrème bovenop!

> naar het recept: kaneelcake met saffraanroom

Kaneelcake met saffraanroom

2. Chocoladefudgetaart

Deze chocoladefudgetaart is alles wat je wil: een driedubbele laag chocoladecake, romige chocolademousse vulling, zoete botercrème en glanzende chocoladedrip. En om hem helemaal af te maken: goudglanzende hazelnoot bovenop. Feestelijker kan bijna niet.

> naar het recept: chocoladefudgetaart

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!