
Taart bakken met Zeinab
Lees verder na de advertentie
Tijdens de jaarlijkse brainstorm over het kerstnummer ontstond het idee om iets met taarten te doen. En dan niet een gewone oer-Hollandse appeltaart, nee zoān torenhoge taart met hĆ©Ć©l vĆ©Ć©l laagjes. Met een perfect gladgestreken botercrĆØme en natuurlijk ook druppels karamel of chocolade, die langs de zijkant lopen.
Maar hoe maak je nou zoān goeie botercrĆØme en wat is de beste techniek voor een superstrakke dripcake? We trokken een schort aan, stroopten onze mouwen op en gingen ā met een beetje hulp van Zeinab Ć©n haar nieuwe bakboek ‘Zoets van Zeinab‘ ā de strijd aan voor de titel ābeste thuisbakker van Foodiesā.

Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tips voor de taart bakken van Zeinab
Samen met Zeinab bakten we twee taarten. Willem ging aan de slag met een kaneelcake met saffraanroom en Anne bakte een chocoladefudgetaart. Beide recepten vind je hieronder, maar we geven je alvast een paar handige tips:
Tip 1
Ga je de taart vullen? Spuit dan eerst een mooi dijkje van de botercrĆØme op iedere laag cake, zodat de roomvulling niet over de rand stroomt en je de zijkant van de taart netjes met botercrĆØme kunt afsmeren.
Tip 2
Het geheim van de perfecte meringue botercrĆØme? Heb geduld, blijf kloppen en schrik niet als-ie begint te schiften! Blijf zoān 10-20 minuten mixen, de gladde crĆØme die je wilt zal vanzelf ontstaan.

Tip 3
Je kunt de botercrĆØme maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer. Laat de botercrĆØme voor gebruik eerst 1 nacht ontdooien in de koelkast en vervolgens 1-2 uur op kamertemperatuur komen. Klop altijd voor gebruik opnieuw op.
Tip 4
Zorg dat de chocoladeganache goed is afgekoeld tot onder de 30Ā°C. Hij moet koud genoeg zijn om de crĆØme op de taart niet te laten smelten, maar warm genoeg om de drip te laten lopen.
Tip 5
Neem telkens een lepeltje ganache en houd deze schuin boven de rand van de taart. Probeer zoveel mogelijk de ganache zonder hulp van de lepel van de zijkant af te laten lopen.

Recepten voor de taarten van Zeinab
En dan nu: aan de slag! Ben jij team Willem (kaneelcake) of team Anne (chocoladefudgetaart)?
1. Kaneelcake
Deze kaneelcake is gevuld met een verrassende saffraanroom en heeft een prachtige strakke laag botercrĆØme aan de buitenkant. Maak ‘m extra kerstig met gekleurde toefjes botercrĆØme bovenop!
> naar het recept: kaneelcake met saffraanroom
2. Chocoladefudgetaart
Deze chocoladefudgetaart is alles wat je wil: een driedubbele laag chocoladecake, romige chocolademousse vulling, zoete botercrĆØme en glanzende chocoladedrip. En om hem helemaal af te maken: goudglanzende hazelnoot bovenop. Feestelijker kan bijna niet.
> naar het recept: chocoladefudgetaart

Lees ook:
Onze tips

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeƫn

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

CrĆŖpes maken: 9x de lekkerste recepten
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?