Upside-down taarten

Wil je eenvoudig een indrukwekkend gebak op tafel zetten? Dan moet je deze recepten voor upside-down taarten eens bekijken. Door de taart ondersteboven te bakken, krijg je een indrukwekkend patroon aan de bovenkant en verspreiden de smaken zich door het hele deeg. Dat is pas makkelijk indruk maken!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Upside-down perziktaart met tijm en citroen

De zoete aroma’s van de rijpe perziken zijn een perfecte match met de kruidige tijm en frisse citroen. Het perfecte gebak om te maken in de zomer en daarmee ook een goed begin van dit lijstje met recepten voor upside-down taarten.

> naar het recept: upside-down perziktaart met tijm en citroen

Upside-down perziktaart met tijm en citroen

Pruimen-hazelnoottaart

Verwerk verse pruimen van de markt in deze makkelijke omgekeerde pruimentaart. Jij hebt meer tijd voor gezelligheid want de oven doet het meeste werk.

> naar het recept: pruimen-hazelnoottaart

Pruimen-hazelnoottaart

Omgekeerde grapefruit-clementinetaart met gin

Clementines zijn een speciale citrussoort. Niet alleen omdat ze er in deze upside-down taart prachtig uitzien maar ook doordat ze extra veel smaak bevatten. Het is een soort kruising tussen de mandarijn en pompelmoes en in Nederland steeds beter verkrijgbaar.

> naar het recept: omgekeerde grapefruit-clementinetaart met gin

Omgekeerde grapefruitclementinetaart met gin

Omgekeerde kersen-amandeltaart

Deze kersentaart is een favoriet van Yvette van Boven. Ze geeft als tip: “De taart blijft goed afgedekt wel een week goed. Heel lekker ook als wentelteef: week dikke punten in losgeklopt ei met een scheutje melk of room, suiker – en een scheutje rum! – en bak ze in boter op middelhoog vuur goudbruin. Serveer met poedersuiker.”

> naar het recept: omgekeerde kersen-amandeltaart

Omgekeerde kersen-amandeltaart

Upside-down gember-ananascake

Ten slotte delen we een heerlijke cake met verse ananas én gember. Wat een feestje is dit fijne baksel! Deze cake is ook helemaal niet moeilijk om te maken, ideaal voor al je zoete cravings in het weekend! Daar zeggen je gasten vast geen nee tegen…

> naar het recept: upside-down gember-ananascake

Upside-down gember-ananascake

Lees ook: Waarom jouw cake droog is en wat je eraan kunt doen