Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Gemarineerde zeebaars met chilipeper limoen en koriander

Waanzinnig weekendmenu: Indiase recepten van Rukmini Iyer

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Recepten van Rukmini Iyer

Fan van de snelle bakplaatgerechten van Rukmini Iyer? Dan ga je de recepten uit haar nieuwste kookboek “India Express” vast ook geweldig vinden. In dit boek laat Rukmini zich inspireren door haar Indiase roots en de recepten van haar ouders en haar familie uit India. Minimale inspanning, groots resultaat, zoals we van Rukmini gewend zijn. En laat dat nou het perfecte uitgangspunt zijn voor een waanzinnig weekendmenu!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Dit is een snelle en eenvoudige roerbak. Wanneer je het als kleine portie serveert, zonder platbrood of rijst, is het perfect als voorgerecht. De bimi is de perfecte groente voor deze roerbak omdat het stevig blijft en prachtig smaakt bij de eenvoudige mosterd-komijnolie. Een theelepel chilivlokken geeft het gerecht een flinke kick; houd je van milder eten, voeg dan maar een halve theelepel toe.

Zuid-Indiase bimiroerbak met puy-linzen

Hoofdgerecht

Rukmini: “Dit recept is geïnspireerd op de klassieke Bengaalse ‘fish fry’, waarbij vis in een lekkere combinatie van knoflook, gember, koriander, chilipeper en limoen wordt gemarineerd voor hij gepaneerd wordt en in flink wat olie wordt gebakken. Ik heb er een ovenversie van gemaakt maar je kunt ook de authentieke versie maken: bak de vis aan beide kanten een paar minuten in wat neutrale olie. Dien op met boterige witte rijst.”

Gemarineerde zeebaars met chilipeper limoen en koriander

Nagerecht

Rukmini: “Dit is heerlijk ijs vol gekonfijte gember en met een tikje limoen, die de smaak van de mango verstevigt. Net als bij Mango Lassi geldt ook hier dat als Indiase of Pakistaanse mango’s niet in het seizoen zijn, ik dit ijs zeker zou maken met de Alphonso of Kesar mangopulp uit blik (deze blikken bevatten 850 gram, dus van de rest kun je lassi maken). Een perfect nagerecht.”

Mango-ijs met gember en limoen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!