
Een tafel vol
Lees verder na de advertentie
In “Een tafel vol” nodigt Meike Krüger je uit voor een culinaire reis langs haar favoriete landen in de wereld: van Spanje en Italië tot aan Mexico en Peru en van China en Thailand tot aan Georgië en Turkije.
Ieder hoofdstuk bestaat uit acht tot tien gerechten die je allemaal tegelijkertijd kunt serveren. Dat staat superfeestelijk en gastvrij en er is altijd voldoende keuze voor gasten met bepaalde eetvoorkeuren of -restricties. Iedereen kan opscheppen wat hem of haar lekker lijkt en misschien nog wel het allerbeste; jij hoeft alleen nog maar op te staan voor het dessert.

Korte recepten
Kerst Tip

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
De recepten zijn kort, niet te ingewikkeld en met niet al te veel ingrediënten. Ieder diner is goed voor te bereiden en voorzien van een duidelijke planning, zodat je op de avond zelf maximaal een half uur in de keuken hoeft te staan. Zo heb je tijd over om te genieten met je gasten en er een onvergetelijke avond van te maken.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Lees verder na de advertentie
De liefde voor eten
Meike Krüger vertelt over het ontstaan van haar passie: “De liefde voor eten is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders runden, naast hun werk, een biologische boerderij. We hadden kippen, eenden, ganzen, varkens, schapen, geiten en een enorme moestuin. De buurman bracht ons forellen uit zijn vijver en met vrienden deelden we ieder jaar een rund voor de slacht. In de zomer werden groenten en fruit ingemaakt voor consumptie in de winter en in de herfst plukten we paddenstoelen in het bos.”
Kortom; Meike weet als geen ander hoe het is om met de seizoenen mee te eten. Daarnaast weet ze goed waar het eten op je bord vandaan komt. Kennis die zichtbaar goed van pas kwam bij het maken van het boek, haar verhalen en uitleg lezen heerlijk weg.
Lees verder na de advertentie
Over een tafel vol
Meike vindt het heerlijk om dagen in haar eentje te hakken en te snijden in de keuken. Ze vertelt: “Ik vind het ook niet erg om met zes pannen, de frituur en de rijstkoker in de keuken te staan, terwijl mijn gasten een glas wijn drinken en bijpraten. Maar vanaf het moment dat het eten op tafel staat wil ik aanschuiven, naar de gesprekken luisteren, meepraten en vooral; ontspannen.”
Tegenwoordig kookt Meike graag allemaal verschillende gerechten uit één land, die tegelijkertijd op tafel kunnen. Meike: “Ik varieer tussen koude gerechten die je van tevoren klaar kunt maken en warme gerechten die ik op het laatst afmaak en serveer.”
Lees verder na de advertentie
De wereld rond
In “Een tafel vol” neemt Meike je mee op reis. Ze deelt recepten voor een tafel vol met Franse recepten, maar ook landen als Spanje, China, Thailand en Sri Lanka komen aan bod. Dat maakt het een ontzettend compleet boek, waar je voorlopig wel even mee vooruit kunt.
Om een inkijkje te geven mogen we drie recepten delen uit het hoofdstuk Frankrijk, inclusief een dessert om je vingers bij af te likken!
Lees verder na de advertentie
Linzensalade met spek, paprika en peterselie
Een heerlijke salade die zo op tafel staat en ook nog eens ontzettend lekker is. Wil je liever vegetarisch? Laat dan het spek weg.
Lees verder na de advertentie
Prei in saffraanvinaigrette
Zo heb je waarschijnlijk nog nooit prei gegeten. Probeer het uit met dit fijne recept en je wil waarschijnlijk nooit meer anders.
> naar het recept: prei in saffraanvinaigrette
Lees verder na de advertentie
Canelés met misoboter
Meike: “Canelés zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen. Ze zijn dan nog een beetje warm en vloeibaar vanbinnen. Door de misoboter krijgen ze ook een hartige toets. Er bestaan prachtige koperen vormpjes; die moet je voor gebruik wel eerst inbranden. Persoonlijk gebruik ik liever siliconen vormpjes omdat de canelés dan gemakkelijker te storten zijn.”
> naar het recept: canelés met misoboter
Lees ook:
Onze tips

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.






