Advertentie
Met Lynn de keuken in
Écht lekker eten is de grootste motivatie voor elke thuiskok, want waar doe je het anders voor? Deze filosofie spat van de pagina’s van “Met Lynn de keuken in“, het nieuwe kookboek van Insta-chef Lynn van de Vorst.
Lynn van de Vorst
Voor al het eten dat ik kook, heb ik één regel: het moet vooral lekker zijn. Ja, ik wil dat het gezond is en ja, op drukke dagen moet ik vooral niet te lang in de keuken hoeven staan, maar zolang ik mijn bord met smaak leegeet is het voor mij goed. Die keukenfilosofie kwam ik ook tegen in het nieuwe boek van Lynn van de Vorst, Met Lynn de keuken in, dat opent met de zin: “Ik geloof er heilig in dat het leven leuker is als je een beetje kunt koken”; mijn nieuwe motto.
Hoewel er mensen bestaan die eten slechts zien als brandstof (onbegrijpelijk), ziet Lynn eten als iets nostalgisch en sociaals: gerechten zitten barstensvol mooie herinneringen en lang natafelen is misschien wel de beste beloning voor je harde werk in de keuken.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
De magie van eten
Met dit boek wil Lynn je vooral laten zien hoe leuk en makkelijk koken is: de recepten zij n niet moeilijk, veroorzaken zo min mogelijk afwas, kunnen elke dag van de week gemaakt worden en zijn oprecht allemaal lekker. Doordeweeks ga je voor de wat snellere, moeitelozere recepten, in het weekend kun je lekker uitpakken en een heerlijk driegangenmenu voor je gasten op tafel zetten.
Daarnaast geeft Lynn veel tips over hoe je kunt koken met wat je in huis hebt, hoe je een stressvrij diner samenstelt en organiseert, welke ingrediënten altijd handig zijn om op voorraad te hebben én geeft ze bij elk recept nog een extra tip voor de bereiding of eventuele restjes (die zullen er echter vrij wel nooit zijn, zo lekker is alles). Het boek is ingedeeld in overzichtelijke hoofdstukken, waarvan er eentje zelfs helemaal gewijd is aan de kaasplank.
Met Lynn de keuken in: borreltafels
Naast dagelijkse recepten vind je ook complete borreltafels in het boek: Italiaans, Frans én Nederlands. De recepten worden vergezeld van prachtige, kleurrijke, zonnige foto’s die zó mooi zijn dat je het eten al bijna kunt proeven. Ik heb inmiddels al een paar keer gekookt uit dit boek en ik kan je vertellen: dit is hét boek voor alle levensgenieters die hun geluk halen uit de magie van eten.
Favoriete recepten uit Met Lynn de keuken in
Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we natuurlijk helemaal! Wij delen onze favoriete recepten uit “Met Lynn de keuken in”, zodat je dan ook meteen aan de slag kunt gaan.
1. Aubergine puttanesca
Lynn van de Vorst: “Een combinatie van twee van mijn favoriete gerechten; melanzane alla parmigiana en pasta puttanesca.”
> naar het recept: aubergine puttanesca
2. Coq au vin blanc
Lynn van de Vorst: “Het perfecte zonnige stoofgerecht is voor mij deze coq au vin met witte wijn, citroen, dragon en venkel.”
> naar het recept: coq au vin blanc
3. Tarte tatin met misoprei
Lynn van de Vorst: “Ik maak ook graag zoete tarte tatins, bijvoorbeeld met rabarber, pruimen of peer. Laat in dat geval de miso, knoflook, bruine suiker en de prei weg en voeg in plaats daarvan witte basterdsuiker, een scheut sinaasappelsap en stevig fruit naar keuze toe aan de pan.”
> naar het recept: tarte tatin met misoprei
4. Risotto met eekhoorntjesbrood, tijm en balsamico
Lynn van de Vorst: “Gedroogd eekhoorntjesbrood is een enorme umamibom en is een leuk ingrediënt om in risotto te gebruiken.”
5. Profiteroles met chocoladesaus en olijfolie
Lynn van de Vorst: “Soezen over? Maak slagroomsoezen! Klop hiervoor slagroom met poedersuiker luchtig en schep in een spuitzak met een ronde spuitmond. Prik de spuitmond onder in de soezen en spuit de slagroom erin. Dompel de slagroomsoezen eventueel nog in overgebleven chocoladesaus. Of vries ze in voor een ander moment, dat gaat ook hartstikke goed.”
Lees ook:
Onze tips
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.