Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Met Lynn de keuken in: coq au vin blanc

Foodies boekenclub: “Met Lynn de keuken in”

Profielfoto van LotusLotus van Overveldt

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

Met Lynn de keuken in

Écht lekker eten is de grootste motivatie voor elke thuiskok, want waar doe je het anders voor? Deze filosofie spat van de pagina’s van “Met Lynn de keuken in“, het nieuwe kookboek van Insta-chef Lynn van de Vorst.

Uit het boek

Met Lynn de keuken in

€ 29,99
cover met lynn de keuken in

Lynn van de Vorst

Voor al het eten dat ik kook, heb ik één regel: het moet vooral lekker zijn. Ja, ik wil dat het gezond is en ja, op drukke dagen moet ik vooral niet te lang in de keuken hoeven staan, maar zolang ik mijn bord met smaak leegeet is het voor mij goed. Die keukenfilosofie kwam ik ook tegen in het nieuwe boek van Lynn van de Vorst, Met Lynn de keuken in, dat opent met de zin: “Ik geloof er heilig in dat het leven leuker is als je een beetje kunt koken”; mijn nieuwe motto.

Hoewel er mensen bestaan die eten slechts zien als brandstof (onbegrijpelijk), ziet Lynn eten als iets nostalgisch en sociaals: gerechten zitten barstensvol mooie herinneringen en lang natafelen is misschien wel de beste beloning voor je harde werk in de keuken.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De magie van eten

Met dit boek wil Lynn je vooral laten zien hoe leuk en makkelijk koken is: de recepten zij n niet moeilijk, veroorzaken zo min mogelijk afwas, kunnen elke dag van de week gemaakt worden en zijn oprecht allemaal lekker. Doordeweeks ga je voor de wat snellere, moeitelozere recepten, in het weekend kun je lekker uitpakken en een heerlijk driegangenmenu voor je gasten op tafel zetten.

Daarnaast geeft Lynn veel tips over hoe je kunt koken met wat je in huis hebt, hoe je een stressvrij diner samenstelt en organiseert, welke ingrediënten altijd handig zijn om op voorraad te hebben én geeft ze bij elk recept nog een extra tip voor de bereiding of eventuele restjes (die zullen er echter vrij wel nooit zijn, zo lekker is alles). Het boek is ingedeeld in overzichtelijke hoofdstukken, waarvan er eentje zelfs helemaal gewijd is aan de kaasplank.

Met Lynn de keuken in: borreltafels

Naast dagelijkse recepten vind je ook complete borreltafels in het boek: Italiaans, Frans én Nederlands. De recepten worden vergezeld van prachtige, kleurrijke, zonnige foto’s die zó mooi zijn dat je het eten al bijna kunt proeven. Ik heb inmiddels al een paar keer gekookt uit dit boek en ik kan je vertellen: dit is hét boek voor alle levensgenieters die hun geluk halen uit de magie van eten.

Favoriete recepten uit Met Lynn de keuken in

Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we natuurlijk helemaal! Wij delen onze favoriete recepten uit “Met Lynn de keuken in”, zodat je dan ook meteen aan de slag kunt gaan.

1. Aubergine puttanesca

Lynn van de Vorst: “Een combinatie van twee van mijn favoriete gerechten; melanzane alla parmigiana en pasta puttanesca.”

> naar het recept: aubergine puttanesca

Aubergine puttanesca

2. Coq au vin blanc

Lynn van de Vorst: “Het perfecte zonnige stoofgerecht is voor mij deze coq au vin met witte wijn, citroen, dragon en venkel.”

> naar het recept: coq au vin blanc

Coq au vin blanc

3. Tarte tatin met misoprei

Lynn van de Vorst: “Ik maak ook graag zoete tarte tatins, bijvoorbeeld met rabarber, pruimen of peer. Laat in dat geval de miso, knoflook, bruine suiker en de prei weg en voeg in plaats daarvan witte basterdsuiker, een scheut sinaasappelsap en stevig fruit naar keuze toe aan de pan.”

> naar het recept: tarte tatin met misoprei

Tarte tatin met misoprei

4. Risotto met eekhoorntjesbrood, tijm en balsamico

Lynn van de Vorst: “Gedroogd eekhoorntjesbrood is een enorme umamibom en is een leuk ingrediënt om in risotto te gebruiken.”

> naar het recept: risotto met eekhoorntjesbrood, tijm en balsamico

Risotto met eekhoorntjesbrood, tijm en balsamico

5. Profiteroles met chocoladesaus en olijfolie

Lynn van de Vorst: “Soezen over? Maak slagroomsoezen! Klop hiervoor slagroom met poedersuiker luchtig en schep in een spuitzak met een ronde spuitmond. Prik de spuitmond onder in de soezen en spuit de slagroom erin. Dompel de slagroomsoezen eventueel nog in overgebleven chocoladesaus. Of vries ze in voor een ander moment, dat gaat ook hartstikke goed.”

> naar het recept: profiteroles met chocoladesaus en olijfolie

Profiteroles met chocoladesaus en olijfolie

Lees ook:

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!