Sweet Table

Als kind droomde ik ervan banketbakker te worden – en dat ik dan zelf alles op mocht eten. Zo ver is het nooit gekomen, maar met “Sweet Table” kan ik die droom thuis een beetje in vervulling laten gaan.

Als je me zou vragen of ik nooit meer hartig of nooit meer zoet zou willen eten, dan weet ik het antwoord meteen: hartig kan linea recta de prullenbak in. Ik ben een echte zoetekauw en een toetje past er bij mij altijd in, hoeveel ik daarvoor ook heb gegeten. Ik wilde ooit dan ook banketbakker worden, of meedoen aan Heel Holland Bakt. Omdat er dan waarschijnlijk niks over zou blijven voor de klanten of juryleden, is het maar goed dat ik die droom heb laten varen. Met Sweet Table, het nieuwe zoete kookboek van ex-patissière van sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen Sarah Renson, kan ik thuis echter wél eventjes banketbakker spelen.

Sweet Table

Bestel het boek:

Sweet Table
€29,99

Een zoete droom

Sarah Renson leerde het patisserievak van de allerbesten, en dat kun je in Sweet Table goed merken. De recepten zijn verfijnd, zoet maar niet té zoet en zien er altijd prachtig uit. Bovendien gebruikt Sarah vaak ingrediënten die je zelf misschien niet zo vaak toepast in zoete gerechten, zoals venkelzaad, kardemom en duindoornbes. Sweet Table begint met een reeks basisrecepten, zodat je goed voorbereid aan je eerste taartje kunt beginnen. Naast taarten staan er ook recepten voor ijs, koekjes en desserts in het boek, dus er is genoeg te kiezen. Elk recept wordt vergezeld door een foto om je vingers bij op te eten en tussendoor zie je foto’s van Sarah en haar enthousiaste team aan het werk in de twee eigen zaken die Sarah inmiddels heeft geopend.

Tijdens mijn onderzoekje naar Sweet Table en zijn auteur kwam ik erachter dat Sarah Renson twee keer in de week workshops geeft in haar atelier in Leuven. Die workshop staat nu bovenaan mijn bucketlist, maar omdat Leuven niet bepaald om de hoek is, doe ik het tot die tijd met Sarah’s boek – en dat is bepaald geen straf.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Sweet Table: recepten

Al aan het watertanden? Wij wel. Gelukkig kunnen we een aantal recepten uit dit zoeter-dan-zoete kookboek met je delen:

Melocakes

Sarah Renson: “Melocakes heb ik ontdekt toen ik met mijn oma mee op reis mocht naar IJsland. We gingen een winkeltje binnen en hier verkochten ze melocakes zo groot als een tennisbal. Afgewerkt op allerlei verschillende manieren. Met kokospoeder, speculoos, witte chocolade en framboos… Voor een kind is dat natuurlijk 1 groot feest, nu zou het me eerder wat afschrikken. Toch was de kwaliteit echt top. Goeie luchtige vulling, superkrokant koekje. Een goedgemaakte melocake is goddelijk. Ik raad je dan ook echt aan om deze eens te maken!”

> naar het recept: melocakes

melocakes

Chocoladecakejes met kardemom en koffie

Sarah Renson: “Koffie en kardemom is zó’n fantastische combinatie. Dit is een perfecte afsluiter om te geven bij de koffie. Het is leuk om deze donkere chocoladecakejes af te werken met flintertjes bladgoud.”

> naar het recept: chocoladecakejes met kardemom en koffie

chocoladecakejes met kardemom en koffie

Fruittaart

Zeker als je vers seizoensfruit gebruikt is deze taart uit “Sweet Table” onweerstaanbaar lekker!

> naar het recept: fruittaart

fruittaart

Lees ook: