
You Can Cook This!
Lees verder na de advertentie
Max La Manna laat iedereen watertanden met zijn originele en makkelijke recepten, die ook nog eens haast ongemerkt vegan en low-waste zijn. Laat je oneindig inspireren door zijn boek “You Can Cook This!“, dat de manier waarop je kookt en met eten omgaat voorgoed zal veranderen. Van broccolistronken tot oud brood, Max La Manna laat op overtuigende wijze de potentie zien van ingrediënten die regelmatig in de prullenbak belanden.

Max La Manna

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Max La Manna (@maxlamanna) is een zero-waste chef met een focus op groenten, bekroond kookboekenauteur en ook culinaire socialmediasensatie. Hij groeide op in het Amerikaanse Connecticut en woont vandaag de dag in Engeland met zijn vrouw en maar liefst 32 kamerplanten. Max leerde koken in zijn vaders restaurant en werkte in meerdere Michelin-sterrenrestaurants waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Genieten van koken
Het kookboek werkt eigenlijk vrij simpel, het draait vooral om lekker koken. Daarnaast vindt Max het belangrijk om iets te doen tegen voedselverspilling. Max vertelt: “Kies een ingrediënt waarmee je wilt koken en ga naar het hoofdstuk over dat product. Daar kun je dan kiezen uit allerlei lekkere, eenvoudig te bereiden gerechten. Daarnaast vind je in nog veel meer inspiratie in het register achterin het boek.”
In haast elk recept wordt de gehele groente gebruikt, zo heb je nooit meer halve uien of zakjes aangebroken sla in de koelkast liggen. Goed voor het milieu én ook nog eens goed voor de portemonnee.

Eten voor iedereen
Volgens Max is al het eten in zijn kookboek een feest. Hij vertelt: “Iedereen is welkom aan tafel. Geen discriminatie, geen oordeel. Wat ik het mooist vind aan mijn manier van koken, is dat iedereen het kan eten (afhankelijk van dieetrestricties natuurlijk). Voel je uiteraard vrij om te experimenteren, of gebruik gewoon zuivelproducten als je dat graag wilt.”
Vroeger draaide alles al om de keuken, Max was dan ook het meest te vinden in de keuken (en nu nog steeds). “Tijdens een feestje vind je me altijd in de keuken”, vertelt Max enthousiast. “Er wordt weleens gezegd dat we een derde van ons leven slapen, meer dan de helft van mijn wakkere leven breng ik absoluut in de keuken door.”
Recepten uit You Can Cook This!
Trek gekregen en benieuwd naar de recepten in “You Can Cook This” van Max La Manna? Dat snappen we helemaal! Om je alvast een voorproefje te geven delen we onze favoriete recepten uit het boek.
Kleverige aubergine met pinda’s
Max: “Dit is een van mijn favoriete manieren om aubergines te bereiden. De truc is om ze te grillen zonder olie voor een ongelooflijk intense, geroosterde smaak. Gehuld in een zoet, stroperig, srirachalaagje wordt het vruchtvlees zinderend heet en smaakvol. Het gerecht wordt nog rijker dankzij een frisse dressing van pindakaas, verse kruiden, lente-uitjes en chili. Samen met rijst is het een heerlijk hoofdgerecht.”
> naar het recept: kleverige aubergine met pinda’s
Ovenschotel met wortels en aardappels
Max: “Als je weinig tijd hebt om te koken is niets zo makkelijk als een ovenschotel. Je kiepert alles in een braadslee en laat de oven de rest doen. Deze kleurrijke schotel ziet er ook heerlijk uit midden op de tafel als vrienden mee-eten. Vergeet de kruidige yoghurtsaus niet, lekker fris en een goeie tegenhanger voor de aardse, rokerige, pittige smaken van de groenten.”
Bosbessen-gembergalette
Max: “Hoe rustieker een galette eruitziet, hoe beter. Maak je niet te drukken over het deeg, geniet gewoon van het koken. Dit fruitige toetje heb je in een wip klaar, ziet er prachtig uit en is altijd een succes. Je hebt alleen nog ijs nodig om erbij te serveren.”
> naar het recept: bosbessen-gembergalette
Gezouten pindakaas-tahinbrownies
Max: “Heb je ooit zulke psychedelische brownies gezien?!”
> naar het recept: gezouten pindakaas-tahinbrownies
Lees ook:
Onze tips

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Gezond eten zonder gedoe? Jamie Oliver deelt zijn 50 healthy hacks

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.







