
Wat is chutney?
Lees verder na de advertentie
Om het verschil te ontdekken tussen chutney en relish te ontdekken, moeten we je eerst uitleggen wat chutney is. Dit is een geleiachtige saus van groenten of fruit, kruiden en specerijen die worden ingekookt met suiker en azijn. Het bevat eerder fruit dan groenten, vaak abrikoos, perzik, mango of peer. Gecombineerd met gember, chilipeper of kaneel smaakt de saus zoet en pittig.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Is er een verschil tussen chutney en relish?
Relish bestaat uit fijngehakte groenten of fruit, azijn en suiker. Waar chutney eerder zoet en fruitig is, bevat relish meestal komkommer, courgette, tomaat, rabarber of ui en smaakt het sausje een stuk zuurder. Een ander verschil is dat chutney wordt gegeten als koud bijgerecht terwijl relish meer als smaakmaker dient. Je kunt het namelijk goed gebruiken om flauwe gerechten meer smaak te geven.
Heerlijke recepten
Zelf het verschil proeven? Maak een van deze heerlijke recepten en geef je smaakpapillen de kost:
1. Appelchutney
> naar het recept: appelchutney
2. Chutney van vijgen
> naar het recept: chutney van vijgen
3. Komkommerrelish
> naar het recept: Komkommerrelish
4. Relish van maïs
> naar het recept: relish van maïs
Onze tips

Seizoensgroenten in mei: dit moet je eten

Pizzadeeg bewaren: zo doe je dat

Zelf focaccia maken: zo doe je dat

Bloemkool koken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je deze zomer wil proberen

Dit zijn dé allerlekkerste poké bowl sauzen en toppings

BBQ boodschappen: dit heb je nodig per persoon

Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer vers

Van pasta tot tomaat: wanneer gebruik je welk product?

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.