Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kerstkalkoen Crowdbutching

No waste: wat te doen met je leftover kerstkalkoen

Advertentie

Wist je dat er in Nederland jaarlijks miljarden kilo's voedsel verloren gaan? Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Want waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Wij laten zien dat je echt nooit eten weg hoeft te gooien. Goed voor je portemonnee én het milieu. Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken.

Bij veel families is het eten van kalkoen een kersttraditie. En dat is niet gek want dit gevogelte is een waar spektakelstuk. Vergeet na de feestdagen niet wat lekkers te maken met al die leftover kerstkalkoen. Geen inspiratie? Foodies to the rescue! We maakten een lijstje van de vier lekkerste gerechten die je kunt maken met de overgebleven kalkoen.

Wil je iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kalkoenburgers van leftover kerstkalkoen

Ook in de aanloop naar de feestdagen mag je heus wel een beetje zondigen. Maak bijvoorbeeld lekker burgers van je leftover kerstkalkoen. Deze kalkoenburger met komkommerrelish en kalkoen-courgetteburger zijn echte traktaties. Beide burgers zijn net wat anders van smaak.

Zo smaakt de eerste kalkoenburger lekker fris door de komkommerrelish en smaakt de tweede burger wat rokerig doordat je deze burger op de barbecue grilt. Kies welke burger jij het lekkerste vindt of probeer ze gewoon allebei. De burgers zijn heerlijk voor zowel de lunch als het diner. Leftover kerstkalkoen smaakte nog nooit zo goed!

Leftover kerstkalkoen

> naar het recept voor kalkoenburger met komkommerrelish

kerst leftover

Leftover kerstkalkoen sandwich

Voor wie tijdens de feestdagen liever iets gezonder eet, is deze kalkoensandwich perfect. Wist je namelijk dat het vlees van kalkoen relatief weinig calorieën bevat en enorm veel proteïnen? Daarnaast is het broodje ook nog eens met zuurkool belegd, een ware superfood. Zuurkool zit namelijk vol gezonde antioxidanten. Zo heb je gemakkelijk een voedzame lunch gemaakt met je leftover kerstkalkoen.

> naar het recept voor kalkoensandwich met zuurkool

Leftover kerstkalkoen

Pastei met kalkoen en ham

De restjes van het kerstdiner gooi je niet weg maar tover je om tot dit heerlijke hoofdgerecht: pastei met kerstkalkoen. Een waar feestmaal!

> naar het recept voor pastei met kalkoen en ham

no waste kerstkalkoen

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!