
Bij veel families is het eten van kalkoen een kersttraditie. En dat is niet gek want dit gevogelte is een waar spektakelstuk. Vergeet na de feestdagen niet wat lekkers te maken met al die leftover kerstkalkoen. Geen inspiratie? Foodies to the rescue! We maakten een lijstje van de vier lekkerste gerechten die je kunt maken met de overgebleven kalkoen.
Lees verder na de advertentie
Wil je iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Kalkoenburgers van leftover kerstkalkoen
Ook in de aanloop naar de feestdagen mag je heus wel een beetje zondigen. Maak bijvoorbeeld lekker burgers van je leftover kerstkalkoen. Deze kalkoenburger met komkommerrelish en kalkoen-courgetteburger zijn echte traktaties. Beide burgers zijn net wat anders van smaak.
Zo smaakt de eerste kalkoenburger lekker fris door de komkommerrelish en smaakt de tweede burger wat rokerig doordat je deze burger op de barbecue grilt. Kies welke burger jij het lekkerste vindt of probeer ze gewoon allebei. De burgers zijn heerlijk voor zowel de lunch als het diner. Leftover kerstkalkoen smaakte nog nooit zo goed!
> naar het recept voor kalkoenburger met komkommerrelish
Leftover kerstkalkoen sandwich
Voor wie tijdens de feestdagen liever iets gezonder eet, is deze kalkoensandwich perfect. Wist je namelijk dat het vlees van kalkoen relatief weinig calorieën bevat en enorm veel proteïnen? Daarnaast is het broodje ook nog eens met zuurkool belegd, een ware superfood. Zuurkool zit namelijk vol gezonde antioxidanten. Zo heb je gemakkelijk een voedzame lunch gemaakt met je leftover kerstkalkoen.
> naar het recept voor kalkoensandwich met zuurkool
Pastei met kalkoen en ham
De restjes van het kerstdiner gooi je niet weg maar tover je om tot dit heerlijke hoofdgerecht: pastei met kerstkalkoen. Een waar feestmaal!
> naar het recept voor pastei met kalkoen en ham
Onze tips

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen

Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat

Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?

Bakpapier in de airfryer: kan dat?

Clubsandwich maken: zo doe je dat!

Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar

Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom

Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.