
Water van gekookte eieren
Lekker bij de zondagse brunch, in combinatie met smashed avocado of op een bagel: een gekookt eitje kan eigenlijk altijd wel. Gooi jij na afloop ook altijd het water weer weg? Doe dat niet meer! Lees snel verder waarom je nooit meer het water van gekookte eieren zou moeten weggooien.
Wil je iedere week de handigste tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Kerst Tip

Geen cadeaustress met onze topcadeaus voor topprijzen
Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Hoe het water van gekookte eieren je planten redt
Het zit namelijk zo: eierschalen bevatten een flinke hoeveelheid calcium. Zodra je eieren kookt, komt dit ook in het water terecht. En laat dat nou net supergoed zijn voor… je planten! Nee, waarschijnlijk haalt het je basilicumplant niet terug uit de dood, maar als het even iets minder goed gaat met je groene vriend kan het water van gekookte eieren je planten wel degelijk een flinke boost geven. Ze zijn er gek op omdat het calcium in het water ervoor zorgt dat de pH-waarde van de potgrond op het juiste niveau blijft. Als de pH-waarde op het juiste niveau is, kan je plant alle voedingsstoffen uit de aarde opnemen. Handig voor als je – net als ik – zelfs zogenaamde onsterfelijke exemplaren vroegtijdig om zeep helpt.
Zo werkt het
Gooi het water van gekookte eieren dus niet weg, maar laat het even afkoelen en gooi het daarna bij je plantjes. Bijkomend voordeel: je verspilt minder water en bent dus nog hartstikke milieuvriendelijk bezig ook! Heb je nu net het water weggegooid voor je deze lifehack las? Je kunt ook de eierschalen in de aarde leggen. Je planten zullen je belonen met een betere conditie dan ooit. Probeer maar eens! Je zult verstelt staan hoe goed je planten voortaan bloeien.
Lees ook: Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven

Onze tips

Dé kerstdessert-hack: cheesecake uit de snelkookpan

Met deze simpele trucjes proef jij wijn zoals een sommelier

Zo maak jij je gerechten slim van tevoren en ga je stressvrij de feestdagen in

Zo overleef je kerst zónder stress: 5 tips die echt werken

Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst

Deze keukenfout verpest voor veel mensen pakjesavond

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.



