
Oliebollen komen nooit met mate. De kans is groot dat tijdens de jaarwisseling ook bij jou een flinke schaal vol oliebollen de tafel siert. En al staat zo’n stapel hartstikke royaal en feestelijk, al die oliebollen gaan nooit op. Daarom delen wij de beste tips voor het bewaren en opwarmen van oliebollen.
Lees verder na de advertentie
Oliebollen opwarmen en bewaren
Heb jij in al je enthousiasme wat te veel gekocht en oliebollen over? Dan kan je ze bewaren zodat je ze op een later moment kan opwarmen. Oliebollen van gisteren smaken vandaag minstens net zo lekker.
Als je tenminste weet hoe je oliebollen het beste kunt opwarmen en bewaren. Daarom delen wij de beste tips!
Meer handige kooktips ontvangen?
Oliebollen opwarmen
Trek in een oliebol? Dat snappen we wel, want dit zijn dé hapjes voor oud en nieuw. Dan zijn er verschillende manieren waarop je oliebollen kunt opwarmen. Stop ze bijvoorbeeld in de oven, magnetron of airfryer.
Het grote verschil tussen deze drie is dat oliebollen opwarmen in de oven en in de airfryer zorgen voor het meest krokante korstje. Opwarmen in de magnetron maakt oliebollen normaal gesproken wat zachter en zompiger. Maar kies vooral zelf wat je het makkelijkst vindt. Hoe lang je oliebollen precies moet opwarmen verschilt over het algemeen per apparaat.
Lees verder na de advertentie
Oliebollen opwarmen in de oven
We beginnen met onze favoriete manier: oliebollen opwarmen in de oven. Verwarm de oven voor op 145°C en verwarm de oliebollen vervolgens ongeveer vijf minuten. Door ze in de oven te verwarmen, krijg je een mooi krokant korstje.
Lees verder na de advertentie
Oliebollen opwarmen in de magnetron
Ben je wat ongeduldig en wil je er gelijk eentje eten? Dan kan je het beste oliebollen opwarmen in de magnetron. In de magnetron piep je ze in twee minuten op. Kies hierbij de verwarmstand van maximaal 850 Watt.
Lees verder na de advertentie
Oliebollen opwarmen in de airfryer
De airfryer wint de laatste jaren aan populariteit en wij snappen goed waarom. Het is supersnel en je krijgt ook nog eens krokante oliebollen. Verwarm de airfryer voor op 150°C en verwarm de oliebollen vervolgens zo’n drie minuten.
Lees verder na de advertentie
Zo kun je oliebollen bewaren
Wil je de oliebollen bewaren, bijvoorbeeld tot aan oud en nieuw? Geen probleem, volgens het Voedingscentrum kun je gebakken oliebollen tot twee dagen in de koelkast bewaren. Je hoeft dus echt niet die hele schaal in een keer op te eten. Wel is het belangrijk dat je de bollen goed luchtdicht verpakt.
Wil je de oliebollen liever wat later in het jaar nog eten? Vries ze dan in. Zo houd je overgebleven oliebollen tot wel drie maanden goed. In maart zal iedereen jaloers op je zijn!
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Lees verder na de advertentie
Zelf oliebollen maken? Probeer dit recept eens
Trek gekregen en geen oliebollen om op te warmen? Steek je handen dan uit de mouwen en ga met het onderstaande recept aan de slag. Wij leggen je stap-voor-stap uit hoe je thuis de beste oliebollen bakt. Of met een beetje geluk kun je nog de allerbeste oliebollen halen!

Oliebollen bakken
Maak jij altijd de oliebollen met oud en nieuw? Dan is dit jouw nieuwe favoriete recept. Willem legt je stap-voor-stap uit hoe je zelf oliebollen kunt maken. Doe je keukenschort maar vast om, we gaan gelijk aan de slag!

Zelf oliebollen of appelbeignets maken
Lees verder na de advertentie
Onze tips

Dé kerstdessert-hack: cheesecake uit de snelkookpan

Met deze simpele trucjes proef jij wijn zoals een sommelier

Zo maak jij je gerechten slim van tevoren en ga je stressvrij de feestdagen in

Zo overleef je kerst zónder stress: 5 tips die echt werken

Deze keukenfout verpest voor veel mensen pakjesavond

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



