
Maak je soep nog smaakvoller
Lees verder na de advertentie
Er gaat haast niets boven een dampende kom soep. Het is haast alsof je een kommetje vol liefde naar binnen lepelt op en druilige dag. En wie heeft er nu niet herinneringen aan de lekkerste soep van oma? Om die soep te evenaren (al zal dat nooit lukken waarschijnlijk) hebben wij dé tips om je soep nog smaakvoller te maken.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
1. Roast it!
Geef je pureesoep een lekkere roast-smaak door de groenten eerst in de oven te roosteren voor je er soep van maakt. Lekkere smaakcombi’s zijn pompoen, knoflook en salie of paprika, ui en tomaat. Zo maak je soep nog smaakvoller op een simpele manier. Experimenteer eens met verschillende smaken en kies groenten die je lekker vindt!
2. Een druppeltje olie hier…
Bedruppel een kom pureesoep voor het serveren met een goede olijfolie. Dit staat mooi en haalt de smaak op. Of maak zelf basilicum- of peterselie-olie door 30 g verse kruiden in de keukenmachine te mengen met 4 el olijfolie. Smaaksensatie gegarandeerd, je wil nooit meer anders.
3. Sterk spul
Een sterke bouillon zorgt voor een volle smaak aan je soep. Laat voor een geconcentreerde bouillon de bouillon na het zeven tot circa tweederde inkoken. Zo maak je soep nog smaakvoller, beloofd!
4. Bye, vet! Zo maak je soep nog smaakvoller
Maak je een heldere soep? Zorg voor een vetvrije bouillon door de bouillon te laten afkoelen en het vet eraf te scheppen. Weinig tijd? Leg dan keukenpapier op de warme bouillon, laat het vet erin trekken en herhaal met droog keukenpapier tot de vetbellen weg zijn. Het is misschien even oefenen, maar het is de moeite absoluut waard.
Lees ook:
Zin in soep: 5 heerlijke recepten
Sjieke soepen voor een diner
Is je soep te waterig? Dit kun je eraan doen
Onze tips

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Dit zijn dé gouden tips voor het binden van een stoofpot

Zelf groentesoep maken? Met deze tips lukt het altijd (zelfs zónder zakjes)

Misselijk maar toch iets eten? Deze recepten helpen écht

Zo maak je de perfecte Halloween-pompoen (zonder geklieder)

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in oktober

7 soorten paddenstoelen om mee te koken (+ recepten)

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.




