Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Cover voor Dit is het verschil tussen krenten en rozijnen

Dit is het verschil tussen krenten en rozijnen

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Hoewel krenten en rozijnen veel op elkaar lijken, zijn ze niet hetzelfde. Wij leggen je precies uit wat het verschil tussen krenten en rozijnen is. Lees gauw verder!

Het verschil tussen krenten en rozijnen

Krenten en rozijnen kennen we allemaal wel. Beide gebruiken we vaak in zoete (maar ook hartige) baksels, denk alleen al aan krenten- en rozijnenbrood. Maar weet je ook wat precies het verschil tussen krenten en rozijnen is? Dat zit ‘m in de druivensoort. Een rozijn is niets meer dan een gedroogde druif. Dat kunnen verschillende soorten druiven zijn, maar vaak is het de witte Sultanadruif, die je wel kent van het bekende schoolkoekje. Een krent is ook een gedroogde druif, maar een veel kleiner soort, die meer weg heeft van een zwarte bes. Deze zogenaamde Korinthedruif is pitloos en komt oorspronkelijk uit Griekenland.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Krenten door rozijnen vervangen, en andersom?

Horen er rozijnen in je gerecht, maar heb je ze niet in huis? Of wilde je iets maken waar krenten in gaan, maar grijp je mis in je voorraadkast? Geen probleem! Hoewel rozijnen wat zoeter en voller van smaak zijn, kun je beide soorten best door elkaar vervangen.

Recepten met krenten en rozijnen

Nu je alles weet over het verschil tussen krenten en rozijnen, wordt het tijd om te gaan koken met deze ingrediënten. Zowel krenten als rozijnen kun je goed verwerken in brood, zoete baksels of juist hartige gerechten. Kijk maar!

Basisrecept: appeltaart maken

Een klassieke appeltaart is geen klassieke appeltaart als er geen rozijnen of krenten in zitten. In dit basisrecept worden krenten gebruikt, maar als je meer van rozijnen houdt kun je die natuurlijk ook gebruiken.

> naar het recept: appeltaart

Basisrecept appeltaart

Appeltaart-chiapudding

Ontbijten met appeltaart? Ja hoor, dat kan. Met deze appeltaart-chiapudding gevuld met rozijnen begin je je dag goed.

> naar het recept: appeltaart-chiapudding

Appeltaart-chiapudding

Carrot cake cupcakes

Een carrot cake is geen carrot cake zonder rozijnen wat mij betreft. Deze mini’s zijn leuk om uit te delen!

> naar het recept: carrot cake cupcakes

Carrot cake cupcakes

Wentelteefjesschotel van krentenbrood met fruit en kwark

Heb je veel krentenbrood over? Niet weggooien hoor! Je kunt er namelijk de perfecte wentelteefjes van maken.

> naar het recept: wentelteefjesschotel van krentenbrood met fruit en kwark

Recepten voor wentelteefjes

Boboti

Krenten en rozijnen kun je niet alleen in zoete gerechten gebruiken, ze komen ook in allerlei hartige recepten terug. Boboti bijvoorbeeld, is zo’n voorbeeld dat zich kenmerkt door de zoete rozijnen in de vulling.

> naar het recept: boboti

Boboti

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!