
Het verschil tussen krenten en rozijnen
Lees verder na de advertentie
Krenten en rozijnen kennen we allemaal wel. Beide gebruiken we vaak in zoete (maar ook hartige) baksels, denk alleen al aan krenten- en rozijnenbrood. Maar weet je ook wat precies het verschil tussen krenten en rozijnen is? Dat zit ‘m in de druivensoort. Een rozijn is niets meer dan een gedroogde druif. Dat kunnen verschillende soorten druiven zijn, maar vaak is het de witte Sultanadruif, die je wel kent van het bekende schoolkoekje. Een krent is ook een gedroogde druif, maar een veel kleiner soort, die meer weg heeft van een zwarte bes. Deze zogenaamde Korinthedruif is pitloos en komt oorspronkelijk uit Griekenland.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Krenten door rozijnen vervangen, en andersom?
Horen er rozijnen in je gerecht, maar heb je ze niet in huis? Of wilde je iets maken waar krenten in gaan, maar grijp je mis in je voorraadkast? Geen probleem! Hoewel rozijnen wat zoeter en voller van smaak zijn, kun je beide soorten best door elkaar vervangen.
Recepten met krenten en rozijnen
Nu je alles weet over het verschil tussen krenten en rozijnen, wordt het tijd om te gaan koken met deze ingrediënten. Zowel krenten als rozijnen kun je goed verwerken in brood, zoete baksels of juist hartige gerechten. Kijk maar!
Basisrecept: appeltaart maken
Een klassieke appeltaart is geen klassieke appeltaart als er geen rozijnen of krenten in zitten. In dit basisrecept worden krenten gebruikt, maar als je meer van rozijnen houdt kun je die natuurlijk ook gebruiken.
> naar het recept: appeltaart
Appeltaart-chiapudding
Ontbijten met appeltaart? Ja hoor, dat kan. Met deze appeltaart-chiapudding gevuld met rozijnen begin je je dag goed.
> naar het recept: appeltaart-chiapudding
Carrot cake cupcakes
Een carrot cake is geen carrot cake zonder rozijnen wat mij betreft. Deze mini’s zijn leuk om uit te delen!
> naar het recept: carrot cake cupcakes
Wentelteefjesschotel van krentenbrood met fruit en kwark
Heb je veel krentenbrood over? Niet weggooien hoor! Je kunt er namelijk de perfecte wentelteefjes van maken.
> naar het recept: wentelteefjesschotel van krentenbrood met fruit en kwark
Boboti
Krenten en rozijnen kun je niet alleen in zoete gerechten gebruiken, ze komen ook in allerlei hartige recepten terug. Boboti bijvoorbeeld, is zo’n voorbeeld dat zich kenmerkt door de zoete rozijnen in de vulling.
> naar het recept: boboti
Lees ook:
Zo maak je havermoutpap nóg lekkerder: de beste recepten & toppings
Zo kun je de perfecte wentelteefjes maken
7x de beste recepten met courgette
Onze tips

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Paasbrood bakken: zo doe je dat zelf het lekkerst

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo maak je ze perfect klaar

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!

Kun je aardappels met uitlopers nog eten? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs mét omrekentabel

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?