
Slowcooker of multicooker
Lees verder na de advertentie
Een multi- en slowcooker zijn beiden elektrische kookpannen die je kunt gebruiken om gerechten langere tijd op een lage temperatuur te garen. Dit maakt het uitermate geschikt om mee te stoven.
Deze bereidingstechniek wordt ook wel slowcooken genoemd en is vooral geschikt voor gerechten met vocht erin. Dus vrijwel alle soepen, sauzen, stoofschotels, curry’s en tajines kun je op deze manier bereiden. Ook vleessoorten met een lange gaartijd zoals runderlappen, lamsbout, spareribs of een hele kip komen ontzettend mals uit apparaten met een slowcook-functie.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Verschil slowcooker & multicooker
Zowel een slowcooker als een multicooker zijn dus geschikt om stoofgerechten in te maken. Maar wat is dan het verschil tussen beiden apparaten?
Het grote verschil is dat een multicooker, zoals de naam al doet vermoeden, multi-inzetbaar is. Waar je in de slowcooker enkel kunt slowcooken, is er met de multicooker nog veel meer mogelijk.
Wat is een multicooker?
Een multicooker is een elektrische kookpan met meerdere automatische kookprogramma’s. Hiermee is het in feite een slowcooker, snelkookpan, stoomkoker, soepmaker, en nog veel meer in één apparaat. Door de vele functies is een multicooker ontzettend veelzijdig te gebruiken en heb je ernaast eigenlijk niet veel meer nodig. Dat scheelt naast ruimte in je keukenkasten, natuurlijk ook geld.
Turbo Cuisine
De Turbo Cuisine van Tefal is in dat opzicht extra speciaal omdat het ook een oven functie heeft waardoor je zelfs geen heteluchtfriteuse meer nodig hebt. Dit is uniek op het gebied van multicookers en mogelijk door het innovatieve design met twee deksels.
Zo krijg je bij aanschaf van het apparaat een deksel waarmee je onder druk kunt koken en en er de lekkerste stoofgerechten en soepen mee kunt maken. Daarbij ontvang je ook de speciale Crispy Lid deksel waarin een motor is verwerkt die hetelucht verspreidt. Hiermee kun je in deze multicooker zelfs zelfgemaakte friet bakken, vlees roosteren en groenten stomen.
Stoven met een multicooker
Ben je enthousiast geworden en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Samen met Tefal kozen we drie heerlijke recepten uit, speciaal voor slowcookers en multicookers:

Ossobuco met rundvlees
Een klassiek stoofgerecht uit de Italiaanse stad Milaan. Je maakt het door runderschenkels urenlang te stoven met uien, wortel, bleekselderij en wijn. Het resultaat is boterzacht vlees waar je niet snel genoeg van krijgt.

Chili con carne voor in de slowcooker
Zelf chili con carne maken is niet moeilijk, zeker wanneer je een slow- of multicooker gebruikt. Het leuke van dit recept is dat je het naar eigen smaak kunt maken. Hou je bijvoorbeeld wel van een beetje pit? Voeg dan een extra pepertje naar smaak toe.

Auberginecurry met kikkererwten
Als er een gerecht geschikt is om urenlang te stoven dan is het een curry wel. Plan dit gerecht wel goed van tevoren in, de kikkererwten moeten namelijk een nachtje weken in koud water. Daarna doet het apparaat al het werk voor je.
Lees ook:
- WIN: elke week een AIR pan van Tefal voor #stovember
- Nu verkrijgbaar: Foodies Stoven
- Wat is het verschil tussen een slowcooker en een stoofpan?
Onze tips

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



