Bereiding

We nemen de MiniMax mee naar Toscane, waar we langs lokale adresjes reizen voor de lekkere ingrediënten waar Toscane om bekend staat. Net als in de rest van Italië is de Toscaanse keuken eenvoudig en puur. Dankzij de kwaliteit van de ingrediënten én de bereiding op de Big Green Egg worden gerechten bijna vanzelf bijzonder!

  1. Meng de bloem met 2 el olijfolie en het zout tot een kruimelig geheel. Voeg de gist en ca. 250 ml lauw water toe en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en leg hem in een met olijfolie ingevette kom. Laat het deeg afgedekt ca. 1,5 uur rijzen.
  2. Steek de EGG aan en laat de temperatuur oplopen tot ca. 300°C. Plaats de convEGGtor met de pootjes naar beneden. De temperatuur daalt nu. Laat opnieuw oplopen tot ca. 275°C.
  3. Bestrooi een vel bakpapier met wat bloem en leg het deeg erop. Druk het deeg met je vinger toppen uit tot een ronde plak van ca. 25 cm. Druk met je vingertoppen nogmaals in het deeg, zodat er holtes ontstaan. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Verdeel de rozemarijn, 3 el olijfolie en de prosciutto over het deeg. Bestrooi met wat zwarte peper.
  4. Open de EGG en laat het deeg voorzichtig op de convEGGtor glijden. Bak de focaccia in ca. 10 minuten goudbruin en krokant. Laat de focaccia kort afkoelen en serveer direct.

Lees hier alles over de Big Green Egg