
De feestdagen zijn de lekkerste tijd van het jaar, dus in de nieuwste editie van het Brenda Kookt-magazine gaan we aan de slag met feestelijke recepten! Van voorgerechten tot hoofdgerechten voor kerst én de heerlijkste zoete lekkernijen voor Sinterklaas. Ook recepten voor oud en nieuw en winterse gerechten voor doordeweeks vind je terug in het magazine, zodat het de hele winter feest is.
Lees verder na de advertentie

In de nieuwste editie van het Brenda Kookt-magazine draait alles om de lekkerste tijd van het jaar: de feestdagen! Van Sinterklaas recepten tot complete kerstmenu’s en van hapjes voor oud en nieuw tot winters avondeten, deze december wordt de lekkerste ooit!
Feestmaal
Het hoogtepunt van je kerstdiner is natuurlijk het hoofdgerecht. Kiezen welk hoofdgerecht je je gasten wil voorschotelen wordt nog moeilijk, want er is volop keuze. Of je nou gaat voor vlees, vis of vega, met drie hoofdstukken aan feestelijke hoofdgerechten zit er in ieder geval voor iedereen iets lekkers bij!
Sinterklaas
Pakjesavond is misschien wel de gezelligste avond van het jaar en daar hoort natuurlijk een feestelijk recept bij. Ga jij als eerste voor de kruidnotentiramisu, het sinterklaassaucijzenbroodje of de banketlettercake? Met deze Sinterklaasrecepten wordt het in ieder geval een heerlijk avondje.
Kerstig borrelen
Met kerst kun je een traditioneel driegangenmenu op tafel zetten, maar je kunt ook gaan voor allerlei feestelijke borrelhapjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van crostini met brie en cranberry, een trio van blini of een complete borrelplank met carpaccio, vitello tonnato én gerookte zalm?
Onze favoriete recepten
Benieuwd naar al deze heerlijke recepten? We mogen je alvast een voorproefje geven:

Champagnetiramisu met rode vruchten
Of je nou heel veel mensen over de vloer hebt deze oud en nieuw of je het lekker rustig houdt, het nieuwe jaar mag in ieder geval gevierd worden met lekker eten. Dus proost niet alleen met bubbels maar verwerk ze ook in deze heerlijke champagnetiramisu!

Carpacciotorentjes
Met een feestelijk voorgerecht open je de maaltijd. Met deze carpacciotorentjes maak je gegarandeerd indruk op je gasten!

Bloemkoolsoep met krokant baconkruim
Maak een eenvoudige bloemkoolsoep feestelijk met een smaakvolle topping. Wat denk je van dit recept met baconkruim?
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Meer feestelijke recepten?
Lijken deze recepten jou ook zo lekker? In de nieuwste uitgave van het Brenda Kookt magazine vind je nog veel meer lekkers. Met deze special in handen ben je nog lang niet uitgekookt!
Onze tips

GEWONNEN: 3x ongefilterde olijfolie van Atrevido

Foodies kerstgelukjes: win deze geweldige prijzen in december

De virale Ninja SLUSHi scoor je nu belachelijk goedkoop

Zo geef je de klassieke tarte tatin een verrassende twist

Deze Ninja airfryer is nu spotgoedkoop bij Albert Heijn

Bijzondere chocoladeletters getest: van Fristi tot spicy carbonara

Stovember is begonnen: zo win jij de populaire LOV-pan van Tefal

Vergeet chips en kaas: dit is de beste borrelbox van het moment

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




