
Wie zoet is krijgt lekkers.. En laten wij nu de allerlekkerste Sinterklaas lekkernijen voor je hebben! Zo maak jij in een klap genoeg lekkers om deze weken uit te delen. Of natuurlijk lekker zelf van te snoepen..
Lees verder na de advertentie
Typische Sinterklaas lekkernijen
Het verhaal rondom Sinterklaas is al eeuwenoud. Al decennialang loopt de Sint rond met zijn zak vol cadeautjes en Sinterklaas lekkernijen. Denk hierbij aan de welkbekende pepernoten en kruidnoten, en ook de chocoladeletters en schuimpjes. Maar wist je dat mandarijnen ook een groot onderdeel zijn van Sinterklaas? Deze staan in zijn geschiedenis voor zowel tegenspoed als luxe. Zo zijn deze oranje citrusvruchten ook onderdeel van zijn strooigoed. En dat is maar goed ook. Want mandarijnen zijn in december op zijn lekkerst en daarom kunnen wij hier heerlijke recepten mee maken!
Houd je meer van lang tafelen tijdens sinterklaasdagen? Van kaasfondue tot gourmet, je vind bij ons de lekkerste recepten voor pakjesavond.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Sinterklaas lekkernijen: recepten
Maar wat zijn nu de leukste Sinterklaas lekkernijen om te maken? Wij delen de lekkerste recepten met je:

Mandarijn-marsepeinmuffins
Dit zijn dé ultieme muffins voor pakjesavond als je het ons vraagt. De combinatie van marsepein en mandarijn komt hier heerlijk samen en maakt deze muffins onweerstaanbaar.

Kruidnoten (pepernoten)
Wie ze niet van Sint krijgt, moet zijn kruidnoten zelf bakken. Met zelfgemaakte speculaaskruiden is dat zeker geen straf. Makkelijk en leuk om te maken! Met dit recept kun je thuis lekkere kruidnoten bakken!

Gevulde speculaas recept
Zin in een leuke middag? Dan is gevulde speculaas bakken een echte aanrader. Het is even een werkje, maar dan kun je wel iedereen in jouw omgeving trakteren op deze zoete lekkernij.

Speculaastruffels met nootmuskaat en witte chocolade
Hoe lekker is deze traktatie? Super smeuïge speculaastruffels. Rol er bijvoorbeeld ook eens een paar door de melkchocolade, cacao of pistache voor een vrolijk gekleurd bakje.

Speculaascake met kaneel-sinaasappelroom
Deze cake is perfect voor Sinterklaas: om mee uit te delen of op tafel te zetten tijdens het feest.

Dikke speculaas
Deze speculaas is het lekkerst met een beker warme melk. Breek hem in grote of kleine stukken en je kunt deze de hele dag op tafel zetten, zodat iedereen ervan kan smullen.

Citrus-amandelcrumble
Op zoek naar een lekkernij om uit te delen op een bordje? Dan is dit zoete nagerecht ideaal om te maken. Ook hier zijn de mandarijnen weer een ster in het gerecht. Voeg er voor de variatie wat kaneel aan toe.

Mandarijn-marsepeinmuffins
Dit zijn dé ultieme muffins voor pakjesavond als je het ons vraagt. De combinatie van marsepein en mandarijn komt hier heerlijk samen en maakt deze muffins onweerstaanbaar.
Voor 12 stuks
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de muffinvormpjes over een muffinbakblik met 12 holtes.
Zeef het bakmeel en de baking soda in een grote kom. Roer het amandelmeel, de suiker, het amandelschaafsel en de marsepein erdoorheen. Voeg de eieren, de yoghurt, de mandarijnschil en de olie toe. Roer door tot het beslag net samenhangend is. Er mogen nog klontjes in voorkomen, te lang roeren maakt de muffins taai.
Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes en bak 20-25 minuten in de oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de muffins komt. Meng het mandarijnensap met de poedersuiker tot een glazuur. Druppel het glazuur over de muffins.
Onze tips

De lekkerste Sinterklaas hapjes en snacks

Sinterklaas toetje: dit zijn de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

6x bakken met speculaaskruiden

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.