Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Bakken voor pakjesavond: mandarijn-marsepeinmuffins

7x de lekkerste Sinterklaas lekkernijen

Profielfoto van JulieJulie van den Berg

Advertentie

Wie zoet is krijgt lekkers.. En laten wij nu de allerlekkerste Sinterklaas lekkernijen voor je hebben! Zo maak jij in een klap genoeg lekkers om deze weken uit te delen. Of natuurlijk lekker zelf van te snoepen..

Typisch Sinterklaas

Het verhaal rondom Sinterklaas is al eeuwenoud. Al decennialang loopt de Sint rond met zijn zak vol cadeautjes en Sinterklaas lekkernijen. Denk hierbij aan de welkbekende pepernoten en kruidnoten, en ook de chocoladeletters en schuimpjes. Maar wist je dat mandarijnen ook een groot onderdeel zijn van Sinterklaas? Deze staan in zijn geschiedenis voor zowel tegenspoed als luxe. Zo zijn deze oranje citrusvruchten ook onderdeel van zijn strooigoed. En dat is maar goed ook. Want mandarijnen zijn in december op zijn lekkerst en daarom kunnen wij hier heerlijke recepten mee maken!

Houd je meer van lang tafelen tijdens sinterklaasdagen? Van kaasfondue tot gourmet, je vind bij ons de lekkerste recepten voor pakjesavond.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Sinterklaas lekkernijen: recepten

Maar wat zijn nu de leukste Sinterklaas lekkernijen om te maken? Wij delen de lekkerste recepten met je:

Bakken voor pakjesavond: mandarijn-marsepeinmuffins

Mandarijn-marsepeinmuffins

Dit zijn dé ultieme muffins voor pakjesavond als je het ons vraagt. De combinatie van marsepein en mandarijn komt hier heerlijk samen en maakt deze muffins onweerstaanbaar.

Naar het recept
sinterklaas kruidnoten

Kruidnoten

Wie ze niet van Sint krijgt, moet zijn kruidnoten zelf bakken. Met zelfgemaakte speculaaskruiden is dat zeker geen straf. Makkelijk en leuk om te maken!

Naar het recept
gevulde speculaas bakken recept

Gevulde speculaas recept

Zin in een leuke middag? Dan is gevulde speculaas bakken een echte aanrader. Het is even een werkje, maar dan kun je op pakjesavond wél het hele gezin verrassen met wat lekkers. Als ze tenminste zoet zijn geweest…

Naar het recept
eetbare kerstcadeautjes: truffels

Speculaastruffels met nootmuskaat en witte chocolade

Hoe lekker is deze traktatie? Super smeuïge speculaastruffels. Rol er bijvoorbeeld ook eens een paar door de melkchocolade, cacao of pistache voor een vrolijk gekleurd bakje.

Naar het recept
speculaascake

Speculaascake met kaneel-sinaasappelroom

Deze cake is perfect voor Sinterklaas: om mee uit te delen of op tafel te zetten tijdens het feest.

Naar het recept
Dikke speculaas

Dikke speculaas

Deze speculaas is het lekkerst met een beker warme melk. Breek hem in grote of kleine stukken en je kunt deze de hele dag op tafel zetten, zodat iedereen ervan kan smullen.

Naar het recept
Citrus-amandelcrumble

Citrus-amandelcrumble

Op zoek naar een lekkernij om uit te delen op een bordje? Dan is dit zoete nagerecht ideaal om te maken. Ook hier zijn de mandarijnen weer een ster in het gerecht. Voeg er voor de variatie wat kaneel aan toe.

Naar het recept
FAVORIET VAN JULIE
Bakken voor pakjesavond: mandarijn-marsepeinmuffins

Mandarijn-marsepeinmuffins

Dit zijn dé ultieme muffins voor pakjesavond als je het ons vraagt. De combinatie van marsepein en mandarijn komt hier heerlijk samen en maakt deze muffins onweerstaanbaar.

Bekijk volledige recept

Voor 12 stuks

200 g zelfrijzend bakmeel ½ tl baking soda
50 g amandelmeel
75 g rietsuiker
60 g amandelschaafsel
50 g marsepein – in kleine stukjes
2 eieren – geklutst
150 ml yoghurt
geraspte schil van 4 mandarijnen
75 ml koolzaad- of zonnebloemolie
1 el mandarijnensap
100 g poedersuiker
12 papieren muffinvormpjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de muffinvormpjes over een muffinbakblik met 12 holtes. Zeef het bakmeel en de baking soda in een grote kom. Roer het amandelmeel, de suiker, het amandelschaafsel en de marsepein erdoorheen. Voeg de eieren, de yoghurt, de mandarijnschil en de olie toe. Roer door tot het beslag net samenhangend is. Er mogen nog klontjes in voorkomen, te lang roeren maakt de muffins taai.

  2. Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes en bak 20-25 minuten in de oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de muffins komt. Meng het mandarijnensap met de poedersuiker tot een glazuur. Druppel het glazuur over de muffins.

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!