Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
feestelijke borrelplank coop

Zo maak je een feestelijke borrelplank

In samenwerking met Coop Supermarkten

Advertentie

Een verjaardag, nieuwe baan of een diploma-uitreiking, er is altijd wel een goede reden om een borrel te organiseren. Maar wat moet je daarvoor in huis halen? Welke hapjes leg je op de borrelplank en wat mag je echt niet vergeten? Zo stel je een feestelijke borrelplank samen!

Is het tijd voor een feestje? Een verjaardag, nieuwe baan of een diploma-uitreiking zijn de momenten om gevierd te worden. En wat is nou leuker dan samen lekker borrelen? Dat is een stuk makkelijker dan een heel diner organiseren en kan minstens net zo feestelijk zijn. Stuur je gasten bijvoorbeeld een chique uitnodiging waarop de dresscode vermeld staat. Want met de juiste aankleding wordt het pas écht een feestje. Maar als jij jouw gasten vraagt om uit te pakken, moet je dat ook zelf doen. Dus hup hang de slingers op, haal je mooiste servies uit de kast en steek de kaarsjes maar aan. En niet onbelangrijk: haal heerlijke hapjes in huis. Want bij een goed feestje horen niet alleen de juiste drankjes maar ook goede snacks. Denk bijvoorbeeld aan wraps met zalm, nootjes en Franse kaasjes. Voor een feestelijk effect serveer je ze op een chique borrelplank met bijpassend servies. Heb je flink uitgepakt? Dan mag dat niet vergeten worden. Leg daarom een polaroidcamera op tafel. Zo kan je de boel vastleggen en wordt het echt een onvergetelijke avond!

Wil je iedere week de beste tips en recepten in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Borrelhapjes voor op een feestelijke borrelplank

Wie een borrel gaat organiseren, doet er goed aan om op tijd de boodschappen in huis te halen. De meeste borrelhapjes kan je de dag van tevoren maken en daarna gewoon in de koelkast of vriezer bewaren. Of nog makkelijker: kies voor wat kant-en-klare hapjes. Zo heb jij meer tijd voor gezelligheid! Een aanrader zijn de borrel- en tapasproducten van Coop. Deze supermarkt verkoopt handige kleine bakjes met onder andere kaasblokjes, kant-en-klare wraps en Hollandse balletjes. Heb jij wat lekkers kunnen vinden? Dat smaakt zeker naar meer! Scoor er dus gelijk drie voor zes euro met de borrelactie van Coop. Het leukste is het om te kiezen voor een breed scala aan lekkere bites: een beetje vlees, een beetje vis, een beetje vega(n). Er zit voor iedereen wel wat tussen.

Komkommerhapjes met krab-surimisalade en sesamzaad

Deze komkommerhapjes met krab-surimisalade en sesamzaad zijn stijlvol, smaakvol én snel! Wanneer je deze snack op tafel zet bij een feestelijke borrel is succes gegarandeerd.

> naar het recept: komkommerhapjes met krab-surimisalade en sesamzaad

feestelijke borrelplank coop

Lees ook: De beste tips om thuis een onvergetelijke borrel te organiseren

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!