
Lees verder na de advertentie
Franse borrelhapjes
Borrelen is één van onze favoriete bezigheden, zeker ook met deze geweldige Franse borrelhapjes. Zie je jezelf al met een kleedje onder de Eiffeltoren zitten? Droom even weg naar het Franse la vie en rose met heerlijke steak tartare, gebakken camembert of plaattaart met peer. Schenk jezelf een goede wijn in, proost met elkaar op het leven en geniet van deze Franse borrelhapjes op een prachtige borrelplank!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges
Verras je gasten (en jezelf) met deze mini steak tartare. Een heerlijk Frans borrelhapje. De kappertjes bak je in wat olie in de pan. Dit maakt ze knapperig en nóg smaakvoller. Daardoor passen ze goed bij de mosterdmayo en de groene asperges. Ren snel naar de keuken en maak wat ruimte op de borrelplank voor de Franse borrelhapjes!

Gebakken camembert met pistou en notenkruim
Franse kaas op z’n best! Meestal geldt de vuistregel ‘hoe harder de stank, hoe beter de smaak’. Zoek een goede camembert uit, het liefst eentje van de kaaswinkel. Laat je adviseren en deins niet terug voor een beetje geur. Maak vervolgens je eigen mini kaasfondue voor bij de borrel.

Plaattaart met roquefort, peer en witlof
Wederom een Frans borrelhapje waarbij de kaas niet mag ontbreken. Ditmaal kiezen we voor roquefort. Je bakt de plaattaart eerst zonder beleg in de oven, pas aan het eind voeg je de peer, witlof en kaas toe. De tuinkers brengt de zoete smaken in balans. Dit hapje mag zeker niet ontbreken op je borrelplank!
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Lees ook:

Mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges
Een VrijMiBo op een kleedje onder de Eiffeltoren? Deze borrelhapjes zouden er niet misstaan.
Ingrediënten
- 2 el mayonaise
- 2 tl dijonmosterd
- 2 el kappertjes
- 2 el olie
- 250 g biefstuk
- 1 sjalot (gesnipperd)
- zout en peper
- 4 sneetjes witbrood
- 100 g groene-aspergetips (kort geblancheerd)
Bereiding
Meng de mayonaise met de mosterd. Laat de kappertjes goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak er de kappertjes knapperig in, maar laat ze niet te donker worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak het vlees grof met een scherp mes. Meng het vlees met de sjalot en breng op smaak met zout en peper.
Steek uit ieder sneetje brood 3 kleine rondjes met een uitsteekvorm. Gebruik dezelfde uitsteekvorm om op ieder broodschijfje een ‘taartje’ van het vlees te maken. Druk dit een beetje aan met een theelepel. Schep op ieder tartaartje wat van de mosterdmayonaise. Maak af met de groene asperges en de krokante kappertjes.
Receptuur en foodstyling: Willem van Santen en Valerie van Baasbank foto’s: Willem van Santen styling: Femke van Waveren
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.