Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Franse borrelhapjes

Borreltijd: 3x Franse borrelhapjes

In samenwerking met Bowls and Dishes
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Een VrijMiBo op een kleedje onder de Eiffeltoren? Deze borrelhapjes zouden er niet misstaan. Ga aan de slag met deze heerlijke Franse borrelhapjes voor de lekkerste borrelplank.

Bestel Foodies Franse bistro

Franse borrelhapjes

Borrelen is één van onze favoriete bezigheden, zeker ook met deze geweldige Franse borrelhapjes. Zie je jezelf al met een kleedje onder de Eiffeltoren zitten? Droom even weg naar het Franse la vie en rose met heerlijke steak tartare, gebakken camembert of plaattaart met peer. Schenk jezelf een goede wijn in, proost met elkaar op het leven en geniet van deze Franse borrelhapjes op een prachtige borrelplank!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gebakken camembert met pistou en notenkruim

Franse kaas op z’n best! Meestal geldt de vuistregel ‘hoe harder de stank, hoe beter de smaak’. Een goede start van dit lijstje met Franse borrelhapjes. Zoek een goede camembert uit, het liefst eentje van de kaaswinkel. Laat je adviseren en deins niet terug voor een beetje geur. Maak vervolgens je eigen mini kaasfondue voor bij de borrel.

> naar het recept: gebakken camembert met pistou en notenkruim

Franse borrelhapjes: Gebakken camembert met pistou en notenkruim

Plaattaart met roquefort, peer en witlof

Wederom een Frans borrelhapje waarbij de kaas niet mag ontbreken. Ditmaal kiezen we voor roquefort. Je bakt de plaattaart eerst zonder beleg in de oven, pas aan het eind voeg je de peer, witlof en kaas toe. De tuinkers brengt de zoete smaken in balans. Dit hapje mag zeker niet ontbreken op je borrelplank!

> naar het recept: plaattaart met roquefort, peer en witlof

Plaattaart met roquefort, peer en witlof

Mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges

Verras je gasten (en jezelf) met deze mini steak tartare. Een heerlijk Frans borrelhapje. De kappertjes bak je in wat olie in de pan. Dit maakt ze knapperig en nóg smaakvoller. Daardoor passen ze goed bij de mosterdmayo en de groene asperges. Ren snel naar de keuken en maak wat ruimte op de borrelplank voor de Franse borrelhapjes!

> naar het recept: mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges

Mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!