Advertentie
Foodies’ favoriete recepten
Met het nieuwe jaar in zicht blikken we terug op vorig jaar. Benieuwd wat je mede-foodies dit jaar het meeste maakten? Lees dan snel verder om Foodies’ favoriete recepten van 2023 te ontdekken!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
1. Basisrecept sushirijst
Zelf sushi maken bleek ook dit jaar jullie favoriete activiteit. Het basisrecept voor sushirijst is dan ook het meest gelezen recept van afgelopen jaar. Niet zonder reden, want wie kan zelfgemaakte sushi nou weerstaan? Trommel je vrienden op en ga aan de slag! Tip: pak er ook dit handige overzicht voor sushi vulling bij!
> naar het recept: basisrecept sushirijst
2. Indiase dahl
De laatste maanden maakte dit recept zijn opmars. Dat verbaasde ons niks want dit geurige eenpansgerecht is niet alleen lekker maar staat ook nog eens binnen een half uur op tafel. Lekker voor doordeweeks!
> naar het recept: traditionele Indiase dahl
3. Knolselderijsteaks met café de paris-saus
Deze knolselderijsteaks behoren niet alleen tot Foodies’ favoriete recepten van 2023 maar ook tot onze favoriete recepten van Ottolenghi. De kookboekenkoning omschrijft deze plantaardige steaks zelfs als een boterhemel en dat lijkt ons de perfecte motivatie om ze zelf ook eens te maken.
> naar het recept: knolselderijsteaks met café de paris-saus
4. Kipcurry met kokosmelk
Als we ergens nooit nee tegen zeggen, is het wel curry. Je kunt eindeloos blijven variëren met groenten, vlees en vis, maar deze kipcurry met kokosmelk blijft toch favoriet. Je kunt het gerecht eenvoudig in een slowcooker maken of lekker lekker lang laten pruttelen op het fornuis.
> naar het recept: kipcurry met kokosmelk
5. Zelf boerenpaté maken
Eigenlijk is er niet één recept voor paté. Want iedere Franse charcutier heeft zijn of haar eigen recept. Alle Fransen zijn er dol op en zelfs in supermarkten zijn vaak meerdere soorten verse paté te koop. Toch werd ons recept ook dit jaar veel als basis gebruikt. Met de ingrediënten kun je zelf variëren.
> naar het recept: zelf paté maken
6. Klassieke gevulde eieren
Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal nooit gaan vervelen. Het feit dat dit recept in de top 10 van meest gelezen recepten van 2023 staat, bewijst dat maar weer.
> naar het recept: gevulde eieren
7. Pappardelle met worst van Jamie Oliver
Naast Ottolenghi behoren ook de recepten van Jamie Oliver tot onze favorieten. De grote winnaar is deze pappardelle met worst. Simpel om te maken, staat snel op tafel en smaakt ook nog eens ontzettend lekker!
> naar het recept: pappardelle met worst
8. Courgette-komkommersoep
Soms zijn de simpelste gerechten de lekkerste. Zo ook courgettesoep: verwarmend, gezond en lekker simpel! Dit recept met komkommer was dit voorjaar éxtra populair. Dat snappen we helemaal, want de combinatie van komkommer en courgette geeft het geheel een frisse smaak, waar niemand aan tafel genoeg van krijgt.
> naar het recept: courgette-komkommersoep
9. Pompoenravioli met romige walnotensaus
In het najaar eten we dan weer graag pompoen. De dagen mogen dan donkerder zijn, maar een verwarmend gerecht met noten na een lekkere wandeling in het bos, dat is pure verwennerij. De pompoenravioli met romige walnotensaus is perfect voor zo’n herfstdag en wordt massaal door jullie gemaakt.
> naar het recept: pompoenravioli met romige walnotensaus
10. Wortelfrietjes met parmezaan en peterselie
We sluiten het lijstje af met een snack waar je geen genoeg van krijgt. Dat is geen probleem want deze frietjes zijn stiekem best wel gezond! Wees niet bang dat het daardoor te verantwoord voelt, de zelfgemaakte srirachamayonaise geeft een lekker frietgevoel.
> naar het recept: wortelfrietjes met parmezaan en peterselie
Lees ook: Dit zijn Foodies’ meest gelezen artikelen van 2022
Onze tips
Herman den Blijker onthult zijn culinaire reis naar een topcarrière
Foodies test Freasy: wat vinden wij van diepvriesmaaltijden?
Vers van de pers: pasta van Toscanini bij je thuis en meer!
Dubai chocolade: wat is het en waarom is het zo’n trend?
Vers van de pers: gezonde snackmuur op school, KULT Kefir en meer!
Sneak peek: dit kun je verwachten in Het Grote Kerstnummer van Foodies
Pepernoten met gekke smaken getest: alleen deze nieuwe variant is écht lekker
5 redenen waarom je Het Grote Kerstnummer nú wil bestellen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.