Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Krab-komkommerrolletjes

Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!

Advertentie

Het kan je haast niet ontgaan zijn: in IJsland zijn de komkommers niet aan te slepen. Maar wat moeten ze ermee? Wij delen de reden én de lekkerste recepten met komkommer.

Komkommers in IJsland

In IJsland is er een grote vraag naar komkommers. De reden? Een TikTok-videoreeks van de bekende influencer Logan Moffitt, die zichzelf ook wel de cucumber guy noemt. Op zijn kanaal deelt hij sinds begin juli bijna dagelijks recepten met komkommer. Het begon allemaal met een frisse salade met geraspte komkommer, sesamolie, knoflook, rijstazijn en chiliolie die door miljoenen fans werd bekeken. Hierna volgden vele recepten met komkommer en deze video’s zijn zo’n succes dat de boeren in het land er niet tegenop kunnen produceren.

Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten met komkommer

Wij begrijpen die komkommerhype wel, want de groente is fris en neutraal van smaak en daardoor een welkome toevoeging in allerhande recepten. Wat denk je bijvoorbeeld van een zomerse gazpacho, smaakvolle salade of indrukwekkend voorgerecht?

Heb jij hierdoor ook zin gekregen om ermee aan de slag te gaan? Bekijk onze recepten met komkommer dan maar snel:

Tartaar van komkommer, gerookte zalm en avocado

Tartaar van komkommer, gerookte zalm en avocado

Niet alleen bij de cucumber guy, ook op onze eigen kanalen scoren recepten met komkommer. Weinig recepten gingen zo viraal op social media als deze tartaar. Dat begrijpen wij best, want wie kan de combinatie van gerookte zalm, romige avocado en frisse komkommer nou weerstaan?

 

Naar het recept
Komkommercarpaccio met ansjovis- sjalotdressing

Komkommercarpaccio met ansjovis- sjalotdressing

Niet traditioneel, maar zó fris; deze carpaccio is superlekker op een warme zomerdag of als start van een chique diner. Het zachte van de labneh past goed bij de zoute ansjovis.

Naar het recept
Frisse gazpacho van komkommer en avocado

Frisse gazpacho van komkommer en avocado

Gazpacho is een ideaal soepje voor warme temperaturen. Deze keer maken we de gazpacho niet van tomaat maar van komkommer met avocado.

Naar het recept
courgette komkommer soep

Courgette-komkommersoep

De combinatie van komkommer en courgette geeft het geheel een heel frisse smaak, waar niemand aan tafel genoeg van kan krijgen.

Naar het recept
Krab-komkommerrolletjes

Krab-komkommerrolletjes

Wie zegt dat borrelhapjes altijd ongezond moeten zijn? Deze krab-komkommerrolletjes zijn lekker licht en bewijzen het tegendeel.

Naar het recept
Pittige komkommerraita met gegrilde naan

Pittige komkommerraita met gegrilde naan

De smaak van raita laat zich het beste omschrijven als fris. Wij geven deze welbekende Indiase yoghurtsaus een twist door er rode peper aan toe te voegen. Zo heeft de saus net dat beetje extra pit! Heerlijk in combinatie met zelfgemaakte gegrilde naan.

Naar het recept
Geplette-komkommersalade

Geplette-komkommersalade

Geplette-komkommersalade is een onmiskenbare klassieker uit de Chinese keuken. Door de komkommers te pletten, ontstaat er meer oppervlak en kunnen ze beter de dressing opnemen. Hoe langer je de salade laat staan, hoe lekkerder hij wordt. Maak ‘m dus gerust de avond van tevoren.

Naar het recept
Foodies favoriet
courgette komkommer soep

Courgette-komkommersoep

Onze favoriet van deze heerlijke recepten met komkommer? Dat is natuurlijk deze frisse soep!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 2 courgettes (in blokjes van 1 cm)
  • 1 komkommer (in blokjes van 1 cm)
  • 1.5 L groente- of kippenbouillon
  • 1 el natuurazijn
  • 1 scheutje (plantaardige) kookroom
  • zeezout en versgemalen peper
  • verse peterselie (fijngesneden en ter garnering)

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook glazig.

  2. Voeg de courgette, komkommer en bouillon toe.

  3. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur dan laag en laat nog circa 30 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.

  4. Pureer de courgette-komkommersoep met een staafmixer glad. Roer de natuurazijn en kookroom erdoor en voeg naar smaak nog wat zeezout en versgemalen zwarte peper toe.

  5. Garneer de courgette-komkommersoep met fijngesneden peterselie.

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!