Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Gezien bij RTL Nieuws – trends voor het kerstdiner

Gezien bij RTL Nieuws – trends voor het kerstdiner

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Zaterdagavond waren wij te zien in de uitzending van RTL Nieuws, om te vertellen over de trends voor het kerstdiner. In dit artikel lees je onze tips én de recepten die daarbij horen. Ga snel aan de slag voor de kerstdagen!

Trends voor het kerstdiner

Last minute stress voor het kerstdiner? Met deze trends, recepten én tips is dat helemaal niet nodig!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Veel Italiaanse gerechten op de kersttafel

Het hele jaar door zien we dat Italiaanse recepten ontzettend populair zijn. Het geeft ons een vakantiegevoel of doet ons verlangen naar de warmere dagen. Dit jaar pakken we daarom uit met hele feestelijke kerstpasta zoals de ravioli met eidooier of caramelle in twee kleuren. Caramelle is pasta in de vorm van kleine cadeautjes, heel kerstig!

Ook de panettone, die traditioneel in Italië ook met kerst wordt gegeten, komt terug op de kersttafel. Wij vullen hem met heerlijke sinaasappelroom en cranberry’s. Het aansnijden van zo’n grote taart op tafel is dé afsluiting van kerst 2024!

Tweekleurige caramelle met kruidige aardappelpuree

2. Mensen durven te kiezen voor een vega(n) kerstdiner, in plaats van één onderdeel

Vega en vegan gerechten zijn al een paar jaar aan een opmars bezig. Waar we voorgaande jaren zagen dat mensen bij het hoofdgerecht een vegetarische optie gaven naast het vlees- of visgerecht, zien we nu steeds meer dat mensen gaan voor een complete vega(n) kerst.

Groenten krijgen sowieso een steeds prominentere plek op de kersttafel. Dit jaar blijft het niet beperkt tot de sperziebonen in spek uit de oven of stoofpeertjes. Gerechten als een hele geroosterde spitskool uit de oven of een gevulde pompoen zijn échte klapstukken op tafel. Dan is er eigenlijk niemand die de klassieke kalkoen nog mist!

Of bekijk deze heerlijke groentegerechten. Leuk als bijgerecht of om een hele tafel mee te vullen.

Geroosterde sumakaardappels met rode ui en groene tahinsaus

3. Combinatie van klassieke kerstgerechten en nieuwe gerechten

Er blijft een grote groep mensen die met kerst gaat voor klassieke gerechten. Denk aan kalkoen, rollade of gehaktbrood. Het leuke is dat zelfs met deze traditionele gerechten, je met kleine aanpassingen toch iets nieuws kunt maken. Varieer gewoon eens met de ingrediënten, varieer bijvoorbeeld eens met de vulling van de rollade of het fruit van het toetje.

Natuurlijk zijn er ook mensen die met kerst iets nieuws willen proberen. In de Foodies to the rescue XL Hulplijn zagen we de tartellette met zeevruchten voorbijkomen, maar ook de TiraMonChou. Dat blijft het leuke aan kerst: iedereen heeft zijn eigen tradities en tradities zijn er om bewaard én om gemaakt te worden.

Foodies hulplijn

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Lees ook:

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!