
Salade dressings
Lees verder na de advertentie
Laat de kant-en-klare flesjes uit de supermarkt maar liggen. De lekkerste salade dressings maak jij gewoon zelf! Met een zuurtje, olie, verse kruiden en specerijen maak jij in een mum van tijd een grandioze smaakmaker. De tijd dat jij enkel wat olijfolie met azijn mengde is hierna definitief voorbij. Jij maakt ze vanaf nu lekker zelf. Heb je na afloop wat over? Bewaar de dressing die je over hebt in een afgesloten potje in de koelkast.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Tropical breeze salade
Deze tropische salade met mango en garnalen maak je af met een gruwelijk lekkere dressing. Hiervoor maal je jalapeñopepers, bosui, limoensap en wat extra mangoblokjes met flink wat zout en peper fijn in een keukenmachine. Giet het mengsel in een kom en klop er beetje bij beetje de olijfolie doorheen. En voila: je heerlijke homemade saus is klaar!
> naar het recept: tropical breeze salade
Pink sweet‘n sour salade
De smaakmaker van deze salade is de dressing. Je maakt ‘m met frisse yoghurt, frambozen, frambozenazijn, honing, mosterd, ui, walnootolie en wat zout en peper. De zoetzure smaak hiervan gaat heerlijk samen met de kip.
> naar het recept: pink sweet‘n sour salade
Funky green salade
Deze funky green salade breng je helemaal op smaak met een pesto-achtige saus. Ziet er niet alleen mooi uit maar smaakt ook heerlijk! Houdt je niet zo van koriander? Je kunt de zeepsopsmaak eenvoudig vermijden door peterselie te gebruiken.
> naar het recept: funky green salade
Spicy red salade
Chorizo in je dressing? Jazeker! Het vette van de worst geeft een mooie rijk smaak aan de saus. Zo wordt je salade onweerstaanbaar! In combinatie met de tomaten en feta is dit een salade die je wilt opnemen in je vaste repertoire.
> naar het recept: spicy red salade
Lees meer over salade dressings:
Dit zijn de lekkerste dressings om je salade mee te pimpen
Onze tips

Vegan dessertrecepten: 10x heerlijke plantaardige toetjes

Dit zijn de beste kazen voor kaasfondue

16x toetjes in een glaasje

6x bakken met speculaaskruiden

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.







