
Menu met mosselen
Wist je dat het mosselseizoen officieel begint in juli en loopt tot in april? Zo genieten we negen maanden lang van verse mosselen. Dit is dus hét moment om van mosselen te genieten. Bij liefhebbers zal dit menu dan ook zeker in de smaak vallen. Wil je iemand overtuigen dat mosselen echt wel lekker zijn? Dan zijn dit ook de gerechten die je wilt gaan maken!
Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Kerst Tip

Geen cadeaustress met onze topcadeaus voor topprijzen
Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Voorgerecht
Cozze gratinate; oftewel gegratineerde mosselen. Je kookt ze in een paar minuten gaar totdat de schelpen opengaan. Vervolgens verwijder je de bovenste schelp en gratineer je ze nog even in de oven. Om je vingers bij af te likken!
> naar het recept: cozze gratinate (gegratineerde mosselen)
Hoofdgerecht
De meest bekende variant is paella de marisco die gemaakt wordt met zeevruchten. Garnalen, mosselen, inktvisjes: het zit er allemaal in. Dit gerecht is het perfecte weekendproject! Al denken veel mensen dat dit de ‘echte’ paella is, dat is het zeker niet. Martina legt je graag uit wat de enige echte paella is.
> naar het recept: paella de marisco
Nagerecht
We eindigen het diner met een frisse afsluiter, zonder de zeevruchten ditmaal. Wat denk je van deze yoghurt-sinaasappelsorbet? Ideaal als toetje bij een uitgebreid diner vol zware smaken. Deze sorbet maak je van yoghurt en sinaasappels en is heerlijk verfrissend. Serveer de sorbet met wat blaadjes verse munt om het af te maken.
> naar het recept: yoghurt-sinaasappelsorbet
Lees ook:
- IJs maken zonder ijsmachine: zo doe je dat
- Tips & tricks: hoe maak je mosselen schoon?
- Mosselseizoen: 5x recepten
Onze tips

Deze recepten zorgen voor een onvergetelijke start van je kerstdiner

Dit is hoe jij stressvrij je boodschappen doet tijdens de feestdagen (en budgetproof)

Vergeet de standaard toetjes: deze kerstdesserts maak je met matcha

Deze recepten met pistache zijn perfect voor de feestdagen!

Brood als ontbijt saai? Niet met deze verrassende combinaties

Borrelplank maken van A tot Z: recepten, tips en ideeën

Shared dining op z’n Aziatisch: snel, makkelijk en lekker

Recepten voor tiramisu: 14x de lekkerste variaties

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.






