Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
recepten voor flammkuchen

7x heerlijke recepten voor flammkuchen

Advertentie

Zelf flammkuchen maken is gelukkig vrij simpel. Je kunt je flammkuchen beleggen met je favoriete ingrediënten en er eindeloos mee variëren. Tegenwoordig kun je het deeg kant-en-klaar in de supermarkt kopen, al vinden we het ook erg lekker om alles zelf te maken. Wij verzamelden dan ook onze favoriete recepten voor flammkuchen, al kun je zelf natuurlijk mixen & matchen naar hartelust.

Recepten voor flammkuchen

Flammkuchen is een traditioneel en authentiek Duits gerecht dat wij maar al te graag op tafel zetten. De letterlijke vertaling is “brandende taart”. Het lijkt misschien een beetje op een dunne pizza, maar dat is zeker niet hoe het smaakt. Je kent misschien wel de klassieke variant met crème fraîche en spek, maar wat dacht je van flammkuchen met champignons en truffel of bijvoorbeeld spicy kip? Dit zijn onze favoriete recepten voor flammkuchen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Flammkuchen met champignon, truffel en pecorino

Flammkuchen met champignon, truffel en pecorino

In plaats van verse truffel gebruiken we in dit recept truffeltapenade en truffelolie, zo kun je deze heerlijke flammkuchen het hele jaar door op tafel zetten. Het deeg kopen we kant-en-klaar, al kun je die natuurlijk ook zelf maken.

Naar het recept
Flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn

Flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn

Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten voor flammkuchen. Net even iets anders dan het origineel, en dat maakt dit recept juist zo lekker. De gegrilde kip smaakt heerlijk bij de barbecuesaus, rode ui en komijn. Probeer maar eens.

Naar het recept
Flammkuchen met MonChou, courgette en parmaham

Flammkuchen met MonChou, courgette en parmaham

Ben je op zoek naar het ultieme borrelhapje voor op de borrelplank? Maak dan eens deze heerlijke flammkuchen met MonChou, courgette en parmaham. Snijd de flammkuchen vervolgens in kleine stukjes en je hebt een heerlijk borrelhapje. Zet jij de wijn alvast koud?

Naar het recept
recepten voor flammkuchen

Flammkuchen met geitenkwark, mosterd en spek

Dit recept komt in de buurt van het klassieke recept met crème fraîche en spekjes, al zit er toch een kleine twist in. Zo gebruiken we verse geitenkwark en wat mosterd om deze variant net wat smaakvoller te maken. Hou je van een beetje pit? Voeg dan wat extra mosterd toe.

Naar het recept

Nog meer recepten voor flammkuchen:

Plaattaart met paddenstoelen en notencrème

Plaattaart met paddenstoelen en notencrème

Avondeten met taart? Dat kan! Deze hartige plaattaart met alles erop en eraan zet je in een handomdraai in de oven en smaakt ook nog eens héél erg lekker.

Naar het recept
flammkuchen

Flammkuchen met pompoen en rode ui

Daar waar de plaattaart in Duitsland flammkuchen heet noemen ze ‘m in Frankrijk ook wel tarte flambée. Hoe dan ook, dit vegetarische recept met pompoen en rode ui staat niet alleen binnen een half uur op tafel, de plaattaart is ook nog eens om je vingers bij af te likken zo lekker.

Naar het recept
Plaattaart met roquefort, peer en witlof

Plaattaart met roquefort, peer en witlof

Een VrijMiBo op een kleedje onder de Eiffeltoren? Dit borrelhapje zou er niet misstaan. Door de roquefort, peer en witlof krijgt deze flammkuchen een Frans tintje, en daar houden we wel van.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!