Advertentie
Recepten voor flammkuchen
Flammkuchen is een traditioneel en authentiek Duits gerecht dat wij maar al te graag op tafel zetten. De letterlijke vertaling is “brandende taart”. Het lijkt misschien een beetje op een dunne pizza, maar dat is zeker niet hoe het smaakt. Je kent misschien wel de klassieke variant met crème fraîche en spek, maar wat dacht je van flammkuchen met champignons en truffel of bijvoorbeeld spicy kip? Dit zijn onze favoriete recepten voor flammkuchen!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Flammkuchen met champignon, truffel en pecorino
In plaats van verse truffel gebruiken we in dit recept truffeltapenade en truffelolie, zo kun je deze heerlijke flammkuchen het hele jaar door op tafel zetten. Het deeg kopen we kant-en-klaar, al kun je die natuurlijk ook zelf maken.
Flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn
Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten voor flammkuchen. Net even iets anders dan het origineel, en dat maakt dit recept juist zo lekker. De gegrilde kip smaakt heerlijk bij de barbecuesaus, rode ui en komijn. Probeer maar eens.
Flammkuchen met MonChou, courgette en parmaham
Ben je op zoek naar het ultieme borrelhapje voor op de borrelplank? Maak dan eens deze heerlijke flammkuchen met MonChou, courgette en parmaham. Snijd de flammkuchen vervolgens in kleine stukjes en je hebt een heerlijk borrelhapje. Zet jij de wijn alvast koud?
Flammkuchen met geitenkwark, mosterd en spek
Dit recept komt in de buurt van het klassieke recept met crème fraîche en spekjes, al zit er toch een kleine twist in. Zo gebruiken we verse geitenkwark en wat mosterd om deze variant net wat smaakvoller te maken. Hou je van een beetje pit? Voeg dan wat extra mosterd toe.
Nog meer recepten voor flammkuchen:
Plaattaart met paddenstoelen en notencrème
Avondeten met taart? Dat kan! Deze hartige plaattaart met alles erop en eraan zet je in een handomdraai in de oven en smaakt ook nog eens héél erg lekker.
Flammkuchen met pompoen en rode ui
Daar waar de plaattaart in Duitsland flammkuchen heet noemen ze ‘m in Frankrijk ook wel tarte flambée. Hoe dan ook, dit vegetarische recept met pompoen en rode ui staat niet alleen binnen een half uur op tafel, de plaattaart is ook nog eens om je vingers bij af te likken zo lekker.
Plaattaart met roquefort, peer en witlof
Een VrijMiBo op een kleedje onder de Eiffeltoren? Dit borrelhapje zou er niet misstaan. Door de roquefort, peer en witlof krijgt deze flammkuchen een Frans tintje, en daar houden we wel van.
Lees ook:
Onze tips
Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
Deze 9 recepten met rabarber wil je maken
15x de lekkerste mozzarella recepten
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
11x recepten voor Koningsdag
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
15x toetjes in een glaasje
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.